Dagens ridning

Efter skolan åkte jag hem en stund eftersom jag glömde hästjackan och hade då fått brev från CSN att det hade löst sig dock stog det att jag skulle få pengrna jag skulle haft den 25 idag istället men när jag kollade för någon timme sen hade jag inte fått det. Skumt!

I alla fall var det halvtaskigt väder och regnade till och från och jag kan erkänna att jag inte var jätte pepp på att ridas men eftersom jag skulle kolla på Pay & Jumpen igår fick hon ju vila och var då tvungen att gå idag och bra vra väl det. Nu några dagar har hon varit väldigt stirrig och det värsta med henne är att när hon stirrar upp sig riktigt blir hon okontaktbar hon bara står på stället och studsar som tur väl händer det inte ofta men det händer.
Idag började hon och vara ganska spänd precis som hon varit dom senaste dagarna men idag började med att jobba henne väldigt mycket i skritten  och försökte rida henne med väldigt, väldigt lätt han och göra så mycket som möjligt med sitsen, jusst sitsen är ganska lätt att glömma som hoppryttare när man sitter på hästar med väldig framåtbjudning. På Roxett funkade det väldigt bra idag i alla fall, hon var fortfarande inte sådär underbar som hon var ett tag innan men hon var absolut helt okej idag! Även om hon spände sig imellanåt så var det mycket förbättring från de senaste dagarna, till och med i galoppen var hon fin :)

fer



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Den bästa skoldagen?

Nja, kanske inte riktigt eftersom vi började med Etik prov klockan 8. Som jag skrev igår hade jag inte öppnat boken förren vid klockan 11 igår, då tänkte jag ge det ett försök men insåg snart att dels var jag alldeles för trött och sen hade jag knappt något att plugga på eftersom man inte alls visste vad som skulle komma.
Provet gick väl lite sådär men jag är nästan 100 på att jag klarar det och även om jag hade pluggat mer så hade jag inte kunnat mer eftersom det mesta var om egna värderingar och vad Etik var för mig och bla, bla.
Vid 10 började vi med grupp provet, hon hade lottat och jag är faktiskt helt nöjd med min grupp, visst alla dom andra i gruppen har lite svårt med svenska språket men det är ändå några av dom som kan och försöker mest. Sen ville dom ju att jag skulle skriva eftersom jag behärskar språket bäst men så länge dom hjälper till är det lugnt för mig.
Jag tror det gick väldigt bra och vi diskuterade frågorna länge och noga och fick enligt mig bra svar, vi hade även väldigt kul.

Sen hoppades alla på att sluta vid 12 när provet var slut men nej då, då kommer Maj Liss med att vi ska kolla på film, alla trodde det var någon skitdryg fakta film eller något men nej då. Den Bästa Sommaren blev dte som är sjukt bra, ganska gammal film som handlar om en tjej och en kille som ska bo hos en som sommarbarn som man gärna gjorde förr. Han dom bor hos är väldigt speciell men ganska rolig. Som sagt en väldigt se värd film!
När vi startade filmen skojade Maj Liss om att vi skulle haft popcorn nu, alla bara skrattar och säger att det vore ju inte fel. Ca 20 minuter senare kommer Maj Liss tillbaka med fyra stora läskflaskor och säkert 10 popcorn påsar, snacka om absolut bästa lektionen och provet glömde man bort att man gjort på förmiddagen ^^

gt



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Färgat hår och Pay & jump

Efter att jag hayde varit hos mamma åkte jag direkt till Tobbe och red en runda. Vi travade faktiskt idag, en ganska bra bit ändå hon har var så snäll, han blev lite kort i steget men började inte takta i alla fall :) min  lilla fiis <3
Sen höll Michaela på att göra i ordning Casper för att åka på Pay & Jump nere i Sölvesborg på Bokeslätt så jag ringde min kära, numera inte alls hästintresserade syster och tvingade henne att säga ja till att följa med mig ner och titta.
Jag fick då bråttom och skyndade mig ut till Roxett för att mocka, egentligen skulle jag tömköra henne idag men eftersom det var lite kris med tid så jag får rida imorgon istället.

Sen åkte jag ner till Pukavik och hämtade syster så for vi dit. Det gick jätte bra för Ela, virseligen hoppade hon bara 60 och 70 cm eftersom han har blivit förstörd i sitt tidigare livf men dom nollade båda klasserna och det såg jätte bra ut :) Fina nollade med första (80 cm) sen i andra fick hon tre riv men hästen blir gärna ganska stark och låg och orkar då inte riktigt hoppa upp sig.

På vägen hem klagade Jenny på min gigantiska utväxt så vi körde inom ICA i Sölvesborg och köpte hårfärg, eftersom jag inte hade mitt kort med samlade vi ihop 65 kr i mynt xD Haha kändes lite pinsamt.
Så nu sitter jag här i Pukavik med handduken i håret ochy hoppas att det inte blir lika svart när det torkar som det ser ut nu.

Bilder från Bokeslätt kommer när jag har laddat kameran så jag kan få in dom i datorn :)

Jag saknar min lilla gula fara :(
gtre


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Gamla bilder

Sitter hemma hos mor min och ska snart åka hem och direkt till Tobbe, nu har jag kollat igenom lite gamla foto så jag tänkte bjuda på några äldre bilder :) Jag tar dom i ordning med "nyaste" först.


Jag och Tobbe 1m i Perstorp någon gång 2006 hade jag gissat på :)
fer

Långritt till sommarbetet, jag på Tobbe, Hanna på Samson, Jenny på Musse, Melane gick med Bettan, Jenny med Abbe (hund) och så mamma, Carola och Eva Britt :)
vgf

Vi stannade på ungefär halva vägen och grillade
bfvd

Hela gänget utom mamma och Bettan
vfd

Efter maten blev det galopp vid sjön
cv

Samson på fälttävlan i Vinslöv :)
vf

Min lilla flygande köttbulle på lokal 1m i Ljungby :)
vgdf

1 m i Gärds
vfd

Och så avslutar jag med en bild på syster som leker häst typ 2005 ;) Haha
bgfs



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Massa att göra

Har så mycket plugg så jag inte ens orkar börja >_< Har prov på torsdag som jag inte ens har börjat plugga på fast å andra sidan kan man knappt plugga på det känns det som eftersom ingen vet vad som kommer. Sen har vi en bok vi ska ha läst ut till på måndag som jag inte heller har börjat med xD Fast den läser jag ganska fort tror jag.

Skolan var ganska dryg, hade gonomgång om lite till som kommer på provet nästa tisdag.
Efter det åkte jag direkt till Roxtt och tömkörde henne, i början var hon hemsk, allt var livsfarligt! I slutet blev om faktiskt ganska okej men problemet är att hon går bara bra på halva den ridbanan. I höstas så var hon okej på "den farliga sidan" men sen i vinter har det knappt gått och rida på banan för snö och is och på den delen är det mest skugga vilket betyder att det tog längst tid innan det gick att rida där och då har hon hunnit bli cp igen.
Fattar inte riktigt det, det är bara på den banan hon är sån, inte hemma och inte heller på tävlingsplatser hon aldrig varit på.
Och när det har varit tinat på banan men ändå fröset under har underlagt varit perfekt, nu är det som vanligt igen och då är den så sjukt mjuk att det blir tungt, ojämt och hästarna bara sladdar omkring om man rider på samma ställe för mycket vilket betyder att det inte går att rida på den volten hon går bäst på hela tiden för skaderisk sen så ska hon ju faktiskt lära sig!

Sen skulle jag egentligen hämtat Michaela på skolan och ridit Tobbe med henne men hon skrev att hon var sjuk så då fick Fiisen vila.

Sen åkte jag till Fällgren och hjälpte henne med Sunny som var kanonsnäll idag. Jag tvingade även upp Fällgren på hästryggen efter en vila sen november, på grund av vädret har dom bara longerat hästen och eftersom hon är väldigt speciell har hon skjutigt upp ridningen för att "det är dåligt väder, hon är stirrig, jag har ingen med mig till stallet, m.m." Men nu tömkörde jag hästen först och sa sen att nu jädra skulle hon upp! Efter ett tag insåg hon hur myckt hon hade saknat det och Sunny var jätte snäll både i skritt och trav.
Sen blev det mat och glass tillsammans med en film :)

Nu sitter jag hos mamma, ska sova här eftersom det var tråkigt hemma och jag är ledig imorgon :D

vf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Bra film och skum dröm

Kollade klart på filmen igår, The Noetbook och jag kan bara säga att den var sjukt bra! Jag lipade delar av den och ville verkligen inte sluta titta. Riktigt sevärd!

bgf


Sen vaknade jag av klockan från en kanska rolig dröm. Helt plötsligt var jag tillbaka på högskola fast denna gången någonstans i Göteborg men jag har absolut ingen aning om var eller vilken utbildning.
Men jag bodde i ett studentrum med trevliga grannar och oj vad livat och roligt vi hade.
Hmm, kanske ett tecken, hade jag inte haft hästarna hade jag åkt iväg någonstans och pluggat. Men nu har jag ju dom små liven och vill inte göra mig av med dom för en sån sak :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Besviken och grillning

Ridningen idag gick sjukt dåligt, precis som igår var hon jätte stressad och halva ridbanan var totalt livsfarlig. Vet inte hur många gånger hon blev rädd för något i skogen och bara kastade sig, första gången var jag riktigt nära på att åka av. Tillslut gav jag faktiskt upp, jag har gjort det enstaka gånger innan med henne eftersom när jag känner att jag börjar tappa tålamodet och bli arg tycker jag det är bättre att avsluta än att vi börjar bråka, dessutom är hon inte värre dagen efter för det.
Men jag blev så himla besviken eftersom hon har varit grymt fin i markarbetet dom senaste veckorna, hon har aldrig varit så fin innan. Och visst vet jag att det går upp och ner i ridningen, det kan inte gå rakt upp för då är man "bäst" på noll och ingenting, men att gå från bättre än någonsin till så sjukt dåligt då kände jag mig verkligen dålig och kände hur självförtroendet sjönk.
Men imorgon blir det tömkörning för att försöka få henne på andra tankar.

När jag precis hade fått in henne i stallet ringde Eken och frågade om jag ville med och grilla. Sagt och gjort, dock eftersom jag var tvungen att hem och byta om först och handla tog det lite tid, vi glömde även köpa engångsgrill på Coop så vi körde innom City Gross som inte hade någon så tillslut hittade vi en på Preem.
Så runt halv åtta fick vi nog fyr på grillen vid strandpromenaden. Men efter våra och Emmas tidigare grillmisslyckande ska vi vara glada att vi ens fick fart på grillen, men trevligt hade vi.

Nu ska jag plugga lite och sen kolla klart på filmen jag började på i söndags :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Så irriterande

Började med skolan, vi delades in i grupper och skulle ta reda på fakta och argument mot och för olika saker, min grupp fick att vi skulle vara för fosterdiagnostik sen vid tio skulle vi argumentera mot varandra vilket faktiskt var väldigt kul. Även om det nästan bara var jag som pratade i min grupp och en i gruppen vi argumenterade mot, men vi två fick en bra diskution i alla fall.

Sen åkte jag direkt och red Tobbe, hade tänkt trava honom lite idag men skrittade istället en riktigt lång runda så han blev lite svettig så då tänkte jag att jag väntar till en annan dag. Men det var så mysig att bara tar en lugn barbacka tur i skogen när det var så himla fint väder ute :)

Sen åkte jag hem och la mig framför TVn och väntade på att klockan skulle bli sex så jag kunde köra till Roxett och mocka och göra iordning henne inför träningen ikväll men för typ tio minuter sen skrev dom att träningen var inställd. Hade jag vetat det hade jag tagit henne direkt efter Tobbe och kunnat plugga och göra annat nu. Men, men.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Lax och kladdkaka

Slöade imorse när jag vaknade, kollade lite på datorn och så startade jag en film. Jag skulle ner till mamma och äta varmrökt lax vid klockan två och räknade ut att körde jag när filmen var slut så skulle jag vara där runt tio i så det var ju perfekt.
Tio över ett ringde mamma och frågade om jag var på väg, då hade min mobil inte ställt om klockan själv som jag trodde den skulle göra, så klockan var tio över två.
Så jag slängde mig hit fort som attan och åt min lax. Sjukt gott var det!
Sen stack mamma iväg så jag och Jenny blev kvar själv, vi märkte då att det fanns grädde kvar som ahde till såsen så vi körde till Mörrum och köpte kladdkaka och smaskade i oss lite av det. Nu har vi spelat lite Guitar Hero och alldeles strax ska jag dra mig till Roxett och rida :)

cds



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 11 - Pelinda Dinotti


Hästar jag provridit - Pelinda Dinotti

Tyvärr kommer jag inte ihåg jätte mycket om Pelinda, men vi var nere och provade henne i någonstans i Skåne i alla fall, det var dom som ägde henne som äger och driver Skånes Djurpark.
Vilket fall så  var Pelinda ett brunt New Forest efter: Xandino sto född 1994. Hon var otroligt fin att titta på. Kommer inte ihåg riktigt varför hon inte var intressant efter provningen, men vad jag har för mig så gick det bra men jusst att det inte riktigt klickade.


Tyvärr har vi ingen film på henne heller eftersom mamma glömde kameran hemma den dagen.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Sleten dag


Vaknade runt 9 imorse och kunde verkligen inte somna om även om jag var skti trött så vi kollade på barnpogram på tv xD Haha 
Sen stack vi till Hemköp och köpte frukost, för mig blev det en sallad med kyckling, skit gott :) Sen blev det ännu mer barnprogram haha
Runt tolv skulle dom in till nya gallerian inne i stan så då gick jag hem. Helt slut var jag så jag gick och la mig med en film, The Unbord. Har sett den innan för jätte längesen men den är faktiskt bra. Det ska vara en skräk men jag tycker det är väldigt svårt att hitta riktigt bra skräck! Och en bra för mig är inte över drivet massa blod och sånt utan spänningar och plötsliga saker så man hålle rpå och skita på sig, sånt gillar jag! :)
Vilket fall så var sängen min bästa vänn idag. 

Typ vid halv 6 drog jag mig bort till Roxett och mockade, hon fick faktiskt vila idag. Sen hade Ösan antagligen något kolik liknande, hon la sig ner och rullade och rullade i hagen och kollade på magen, så gick Fanny ut och gick med henne en stund men när dom släpte in henn i boxen så la hon sig igen så det var bara att ta ut henne igen och gå vidare. Sen var jag tvungen att åka men jag hoppas det gick bra med henne.

Sen kom Jenny till mig och gjorde mig sällskap i runt en timme någonting sen ska jag vara fylletaxi åt min alkoliserade mor ;) Så nu sitter jag här uppe i skogarna mitt ute i ingenstans och lyssnar på dom små tanterna som tjatrar, jag fick en glass av dom i alla fall :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Vilken kväll/ natt

Gud vilken kväll det blev igår, efter hästarna städade jag ju vilket tog ganska lång tid så Angelica kom undertiden jag städade. Sen mötte vi Madde och så kom resten av folket med. Nästan precis innan vi skulle dra till Anna kom jag på att jag inte hade ätigit något på hela dagen vilket inte är sådär jätte smart när man ska dricka så jag fick slänga ihop en omelet lite fort.
Sen stack vi till Anna där det var väldigt trevligt och livat. Sen blev det taxi in till stan för att mellanlanda hos Sickan, gå på toa och dricka lite till. Sen stack vi till Loch Ness och hade väldigt trevligt men tiden gick fort och det känndes som om vi inte var där alls länge.
Så gick vi vidare till Sliver men likadant som förra helgen så var det inget folk så vi tröttnade och stack till Mingel. På vägen dit mötte vi två killar som gick ut därifrån så jag stannade dom och frågde om det var något folk där, enligt dom var det okej men inte mycket så dom hade tänkt gå till Sliver men det hindrade vi dom från. Så vi stod där ute en stund och pratade med dom när den ena säger "Du är Jennys syster va?" jag fattade ingenting förrens han sa att han hette Barre, eller ah, kallas för. Och Barre vet jag är väldigt bra kompis med Jenny och vi kom även fram till att vi hade träffats i Ljusaryd en gång.
Men i alla fall gick dom med oss in. Sen ringde en av personerna på förfesten och var jätte ledsen för hans tjej hade bara stuckigt och han trodde det var slut. Så vi satt utanför och pratade med honom ganska mycket, jag ringde även tjejen två gånger och båda gångerna var hon påväg mot Mingel för att prata men hon kom aldrig.
Han frågade då om någon av oss kunde sova på hanns soffa inatt så han slapp vara själv men alla andra skulle tvunget hem så jag erbjöd mig. Väl hemma hos honom satt vi i köket och pratade igenom allt samtidigt som både han och jag smsade henne och ringde men utan svar. Vid klockan fyra satt vi på varsin stol och typ sov så då bestämde vi oss för att sova.
Jag somnade direkt men vaknade till någon gång under natten av att tjejen kom hem och sen när jag vaknade på morgonen hade dom löst det vilket var väldigt skönt.


bth



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Aktiv dag

Började med skolan, vi hade praktiskt där min grupp redovisade för en annan grupp om tandvård, fotvård och tvätt så redovisade en annan grupp dusch för oss. Efter det pratade gruppen med läraren som sa att vi var väldigt duktiga och pålästa och skulle hon sätta ett betyg så skulle vi fått minst VG+ :)

Sen åkte jag till Roxett och fixade med henne, hon var faktiskt jätte duktig idag med :)

Sen vid klockan 1 hämtade jag Michaela så åkte vi ut och red Tobbe och Twiggy en runda :)
Sen körde jag till Hällaryd och lämnade min bil som ska besiktigas imorgon så Leif körde hem mig.

Sen har jag städat hela lägenheten och damsugit och så, känns riktigt ovant att ha det så rent xD

Nu har Angelica kommit och vi har börjat festa lite smått, snart ska vi ut och möta Madde sen ikväll blir det antagligen  Sliver :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fredagsfräckis


Inbrottstjuven Kalle bröt sig in ett hus strax utanför Jönköping. I en pingstpastors hus förresten. När han smög omkring där med sin ficklampa så fick han syn på en CD-spelare som han ville ha. Just som han stoppade ner den i sin säck så hördes det en röst i mörkret:
"Jesus ser dig!"
Kalle släckte genast ficklampan, stod dryp stilla och vågade knappt andas. När han inte hört något mer på ett par minuter så vågade han tända lampan igen, men lovade sig själv att ta det lugnt ett tag. Nerverna måste vara slut, tänkte han.
En CD-spelare utan förstärkare är ju inte mycket att ha, så han stoppade ner resten av stereon i sin säck också. Men då hörde han samma röst en gång till:
"Jesus ser dig!"
Nu var det inget tvivel längre: Det fanns någon mer i rummet! Kalle lät ficklampa svepa över rummet och i ett hörn satt en papegoja på en pinne.
"Var det du som sa det där?"
"Ja", pep papegojan. "Jag försökte bara varna dig"
"Varna mig?" sa Kalle och slappnade av igen. "Vem är du?"
"Moses."
"Moses? Vem fan döper en papegoja till Moses?"
"Samma fan som döper en 60 kg Rottweiler till Jesus..."



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 10 - Killberry Rasaer


Hästar jag provridit - Killberry Rasaer

Killberry eller Berry som han kallas är en skimmel valack född 1997 korsningsponny importerad från Irland om jag inte minns helt fel. Han stog borta i Karlskrona bara några mil hemmifrån.
Han var lite små spänd vilket inte var så konstigt eftersom under alla de åren Elin, tror jag hon hette, hade honom var det ingen annan än hon, hennes syster och hennes mamma som ridit honom och så kommer jag där och ska rida.
Men även om Berry var lite stressad så var han väldigt trevlig och rolig att rida och inte elak på något sätt.
Jag var och provade honom 1 gång sen åkte vi även bort och kollade på en hoppträning med Elin. Vi var väldigt sugna på Berry och hade vi inte hittat Tobbe så hade antingen han eller Clover varit min.

Berry såldes istället till en som heter Tilde och red för samma klubb så vi tränade i samma hoppgrupp några terminer.

Tyvärr tror jag inte vi har någon film på honom, jag har inte hittat den i alla fall men jag vet inte varför vi inte skulle filma honom.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Tvättat bilen

Anledningen till att jag körde ut till Hällaryd igår var att Leif som är typ som en "alltiallo" hos oss skulle kolla på min bakspegel, själva speglen har ju trillat bort för ganska länge sedan och den ska besiktigas imorgon. Men när jag väl kom ut till Hällaryd så var inte Leif där, jag ringde då pappa som ringde och kollade med honom men han hade stuckit hem. Jag bestämde mig då för att tvätta bilen efter som den var enormt skitig efter vintern och allt salt på vägarna. Och gud vilken skillnad det blev, inte för att bilen såg ut som en utställningsbil precis utn mest för att den var så grymt skitig. Sen hatar jag att tvätta svarta bilar, så fort bilen är blöt ser den ren ut så det är jätte lätt att missa någon liten fläck. Tacka vet jag den gula jag hade där såg man i alla fall var man hade tvättat :p
Men aja, det syntes mest i bakspeglarna, man ser knappt att det är en spegel nu så tydligt blev det xD

Sen åkte jag till Roxett och gjorde det jag skulle och tömkörde henne lite vilket gick helt okej. Hon var lite spänd vissa perioder men över lag gick hon kanonfint. Ena galoppen börjar hon verkligen kunna samla sig och jag kan få upp formen lite med, i den andra har hon fortfarande svårare för men det går framåt.

vdf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Tråk, tråk

Skolan idag började med genomgång om olika etiska saker, yrkesetik, forskningsetik, m.m. Även om vi tyckte det var okej eller fel med abort. Jag tycker helt klart att man ska bestämma det själv för det finns faktiskt personer som av olika anledningar inte är redo att skaffa barn. Däremot ska man inte missbruka aborter utan vara försiktig.
Sen delades vi in i grupper och skulle hitta någon händelse som liknade någon av lagarna så vi letade upp om en patient som var väldigt sjuk, han kände en av personalen ganska väl eftersom han hade varit inlagd ganska länge. Personalen hade själv ganska mycket problem och var deprimerad och behövde någon att prata med. Han drog då upp alla sina problem för den stackars patienten som måde psykiskt dåligt över detta.
Detta fallet kopplade vi till att man ska ha ett bra förtroende mellan personal och patient men man ska också se skillnad på att det faktiskt inte är ens privata vänn, visst ska man vara vänskaplig men inte dra upp för mycket privata saker och absolut inte belasta patienten med sina privata problem.

Efter lunchen hade vi lite mer genomgång och sen kollade vi på en helt meningslös kort film om en tjej vars pappa hade fått en sjukdom där man tillslut bara är ett "paket" kroppen fungerar inte som den ska, man är grovt dement och har noll kontakt med omvärden och sen efter ett tag dör du, sjukdomen var väldigt påfrästande och smärtsam. Men själva filmen handlade om att det var 50% chans att hon också hade det och hon hade då valt att ta ett prov och kolla det vilket resulterade i att hon med hade det. Och det "viktiga" i filmen var att hon och hennes partner hade planerat att skaffa barn men dom skulle ta ett fosterprov på barnet för att tidigt kunna avgöra om det med har fått sjukdomen och i så fall ta bort det.

Nu sitter jag hemma hos pappa och hittade denna bilden på mig och shettisen Nicke som skolan hade, virseligen är denna bilden från 1:an men kolla vad liten jag var xD
jut



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Hästar jag provridit 9 - K E C Jolly Jake


Hästar jag provridit - K E C Jolly Jake

Jalle som han kallas var vi nere i Kristianstad och provade. Han var en korsnings valack från Irland fast med stam, född 1995. Jalle var nog den absolut snällaste hästarna jag provade, det kvittade nästan hur jag red så gick han lugnt och fint i sin egna lilla takt, gjorde precis allt jag bad om och hoppade hur sakta eller dåligt vi än kom. Hästen som gjorde allt för en.
Honom var jag och provde två gånger eftersom jag tyckte om honom. När jag sitter här nu och kollar på filmen så vet jag inte riktigt vad som fick mig att inte vilja ha honom, eller joo... Jag provade Tobbe innan jag hade bestämt att jag inte ville ha Jalle.







// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Pukavik


Sitter nere hos mamma i Pukavik och har suttit här sen efter stallet. Jenny och Börje kom också hit en liten stund.

Nu har jag fått igång Movie Maker igen så imorgon på förmiddagen kommer en ny provridning, denna gången på "Jalle" :)
Har även skrivit om en annan provridning och ska skriva om en till typ imorgon, som jag tyvärr inte har film på. Sen efter det är det bara Tobbe kvar från den gången. Sen är det ett fåtal stora hästar.

Tänkte även ta upp det där med min lista igen om stallet men skivan med dom bilderna var så himla slö så mamma ska prova bränna över den till en annan skiva och se om det blir bättre.

Aja, nu ska jag bara fylla i lite CSN papper sen ska jag faktiskt hem och sova :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Kommer inte på någon rubrik

Först skolan, vi började med genomgång om olika sjukvårds lagar och sånt. Sen efter rasten gjorde vi nog det mest meningslösa vi gjort. Vi skulle antingen berätta om en egen upplevelse eller leta på internet efter en händelse när vårdpersonal medvetet eller omedvetet bryter mot lagar. En grupp förklarade om en som hade tagit fel på "ingen misstanke" och "inge (typ uppmärksamma) misstanke" så den patienten dog. Sen något som var lite roligt var att den gruppen läste inge som namnet Inger så då visade dom med hur lätt det är att ta fel även om det inte får hända i sånna situvationer.
Vår situvation var en patient som kom in och fick medicinen han skulle men läkaren råkade skriva i journalen att han skulle ha diabetes medicin med, men han kom på att det var fel och tog bort det. Dock fick inte apoteket reda på det så han åt fel medicin i två veckor.

Efter det åkte jag ut till Tobbe och mockade åt honom, Wilma, Casper och Twiggy :) Och så skrittade jag en lite längre barbaka runda på honom denna gången, hade tänkt rida ännu längre men så hade en satt upp ett starket så jag fick vända. Sen pratade jag en stund med Michaela som kom hem precis när jag kom tillbaka.

Sen åkte jag hem och åt lite rester från igår och sen vidare till Roxett där jag bara mockade idag. Hon fick en vilo dag som hon verkligen förtjänat då hon har gått både hårt och bra ett tag nu.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Grillning

När vi satt i skolan, solen lös och det var varmt och skönt ute så vi blev så sugna på att grilla så ja, Eken och Jennifer bestämde oss för det. Bara det att Eken hade bestämt att hon skulle hämta en grej hos Fällgren vid 7 så vi fick vänta tills dess. Och när klockan väl blev 7 så blåste det satan så vi hade aldrig fått upp någon eld. Svi vi handlade och så åkte vi hem till mig och använde min elgrill till att grilla köttet och så blev det pommes med sås :)
God mat och en trevlig kväll :)




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Skola och stallet

Började med skolan idag, gcik igenom lite om hur man kollar andning och hur en bra andning ska vara och även puls och sånt skit, lite om tryckskador och smärta. Vi skulle egentligen sluta vid fyra men fick gå vid två.

Så då åkte jag direkt till stallet och mockade och longerade henne lite i skritt och joggning just för att hon ska få röra sig efter en hård helg. Sen tycker jag att en häst ska få vara häst också och få gå i sin naturliga form med ett avslappnande pass där den får busa lite.


Har även gjort en ny tillfällig header då jag har tröttnat på den andra så jag slängde ihop en ny lite fort. Får se när jag hinner och orkar göra en ny som jag lägger ner mer tid på. Måste även göra om designen för den passar inte nu men det får bli ikväll om jag hinner :) Syns inte den nya så tryck på F5!

Dock vet jag inte riktigt hur man får bort den lilla rosa rutan som stickar runt headern, någon snäll som vet? 

Uppdatering, jag börjar lära mig koda bättre nu ;) Det enda jag nu behöver hjälp med är att få headern i mitten? xD

Uppdatering 2; Även det fixade jag efter lite klur ;D Haha



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Dressyr träning

Hon var lite mer spänd och springig idag än dom senaste gångerna men det är mycket möjligt att hon hade lite träningsvärk sen helgens tävlingar, då hon blev lite tjurig under en period mot slutet och även lite fjantigt tittig men inget extremt. Men över lag var hon duktig och kämpade på bra och shit vad fin galoppen var i högervarvet, den har hon verkligen stärkt den senaste tiden, vänstervarvet blir bättre det med men ligger lite efter. Snart ska jag bara tränna på att sitta ner i traven på henne, hon blir gärna spändare då och tycker inte riktigt om det, men snart är det bara det som fattas för att starta någon liten lokal dressyr. Och så måste jag ju lära mig programen igen haha tror alla har ändrats sen jag tävlade dressyr sist xD

Söte häst i höstas/ vintras<3
grs

Försökte även få igång mitt Movie Maker igår så jag kunde fortsätta med provridningarana och till en början funkade det, sen hängde det sig och gick inte ens att avsluta med "ctrl, alt, delete" så jag fick starta om datorn xD Får prova imorgon igen, egentligen kan jag ju använda Adobe Premiere men det är enligt mig för avancerat för att göra så små och enkla filmer :p Haha

Men, men nu ska jag sova ^^



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Tobbiis :)

Efter skolan åkte jag ut till Tobbe och mockade alla fyra boxar och skrittade honom en liten runda, min fina lilla fis, jag vill ha igång honom NU! ^^ Men hade snart tänkt ta ut sadlen dit och börja trava honom lite smått och även börja jobba honom i skritten eftersom han har tappat en del ryggmuskler. Bara liten uppdatering, nu ska jag sticka och mocka till Roxett sen blir det dressyr träning i Mörrum för Ninni :)


bhyvuh




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Intressant skoldag

Idag började min grupp med att redovisa, för mig gick det okej, pratade kanske lite för fort men inget som läraren kommenterade i alla fall, även för Sofie gick det bra och vi hade mycket och intressant text enligt läraren. Dock hade två i gruppen knappt någonting och dom pratade för fort med dålig svenska så läraren fick fråga flera gånger vad dom sa. Och den tredje hade skrivit max 10 rader som om inte hade skrivit ut och precis innan redovisningen kom on även på att hon hade skrivit allmänt om kristendomen och inte riktat in sig på katoliker som vi skulle så hon redovisade inget alls. Vi fick ett G i alla fall vilket jag faktiskt är lite besviken över men, men.
Sen redovisade även den sista gruppen.

Vid klockan 10 kom det en som hade fått ett hjärta in transplanterat och pratade om hur det gick till och varför det blev som det blev. En väldigt rörade historia och hade han inte fått hjärtat då så hade han inte stått där idag och pratat med oss.
Det som berörde mig mest var att han berättade att en gång för ganska länge sen när han var och pratade i en annan klass hade plötsligt en börjat gråta och så spred det sig så nästan hela klassen grät så berättade en tjej då att hennes pojkvänns syster tror jag det var(?) som om jag inte minns helt fel var mellan 6-10 år skulle dö vilken dag som helst om hon inte fick ett nytt hjärta men tillslut lyckades hon få ett. Så han hade med bilder på henne efter och innan operationen och när hon låg där med massa slangar och sånt, usch säger jag bara.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Första regionala

Idag var det ju första regionala med Roxett, en 110 som inte kändes allt för lockande efter igår. Men idag gick det faktiskt väldigt mycket bättra! Framridningen gick kalas, hon var lydig och även idag kunde jag vara väldigt lätt i handen. Framhoppningen gick också bra, Maria Fieber var inne samtidigt och kommenterade att sprången var bra och att jag skulle rida så inne på banan med.
Och det gjorde jag nästan, första hindret tittade hon till lite men jag morrade och då hoppade sen efter det gjorde hon sitt första galoppombyte inne på en bana, så otriligt stolt över det är jag!! :) Sen flöt det på, jag red bra och hästen skötte sig fint, sen till feman var det ganska kort väg så jag fick inte riktigt tillbaka henne där och hann inte med i svängen så det blev en "S sväng" för att inte missa hindret men jag är ändå stolt öve min ridning till det hindret för jag satt kvar och red istället för att luta mig framåt, virseligen rev hon men hon hoppade i alla fall! Sen hoppade vi sexan och fram till sjuan lutade jag mig lite, lite för mycket fram och släppte då lite, lite för mycket på tyglarna så hon stannade. Jag tycker att hon hade kunnat vara lite säll och hoppat ändå men eftersom jag vet att jag gjorde fel är jag inte heller sur för att hon stannade. Sen var dt kombinationen kvar som gick som på räls, poff så var vi över :)

Jag är inte nöjd med resultatet men jag är nöjd med ritten och det är det jag strävar efter än så länge och folk sa att det var en svår och teknisk bana så jag är faktiskt sjukt nöjd! Framför allt för att jag red mycket, mycket bättre idag :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Vin med mamma

När jag var klar hemma och hade bytt om och så så kände jag att det var välrigt tråkigt hemma så jag stoppade till katten mat och stack ner till mamma som var hos en granne och drack vin så jag går med bort dit. Helt okej var det och ganska trevligt hade vi faktiskt. 
Nu är vi precis hemkomna och jag ska nog faktiskt sova snart då jag är skit trött ^^



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Så jävla besviken!

Är så jävla besviken på hästen som var fjantig, är så arg på Karlshamns ridklubb som lägger in en paus mitt i allt men mest arg är jag på mig själv som red som en apa!

Egenligen gick det väl inte riktigt så dåligt som jag tycker det var. Jag började rida fram henne och hon var super fin, jag behövde bara precis ha kontakt så gick hon där i fin form och jobbade bra. Hon kändes faktiskt riktigt fin.
Eftersom jag startade som nummer 4 gick jag bort ett tag efter att sista unghästen hade gått in. Då hade dom vid framhoppningen inga startlistor på 1 metern så mamma gick uppoch skulle kolla, då sa dom till henne att det var en halvtimmes paus, hon frågade var/ när/ hur dom hade informerat om det och fick till svar " vi har inte gått ut med det ännu" skit smart verkligen, där nere står bland annart jag ocg Sandra framridna och klara och väntar på att få börja hoppa. Men det var bara till att börja skritta igen. Väl inne på framhoppningen gick hon faktiskt bra, det var samma känsla där att jag behövde inte göra så mycket utan mest sitta och hålla en stadig kontakt och hålla om med benen för hon var så lydig. 
Inne på banan galopperade jag ett varv när jag fått startsingnal, redan då var hon lite små tittig men inte mer än vanligt så hon tittade men lyssnade ändå på mig. Vi hoppar ettan, tvåan och trean, jag vet inte hur det såg ut men dom sprången kändes faktiskt skit bra och på tvåan var det massa däck på hindret men det tittade hon inte på. Så vänder vi upp till fyran och hon får syn på hindret jämte som tydligen var jätte farligt så hon bara flyter ut och hur jag än försöker hinner jag inte få tillbaka henne. Rider ju varken med sporrar eller spö nu, spöt hade inte gjort någon skillnad eftersom jag har det i vänsterhanden och hon stack till höger och sporrar blir hon bara stressad av.
Vilket fall kom jag igen, denna gången tittade hon mindre och hade jag bara ridit rätt hade jag fått över henne men istället börjar jag plocka i munnen som vanligt och vi får ett stopp till. Jag blir arg och får över henne tredje gången, även över feman. Sen till kombinationen var jag helt ur fokus eftersom jag var besviken på oss båda så jag bara försöker trycka iväg henne och hon har inte mycket annat val än att stanna och där var vår dag slut!

Blir så himla trött på mig själv, som jag har skrivit i nästan varje inlägg så har hon varit så grymt fin typ varje dag i ett tag nu, men problemet är att när jag vet att hon är på topp så får jag sån press på mig, jag vill göra rätt så jag tänker alldeles för mycket på det istället för att rida på känslan och allt blir bara fel då och så blir jag så himla besviken på mig själv när jag gör om samma fel 5437687 gånger.

Sen fick Sara mig på lite bättre humör när jag träffade henne när vi kom tillbaka till stallet så sa hon att Johnny på Millegarne hade efter träningen i måndags sagt att han tyckte jag red bra och harmoniskt och gjorde vad jag skulle utan att störa hästen och han är inte den som berömmer i onödan precis. Men samtidigt blir jag mer besviken på mig själv eftersom jag vet att jag kan, men ändå gör jag fel!

Aja ska starta 110 imon ändå eftersom jag måste träna.

bvfg



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Inte min dag sen igår

Jag hann tyvärr inte uppdatera igår men efter skolan stack jag till stallet och longerade Roxett, jag trodde hon skulle vara lite halvstirrig och så men tvärt om var hon hur fin som helst. Jag behövde bara ha kontakt i tömmarna och ändå gick hon så lugnt och fint, även i galoppen har hon blivit mycket bättre då hon har tyckt det har varit lite jobbigt att gå i en lite högre och samlad form men i vänstervarvet var det inga problem och mycket bättre i höger med. Så jag är sukt nöjd med henne! :)

Sen kom syster hit och duschade och höll mig sällskap en stund medans vi båda fixade oss och jag städade lite med. Sen hämtade jag Angelica i Olofström. Typ vid halv 7 kom Eken och Anna och så gjorde vi pizza, smoothie, drack lite cider och sjöng Sing Star. Vilket var mycket trevligt tills folk blev ovänner och började bråka och skrika och bla bla, men tillslut löste det sig och jag och Angelica stack till Sliver, det var bal lottning där tidigare så vi trodde det skulle vara mycket folk där men alla hade tydlingen dragit till Mingel. När vi precis hade betalt mötte vi Bobby och Henrik som sa att det varkligen inte var något follk alls och när dom kom var det värsta lön ut så dom skulle till Mingel.Men eftersom vi hade betalt och inte hade råd att betala två så var vi kvar.... ett tag i alla fall. Oftast var det bara jag, Angelica, Linda och en annan Anna som var på dansgolvet, förutom oss var det tre pers varav en var en neger som bara stod och stirrade på alla. Så lite i 1 valde jag att gå men så träffade jag Michelle och hennes låtsas bror så jag stod ute och snackade med dom ett tag. Sen var jag hemma runt kvart i två, då ringer Angelica och säger att jag hade absolut inte missat något och att det hade varit skit drygt.


Och om lite mer än en timme ska jag till stallet och fixaför klockan 3 kör vi in till Janneberg för att starta en 1 m och imorgon blir det en 110 :)


fdb




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Praktisk skoldag

Idag började min grupp i klassrummet med att fortsätta med lyftteknik, vi började med att repetera sen fick vi lära oss att hjälpa en sjuk att res sig och även sätta sig. Kändes lite läskigt när någon skulle sätta mej ner eftrsom man inte kände om dom hade kontroll eller inte men det gick haha
Sen efter halv 10 rasten var vi nere i metodrummet, även där började vi med att repetera vändning och så fick vi ligga där i 5 minuter för att se hur det kändes. Kan säga att det är väldigt viktigt att man lägger en person rätt för redan efter fem minuter kändes det obehagligt om man låg fel och ofta ligger patienten så i runt fyra timmar. Sen fick vi lära oss hur man flyttar upp någon som har kasat ner i sängen.

Nu ska jag till Roxett sen ikväll kommer Eken och Angelica på lite mys :)




// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Fredagsfräckis


Berra hade dött i en brand och blivit mycket illa bränd, så man hade lite problem med identifikationen. Polisen fick tag på Berras båda kamrater, Ville och Steve, och skjutsade dem till bårhuset. Väl framme så gick Ville in till obduktionsläkaren och skulle identifiera liket. Läkaren lyfte på lakanet:
"Å fan. Han var bränd," stönade Ville. "Kan du vända på honom?"
Läkaren vände på kroppen.
"Nej, det är inte Berra," sa Ville innan han gick ut och spydde.
Då fick Steve gå in i stället. Läkaren lyfte på lakanet:
"Jävlar anama, så han ser ut", sa Steve. "Kan du vända på honom?"
Läkaren vände på kroppen en gång till. Steve skakade på huvudet:
"Nej, det är inte Berra."
"Men hur kan ni vara så säkra på det båda två?" undrade läkaren.
"Berra hade två skithål."
"Vad? Två skithål?"
"Jo, alla i stan vet att Berra har två skithål. Varje gång jag och Ville varit med
Berra in till stan så är det alltid nån som skrikit: 'Kolla där kommer Berra med de två skithålen



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Ridning i snö

Det snöade ganska rejält när jag red idag och jag kan väl säga tt varken hon eller jag var särskilt pigga på någon jätte seriös träning så det blev mest lite motion och så tränade jag faktiskt ganska mycket på tipset jag gick i måndags på att byta galopp. Även om det mest blev korsgalopp så var det ett och annat byte som faktiskt satt där, duktiga fiisan :)

Imorgon blir det antagligen tömkörning så hon får jobba riktigt för på lördag ska hon gå en 1 m här i Karlshamn och på söndagen blir det en 110 :)


bgfs




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Redovisning

Satt från klockan 8 till 3 och lyssnade på redovisningar om olika religoner idag, vi hann dock inte redovisa vilket var tur eftersom en som typ aldrig är där inte var där idag heller och två av dom i gruppen kan ju knappt svenska och har bara kopierat texter från internet och böcker som var på sån svenska att knappt jag förstod vad som stod där så dom kan omöjligt förstå det själva. Dom visste inte heller var källförteckning var för något trotts att vi har haft röreläsning om det men det sket dom i för att dom ville sluta, jag var inte heller där meeen, jag har jobbat med källförteckning sen grundsoklan. Kan man inte ska man ju utnytja sånna tillfälle, men tydligen inte. Bara jag och Sofie som var bra förbereda. Men men nu ska vi ta det på måndag i alla fall.

Nu ska jag slänga i mig något att äta och sen sticka och rida Roxett, känns ju jätte kul i snö och regn -.- Not! Men hon måste gå idag.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Dumma blogg.se

Hade tänkt blogga idag efter skolan men då var det något fel på blogg. se så ni får skylla på dom för dålig uppdatering ;)
Vilket fall skulle detta bli min "lugna dag" jag skulle bara vara i skolan till 12, sen mocka och tömköra Roxett sen skulle jag bara hem, läsa på redovisningen till imorgon, kanske städa lite och sen sova. Meeeen, jag var i skolan, ganska meningslöst eftersom vi gick igenom lite mer om munvård men det mesta hade vi redan gått igenom och så fick vi se lite grisiga bilder på missköta tänder. Så slutade vi vid 11, jag tänkte att oj, vad bra då hinner jag med Tobbe, så jag stack dit, mockade alla fyra boxarna och red honom. Först var han jätte lugn precis som vanligt sen när jag vände fick han något cp ryck! Min 21 årige gamle Fiis som inte är rädd för någonting blev plötsligt skit rädd för något som tydligen skulle vara bakom oss, han gick och taktade på sidan, typ som en tvär extremt dålig skänkelvikning och ville vända, lät jag honom vända stod han blixstil och bara tittade, lät jag inte honom vända började han hoppa och stutsa på stället. Detta gjorde han blandat åt både höger och vänster. Till slut blev jag sur eftersom det bara var dumheter och han blev sur för att jag blev sur så jag kände att det var bäst att hoppa av och gå. Då var han sådär gullig att han först vände huvudet mot mig och ville ha uppmärksamhet men när jag ville klappa honom vände han lungt bort huvudet för att visa att han var sur. Jag fick då dåligt samvete och började fjäsk kela honom så till slut blev vi båda glada igen ^^
Jag bestämde mig för att hoppa upp igen när vi nästan var hemma, då var han lite lugnare men ändå stirrig så jag skrittade fram och tillbaka förbi vägen upp till stallet, det tog några gånger men till slut skrittade vi upp till stallet med långa tyglar och så fick han lite hö så var jag precis lika älskad som vanligt ;) Haha

Sen stack jag till Roxett och mockade och tömkörde henne lite vilket gick helt okej, imorgon hoppas jag på ridning trotts att de har sagt att det ska både regna och snöa xD

Sen ringde Lollo och undrade om jag ville med henne till hennes stall och borsta Ultra (en häst hon rider ibland men som nu ska ha föl precis vilken dag som helst då det var uträknat till igår egentligen) Hon, jag och Anna åkte dit och började med att mocka, två boxar hann jag med. Sen tog vi in Ultra och Lollo hjälpte till med annat så jag borstade henne, satan vad hon fällde! Stora tussar bara flög omkring i luften.

Efter stallet åkte vi hem till Lollo och snackade lite och så sen kom Matilda så vi var ute och gick typ en timme i väldigt rask takt. Och efter att ha gått i skolan, mockat 7 boxar, ridit en cp ponny, longerat en häst, borstat en och gått i en timme så orkade jag inte åka hem för att laga mat så jag unnade mig faktiskt en pizza :$

Nu bode jag verkligen läsa på redovisningen, har även matat ormarna. Städningen får vänta xD

Fick även en bild av en tjej från mej & Roxett i helgen 
bgfs




// Frida FritZzJävel Svensson ♥







Dålig bloggning

.. Ja jag vet, men det har inte hänt så mycket mer än skolan, hästen och pluggande. Hade ävn tänkt fixa till lite nya Provridningar men mitt program på datorn ville inte som jag ville så det får tyvärr vänta lite till så antagligen blir det inte mer bloggat förren imorgon eftermiddag. Jag hoppas kunna slänga in ett tidsinställt imorgon på morgonen men är osäker på om jag hinner. Annars får ni förlåta mig ^^

Nu ska jag och mamma planera lite tävlingar sen ska jag faktiskt hem och sova, har bestämt att jag inte ska starta datorn när jag kommer hem så jag inte bli sittandes där utan att för en gångs skull lägga mig i tid ^^


Så vi hörs imorgon :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Pluggar

Stallet gick jätte bra som vanligt, gick en liten runda på banan med henne så hon fick röra på sig lite i alla fall.
Nu sitter jag nere hos mamma i Pukavik, vi har gjort toast, tittat på filmen från Olofström och träningen igår och nu pluggar jag tyvärr. Det går väl lite sådär, hittar inte riktigt det jag ska skriva om. Katolikers känslouttryck smärta och vård i livets slut. Vård i livets slut hittar jag endel om men känslouttryck smärta finna absolut ingenting. Och trött börjar jag redan bli, måste ta tag i mitt liv! xD Haha som om det kommer hända! xD

Är väldigt sugen på att göra en ny header men jag ska bara ha tiden till det med.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Onödig skola

Skolan idag tyckte jag var totalt onödig, dagens klart viktigaste var att det var Fish and chips till middag xD
Vi började med att delas in i nya grupper, hälften av grupperna läste om mun/ tand och fot hygien och även dusch, resten läste om tvättning av vårdhavare för att sedan redovisa det i praktisken för varandra nästa fredag, det gjorde vi hela förmiddagen trotts att det tog kanske en timme. Sen på eftermiddagen var vi nere i metodrummet och skulle förbereda inför rdovisningen men jag ahde fotvård och det fanns inga grejer till det så jag och dom andra som inte hade något att göra fick typ titta på dom med tand hygien, skit drygt. Sen skulel vi kolla på en helt onödig film om någon sjukdom som inte hade med oss att göra som tog ungefär en halvtimme.

Men nu har jag slutat i alla fall och ska snart byta om och dra till stallet. Måste fylla på torv idag och sen går jag nog en runda med henne eftersom hon säkert har träningsvärk.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Future Riders avklarat

Träning för Björne Carlsson avklarad.
Måste säga att jag faktiskt är riktigt nöjd med både hästen och till och med mig själv ikväll! :) Efter en lång och bra framridning började vi hoppa två sockerbitar med 13 m tror jag det var där vi skulle få in fyra jämna och rytmiska steg, sen efter några gånger skulle vi fortsätta och hoppa ett räcke med lite längre avstånd men ändå fyra ganska samlade och så bygdes det på. Jag märkte knappt på Roxett att hon var trött från igår, istället var hon lydigare och gick i en jämnare galopp utan att jag behövde plocka så mycket i henne. Det ända jag kan klaga lite på var ett stopp vi fick, det var ett lite tittigt hinder, hon tittade till, jag försökte ta upp huvudet på henne från underdelen av hindret men hittade inte avståndet och tappade bort skänklarna. Men efter det skärpte jag mig och lyckades hitta det där tempot som är alldeles lagom och när jag får in det tempot är chansen mycket, mycket större att hon landar i rätt galopp. Hon har ju lite problem med att byta och ofta får jag sakta av mitt i banan för att byta, min tränare har också försökt men inte ens hon lyckades få henne att byta, men så berättade Lisa att hennes ponny och hennes systers stora häst med hade haft problem med det och tippsade om en övning som efter ett tag hade fått båda hästarna att göra rena byten så det får jag prova i veckan.

Vilket fall så kändes sista rundan verkligen skit bra, vi hittade avstånden, red i ett bra grundtempo och hon lyssnade på alla mina hjälper. Björne sa även det och att det varken var några problem med att länga eller korta henne.

Nu har jag hunnit duscha, annars har jag nästan precis kommit hem eftersom det var en halvtimme försenat och sen enda borta i Karlskorna. Tycker det är lite dåligt när en tränare kommer för att träna oss i Future Riders tycker jag helt klart det är okej att Karlskrona utnytjar detta och har en grupp med klubbens ryttare men vi som tränare kom dit för ska inte behöva stå ute i spöregn och blåst i en hel halvtimme för att klubbens egna ryttare drog ut på tiden.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Tobbe fiis ♥

Stack till Tobbe då och började med att mocka alla fyra boxarna och så fast det gick rätt fort för dom är inte så jobbiga. Sen tänkte jag gå och leta i hagen eftersom han hade tappat sin grimma sist jag var där, jag har alltid grimma i hagen på mina hästar fall dom av någon anledning skulle rymma eller på annat sätt komma lösa är det mycket lättare att få tag på dom med grimma om dom är lite uppstissade. Och jag som aldrig brukar köpa dyra grimmor eftersom jag alltid har hittat väldigt billiga som är jätte fina, men jag hade en som kostade runt 150 kr, som Tobbe av någon anledning fick med sig till Sofie eftersom det var den jag hittade och vipps så hade han den i hagen och nu var den då tappad. Jag hittade den tillslut men den var dels riktigt lereig och sen lite sönder så där försvann den. Men aja, när jag gick där i hagen tittade både Tobbe och Twiggy väldigt konstigt på mig och undrade vad jag gjorde. Tillslut kom Tobbe fram till mig precis som "skulle du inte hämta mig" så gullig var han när han stod där och såg så förvånad ut under all pannlugg ^^
Sen skrittade honom i ungefär en halvtimme eller något i den stilen, min fina, söta lilla busponny <3

På vägen hem hämtade jag syster vid skolan så följde hon med hit en stund, sen har jag kollat på ponny akuten varvat med att springa fram och tillbaka till tvättstugen så nu är sista tvätten inne, nu ska det bara tumlas.
Och sen blir det som sagt träning.

Bästaste buseponny! 
csdcd




// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Future Riders träning ikväll

Ledig men så mycket att göra

Jag är ledig idag, eller egentligen skulle jag haft ca 45 minuters religion om Islam vid 11 men tyckte det kändes ganska onödigt att sticka till skolan för ingenting egentligen så jag valde att anse mig som ledig ^^
Jag kände även att jag var tvungen att sova ut eftersom det har varit en ganska jobbig vecka både med läxor, massa hästar, tävling och annat skit. Dock failade jag och glömde stänga av alarmet igår så det ringde vid halv sju, så somnade jag om och vid åtta fick jag ett sms från en klasskompis som hade missat att vi skulle jobba hemma med grubbarbetet så då vaknade jag igen men tillslut somnade jag om och lyckades sova till tio i alla fall.

Nu behöver jag plugga, grupparbetet på en a4 ska vara klart på torsdag och jag har inte ens hunnit börja, jag måste hinna till Tobbe och rida och antagligen mocka till honom och de andra tre hästarna i stallet, jag har tvättid vid två, hatar tvätt tider och sen ikväll är det träningen  med Future Riders som jag inte heller riktigt förstår mig på. Det ingår fyra träningar, två på hästen och två nu. Den första sätter dom dagen efter div 2 laget, smaaaart! Inte! Dock var Roxett halt då så jag red Tobbe som stor häst i laget och han var egentligen lite för lite igång för att tävla en klass så jag vägrade träna honom dagen efter. Men varför sätta en Blekinge träning dagen efter en Blekinge tävling?
Andra gången var jag faktiskt med. Sen tredje gången skulle det vara borta i Karlskrona, när det fortfarande var massa snö och is ute, Roxett var inte hundra igång men jag kände mig skyldig att åka ändå, men så kom det massa snö och vägarna var snor hala den kvällen så jag och de flesta andra från denna sidan Blekinge ringde återbud då vi inte vägade oss ut påvägarna med hästsläp.
Och nu sista gången lägger dom dagen efter Blekinges första tävling för året, varför inte lagt den förra veckan innan tävlingarna drog igång? Nej, stor Diss till Blekinges Future Riders i år, det mesta är oplanerat och vissa föreläsningar fick man reda på två dagar innan och har mn häst och skola kan det behövas planera lite.

vfds


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Vilken dag

Vi kommer dit i precis lagom tid, dom höll på att bygga banan till min klass så vi lastade ut och fixade hästen helt klart och så gick jag upp och gick banan. När vi skulle gå ner och ta på mina grejer trodde vi att vi hade lite bråttom så jag gick lite före och mamma kom efter och gick ganska snabbt med hästen. Plötsligt hör jag en duns bakom mig och vänder mig om och ser mamma ligga på marken. Då påstår någora som stod bredvid att Roxett hade bakat mot dom och sen sparkat mot deras häst, jag vet inte om detta är sant eller inte men tycker det är lite konstigt eftersom vi har haft henne i 2,5 år och hon har aldrig sparkat mot någon innan, visst jag har röd rosett i svansen men det är för att hon är lite bakskygg och kan kaste sig om någon är för nära och dessutom eftersom folk på framhoppningar blir värre och värre med det där att rida i röven på andra hästar, vi tycker också att mamma bode ha känt i grimskaftet om hästen backar eller höra i marken när hon sparkar. Men som sagt, ingen av oss såg riktigt så vi är ju inte hundra. Vilket fall börjar mamman som håller hästen vi går förbi att skrika, Roxett blir då rädd och kastar sig framåt och trampar på mammas sko så hon trillar. Sen hade mamman tydligen gått fram och skällt på mamma och när jag står och väntar på att få gå in på framhoppningen kommer hon igen, hon går mot Roxett och runt oss så jag trodde hon skulel börja skrika på mig med men så stannar hon vid bogen och säger "häst nummer 62" så att jag klart och tydligt hör det sen så gick hon.

För övrigt var det stökigt på hela tävlingsplatsen, precis vid ingången till framhoppningen stod det en lastbil med en häst som höll på att riva hela lastbilen och skrämde hur många hästar som helst så tillslut fick de flytta den, det var trångt bland alla hästar och det fanns ingen framridning så jag var stressad redan från början. Väl inne på banan var jag nervös och red ganska dåligt måste jag erkänna, det blev ett stopp och ett riv. Rivet vet jag inte riktigt vad hon gjorde, vi låg ganska bra och hon hoppar men när frambenen är i luften trampar hon på något sätt om med bak (såg ganska roligt ut på filmen xD) Sen stoppet var på en oxer med en rätt dålig sväng, jag tänker att nu ska jag inte tappa galoppen i svängen och ökar henne men tappar kontakten med munnen så hon blir bara lång och väljer då att stanna. Resten av banan gick okej men jag var väldigt besviken på min urkassa ridning!

Till andra klassen blev jag skit nervös och tyckte hindrerna såg gigantiska ut rent ut sagt! Men när vi tog ut henne var hon mycket lugnare och jag hittade en liten yta på andra sidan ridhuset som jag kunde trava fram och jobba henne lite och framhoppningen gick kalasbra. Sen innan på bananan så hoppade vi första hindret och jag kände att det inte var så farligt högt dock på tvåan vet jag inte riktigt vad som händer, även här ligger vi bra men hon hoppar rätt upp och rätt ner och sparkar ner bakbommen uppifrån, den var nära att ligga kvar och hade det inte varit säkerhetshållare så hade den nog gjort det men skit samma det spelar ingen roll. Efter det hoppet kom vi i obalans och eftersom det var kort väg till trean bara rider jag på henne med halv flaxande tyglar och vingandes fram (det kändes värre än vad som syntes på filmen xD) men Roxett taggade till och hoppade skit bra trotts bristerna i min ridning. Sen går det skit bra, kombinationen var rätt svår men den gick skit bra, sen bara flöt jag på mot nästa hinder men märkte för sent att vi låg dåligt så jag tog för mycket i henne så hon stannade och sen gick resten faktiskt bra, 7:an t.ex. bara flög vi över.

Så jag kan väl sammanfatta med att första klassen var helt okej (varken mer eller mindre) för att vara första tävlingen på ett par månader och andra klassen är jag faktiskt ganska nöjd med även om resultatet inte blev det bästa.

Och åter till dom som sa att Roxett sparkade mot deras häst, vi pratade sen med den ena dottern som förkarade det som att Roxett hade lyft benet och hennes mamma trodde den skulle sparka henne eftersom hon inte kände hästen så visst det får vi väl köpa, sen när jag sa att mamman hade tagit mitt hästnummer blev hon förvånad och sa att det visste hon inget om och att hon inte trodde att mamman skulle "anmäla" oss, däremot berättade hon att dom hade blivit "anmälda" av inte minre än sex stycken för att dom hade skrämt vår häst? ;o Vi har absolut inte gjort det och det fanns inte ens sex personer som vi känner när det hände så antingen var det inte sant eller hade helt random folk klagat vilket låter skumt? ;o

Så ja, jag vet väl inte riktigt vad jag ska tycka om dagen men nu är års debuetn gjord och vi taggar om och hoppas på en bättre helg på hemma klubben nästa helg :)


bgdf




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Melodifestivalen

Vid kvart i sju kom Lollo och Jocke och hämtade mig och även Elin och Filip så åkte vi hem till Lollo och började förfesta lite smått. Sen kom även Sara och Katya. När melodifestivalen började kollade vi på den, jag har inte sett någon deltävling innan så detta var första gången jag hörde alla bidragen och måste medge att precis som många andra tycker blir svenska melodifestivalen bara sämre och sämre. Har Danny verkligen så dåligt minne att han inte kommer ihåg en låt med mer än tre ord? För "in the club" var ju det ända han sjöng men vi kom fram till att den kan faktiskt passa ute på nattklubbar men stort nej till melodifestivalen. Eric Saade var något bättre men inte mycket enligt mig så eftersom det stod mellan dom två får jag väl säga att det var tur att han vann.
Min personliga favorit var lätt Oh my god med The Moniker, en speciell, glad och väldigt medhängande låt. Den skulle verkligen ha vunnit!

Men nog om melodifestivalen, jag bryr mig ärligt talat inte så mycket. Men vi hade en trevlig kväll hemma hos Lollo sen bestämde vi oss för att dra till Compa, Katyas mamma skulle hämta henne eftersom hon inte är 18 och köra Sara till stationen eftersom hon glömt sitt lägg så jag fick åka med medans de andra fick gå ^^ Men väl där kom jag på att jag hade mitt körkort och lägg hemma jag med, men jag gick fram till vakten och frågade om han kände igen mig utan mitt underbara sällskap för att jag hade glömt mitt lägg och fick till svar "Klart jag gör, du är ju alltid här" så medans jag väntade på resten av folket stod jag där och snackade med vakten och en snubbe till, riktigt trevligt ^^
Väl inne var det väl okej, dels var jag trött, det var lite folk där och sen måste jag ärligt säga att det inte är lika kul att gå ut med två tjejer och deras pojkvänner. Men jag var där ett tag i alla fall sen runt halv ett gick jag hem och la mig eftersom jag var riktigt, riktigt trött.


Och så saknar jag faktiskt Emma ibland :(
bgfd




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Till Looouise :D

Stallet gick kalas, banan hade torkat upp bra så det gick att tömköra henne, precis som vanligt blev jag bortskämd med att hon gick som en klocka, även galoppen börjar bli riktigt fin nu så nu är vi taggade inför årets tävlengsdebut imorgon! :D

Nu har jag fixat mig och väntar på att Lollo ska komma och hämta mig så ska jag och compagni fira hennes födelsedag (bättre sent än aldrig) hemma hos henne med lite dricka och massa skoj. Sjävklart ska jag inte dricka mig full eftersom jag tävlar imorgon men min klass startar enligt listorna tidigast 12 och eftersom det är lag div 3 innan börjar den säkert senare men vi räknar 12 för säkerhetsskull, och som sagt ska jag bara dricka någon enstaka cider :)


Ha en trevlig lördags kväll alla läsare! :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Stallet nästa

Intervjuvn gick bra det hände inte så mycket utan hon mest pratde om hur det skulle gå till, vilken lön det var nu men att första april brukade de höja några kronor, vad jag skulle göra, m.m. Och så skulle jag dit och provjobba om någon vecka så vi får väl se. Men ärligt talat hoppas jag att jag får på rökeriet eftersom det verkade vara sån bra sammanhållning där, minst två av dom har häst och dom var välrigt trevliga.

Aja, nu måste jag sticka till Roxett och som sagt hoppas jag verkligen att det går att tömköra på den leriga banan idag eftersom jag tycker det är bra dagen innan tävling. Hon får röra på sig, även om man jobbar så blir det ändå lite skönare för henne att jobba utan ryttare samtidigt som jag kommer åt henne bättre fråb marken fortfarande och tömkörningen har hjälpt mig så otroligt mycket i ridningen och just nu är hon otroligt fin! :)


Finaste sess ^^ Och ingen har tvingat er att skratta åt mina gympaskor eller min otroligt vackra stolsits ;)
bfg




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fortfarande trött xD

Även fast jag har haft lite sovmorgon idag så är jag fortfarande skit trött, jag vaknade typ vid lite över åtta och kände mig pigg men lyckades somna om och nu är jag död igen, förstår inte varför xD

Men nu ska jag i alla fall göra mig i ordning eftersom jag ska på intervju om sommarjobb på Scandic och kan säga tt min kära syster är lite avundsjuk. Vi var ju ute och lämnade CV tillsammans en dag och alla som har hört av sig har gjort det till båda... Utom Scandic som bara ringde mig. Och Jenny har haft kompisar där innan som har sagt att det är skit bra, det är rätt slappt och man kan gå runt med musik i öronen om man vill. 
Jag skulle egentligen på intervju för någon vecka sen men det var då jag blev sjuk så jag fick ringa och säga att jag inte kunde, vi flyttade det då till måndagen men på fredagen ringer en annan och sägar att hon jag skulle träffa hade blivit sjuk och skulle höra av sig om en ny tid senare. Men så har jag inte hört något mer så jag trodde det var kört men så ringde hon igår och undrade om jag kunde komma idag vid 11 så så blir det.

Nej nu ska jag käka lite frukost, mer bloggande senare :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Skit trött

Klockan är inte ens 9 en fredag kväll och jag är skit trött, tecken på en hård vecka? xD

Men jag har hunnit med mycket idag, först skolan som faktiskt var riktigt kul. Vi tränade lyft teknik först nere i metodrummet där vi var halva klassen och lärde oss vända folk i sängar, riktigt roligt. Sen efter halv tio rasten bytte vi så min grubb var i klassrummet och lärde oss flytta folk på stolar och sen hur man lyfte upp dom, även det var roligt särskilt eftersom jag är mer praktiskt än teoretiskt så dagen gick skit fort.

Sen åkte jag direkt upp till Roxett och mockade sen putsade jag alla grejer vi ska ha på söndag och lastade in allt i transporten. Sen red jag henne på banan dock var det så himla lerigt där att det nästan bara gick att skritta, lyckades trava några varv men sen blev det upptrampat och mjukt så hon började halka så då gav jag upp. Men tiden jag red var hon kalas fin, precis som hon har varit dom senaste veckorna nu vilket känns jätte skönt att hon har gjort sånna framsteg. Imorgon hoppas jag det går att tömköra henne men eftersom det har både regnat och även snöat lite ikväll gör det säkert inte det.

Sen åkte jag ut till Tobbe och red en runda med Mikaela och Kasper, vilket var väldigt trevligt. Väl tillbaka hjälptes vi åt att mocka och fixa allt i stallet.

Nu sitter jag hemma och har gjort sen klockan 6 och är alldeles för trött för att göra något men ska eventuellt ut på en liten promenad sen :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fredagsfräckis


Den semestrande prästen hade just anlänt till Mexico City och 
checkat in på hotellet. När han gick genom lobbyn såg han en ung 
dam som kämpade med en tung resväska. I hopp om att kunna vara 
henne behjälplig gick han fram till henne och frågade.
- Förlåt mig, men talar ni engelska?
- Liten smula, svarade den unga damen.
- Bara en liten smula, frågade prästen. Hur mycket?
Hon log och sade:
- Femtio dollar.




// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Hästar jag provridit 8 - Clover Rose

Ett tag efter heldagen med provridningar åkte vi till grann klubben Olofström och provade Clover Rose. Clover var en av de två hästarna jag fastnade mest för och hade jag inte hittat Tobbe så hade hon eller en annan jag valde hemma stått i mitt stall. Dock tyckte vi priset var lite högt för henne med.

Det är svårt att förklara varför jag gillade henne så mycket men det bara kändes rätt ändå, hon påminde lite om Cornelius men ändå lite mer "häst" av henne. Hon var ingen jätte het häst men ändå inte slö, hon gjorde vad man bad henne om utan att bha tendens till att bli tråkig. Hon var även lättriden och vädigt lydig.

Om jag inte minns helt fel var jag och provred henne en andra gång mn jag kan ha fel. Men jag kommer ihåg att vi åkte ner till Hässleholm när hon skulle tävla där och kollade på henne dock blev ryttaren ganska nervös när vi var där och red sämre än vanligt. Det var även prat om att jag skulle låna henne på en klubbtävling i Mörrum för att prova henne på tävlingsbanan eftersom vi var väldigt intresserade men som sagt tvekade vi dels eftersom priset var lite högt och sen innan det blev av hittade jag Tobbe och jag var fast! ^^

Clover såldes till en i Sölvesborg som också är en Blekinge klubb så vi har följt henne och den nya ägare Lina på många tävlingar och även pratat väldigt mycket med dom. När vi skulle sälja Smulan för typ 100 år sedan var faktiskt Linas lillasyster Lisa och provade henne :p
Men nu är Clover såld vidare och jag vet inte längre var hon är.





// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Historia lektion

Asså typ varje dag säger/ tänker jag att jag ska gå och lägga mig tidigt men av någon konstig anledning blir det aldrig så så jag är nästan död på morgornarna.
Men men idag hade vi Etik och gick igenom olika religioner, vår riktiga lärare är i Indien så vi hade en vikarie som var typ 10000 gånger bättre. Även om man var trött så lyssnade man ändå, hon hade mycket mastig information men med en power point presentation med en jäkla massa pigga och glada färger, inte sådär så det blev jobbigt utan så man blev omedvetet intresserad. Sen samtidigt som hon gick igenom informationen var hon rolig, positiv och berättade om egna saker. Hon berättade så bra att det kändes som en vanlig konversation men ändå lärde man sig en jäkla massa eftersom man snappade upp det omedvetet, hon visade även ett klipp på youtube hur en Indisk begravning går till. Stor Hiss till lärare som henne! :)

Sen slutade vi vid halv tre och eftersom regnat har vräkt ner nästan hela dagen och det även blåste så fick faktiskt Roxett vila idag, varken hon eller jag var sugna på att jobba idag. Men jag fixade det andra i alla fall med trevligt sällskap av Fia som också var i stallet :)

Nu sitter jag i Pukavik hos mamma och syster och har ätit räkmackor, hade snart behövt plugga med men får se om jag pallar det ^^
Sen måste jag berätta, när jag kom ner hit satt Jenny inne på sitt rum och drygade sen ett tag senare kom hon in i TV rummet, satte sig jämte mig och kramade mig och höll på att fajanta. Tillslut sa hon "Mamma, jag saknar min syster. Kan du skaffa en ny åt mig?" Haha och då ska det tilläggas att hon fyller 19 år i Maj, hon är alltså ingen 10 åring xD



Sen fick jag även SMS innan idag från Slivers nattclub där de skrev om fredagens erbjudande. Men hur f*n har dom mitt nummer? xD




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 7 - Shakir

Samma dag som vi var på Flammabygget och hos Corenelius åkte vi vidare ner ungefär så långt ner du kan komma i skåne, man såg öresundsbron skit bra och det var bara hav och blåste satan. Där fanns Shakir som jag nästan är helt 100 på att hon hette annars var det något liknande. När vi kom ner fick vi reda på att hon var väldigt speciell, ägaren hade haft henne i två år och inte velat sälja men sen hade hon insett att hon inte klarade av ponnyn. Dels ville hon gärna gå med väldigt huvud men istället för att sätta på en eventuell martingal och sen dressyr jobba bort det så red hon med händerna nästan nere vid bogen för att "trycka ner" huvudet, så ville hon även att jag skulle rida för det var bäst gör hästen. Sen fick Shakir vissa ryck och bara stack iväg i galopp helt utan anledning, i dessa lägerna när hon kände att hon var på gång brukade ägaren sätta sig ner och göra halt.
Som sagt hade hon haft hästen i två år och på filmen ser ni hur mycket hon vågade hoppa den på en visning, jag sket i att hoppa eftersom jag redan hade bestömt mig att detta inte var någon häst för mig.
Hade jag redan haft en häst som funkade hade jag kanske tagit hem henne som projekt men nu var jag ute efter en att börja tävla så fort som möjligt för att hinna med så mycket av ponnytiden.

Men förutom dessa små hyssen var det en väldigt trevlig ponny och ska jag vara ärlig tror jag inte det hade tagit lång tid att få ordning på henne eftersom hon annars var kanon snäll och väldigt pigg och glad.

Tyvärr har jag ingen aning om vart hon finns idag vilket är lite synd eftersom jag gärna hade velat veta hur det har gått med henne sen.

Någonstans i filmen kan ni se hur hon gjorde när hon stack :p





// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Photoshop

Sitter åter igen och pillar lite med PH, försöker lära mig lite nya saker med men jobbar mest med färger, nyans och ljus idag, något jag inte gjort så mycket innan därav inte helt perfekta resultat men utan träning blir man inte bättre ;)


Ändrade färg på utrustning lite fort, Orginal
bgf

Redigerad
fer

Orginal
hgdf

Redigerad
cds


Blev faktiskt ganska nöjd med den sista, sen gjorde jag om en bild från Öland som jag faktiskt blev riktigt nöjd med men självklart glömde jag spara så jag får se om jag orkar försöka göra om den någon annan dag ^^ Har brist på redigeringsbara bilder med, hade hämtat kameran och skulle ta lite nya på allt möjligt men så behövde Jenny den idag så hon kom och hämtade den och självklart blev jag riktigt foto sugen någon timme efter xD

Nu ska jag dona runt lite vid datorn och fixa lite saker sen blir det sängen för min del. Är skit trött ^^



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Skolan som vanligt

Började ju precis som vanligt vid 8 idag, första lektionen hade vi genomgång om omvårdnadens histori och sånt skit sen efter det fick vi uppgifter vi skulle göra. Det var nästan jag och Eken som hann bli klara men så jobbade vi bra med, vi skulle lämna in runt 2 sidor handskrivet, jag fick ner fyra och kände att jag hade kunnat ha med mer men tyckte det blev för mycket.

Eftersom vi blev klara tidigare än de flesta andra fick vi går vid 11 så jag stack direkt till stallet och red Roxett. I början var honväldigt spänd och studsade omkring, sen kom Fia och skulle rida Liz då blev hon ännu värre ett tag. Men jag red väldigt mycket volter, bytte vrav, öppna och sluta för att få henne mjuk och tillslut slappnade hon av. Det senaste har hon varit så grymt fin, jag har bara kunnat sitta där med stilla hand och hon har ändå jobbat bra och i en för henne väldigt stadig form i alla gångarter. Även idag var en sån dag när man inte vill sluta, men njuter av att sitta på hästen och hade kunnat rida runt där i timmar om det nu inte var så att man skulle ha lägenhetsvisning klockan 2 och behövde städa iordning lite till. Men jag red så pass länge att jag fick hoppa över att mocka för att åka hem och fixa lägenheten. Det var två utländska tjejer på runt 18 år hade jag gissat på, dom och antagligen den enas mamma. Dom var inte här så länge och tittade inte så mycket, balkongen var tydligen viktigare än de två rummen som de typ bara gick förbi. Dom skulle fundera på det och jag har ingen aning vad de tyckte eftersom de pratade på deras språk till varandra. Men de skulle höra av sig antingen till mig eller till Kabo i alla fall.

Nu ska jag alldeles strax till stallet igen för att mocka och göra det sista sen har jag ingen aning vad som händer ikväll, jag är ganska trött faktiskt.

grs





// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Älskade Tobbe! <3

Sen efter skolan åkte jag ut till Hällaryd och hämtade klippmaskinen och sen ut till Tobbe som jag tänkte frisera. Han har sett ganska slaffsig ut hela vintern eftersom jag inte har klippt honom då jag inte ser någon anledning att klippa en häst som gick på lösdrift i höstas, stod i ett ganska dragit stall under vintern och inte har blivit riden under nästan hela vintern. Förra veckan friserade jag manen på honom eftersom jag inte har klippt den heller under tiden, hans man är så himla jobbig att klippa eftersom den är så sjukt tjock och hur man än gör ser manen mycket längre ut uppe vid huvudet och även den som ligger på andra sidan halsen men han såg lite mer välvårdad ut i alla fall. Idag var det pälsens tur eftersom jag ska försöka hinna skritta igång honom nu och med den pälsen blir han svettig (inte dygnsur såklart men små fuktig) efter 15 minuters skritt. Han hade så grymt tjock päls att maskinen knappt kunde ta allt men bort kom det. Ingen fin tävlingsklippning eftersom jag dels tycker det är svårt att klippa från gigantisk vinterpäls till fin klippning, jag har inte heller klippt på aknske två år sen han skadade sig och dessutom kommer jag ändå behöva klippa om honom innan han kommer ut offentligt igen.
Som sagt blev det något rand här och var och jag tog inte jätte noga mellan frambenen och på bogen där han har tre miljoner virvlar, men han blir inte svettig och det var det som var meningen. Och så ser han nästan ut som en normal häst istället för ett murmeldjur ^^

Efter det skrittade jag en runda, brukar alltid göra det efter att jag klippt mina hästar eftersom dom har stått stilla så länge sen får man även bort mer av dom små irriterande hårstråna som inte vill försvinna vid borstning direkt efter men som kan ligga och skava/ irritera hästen under täcket sen. 
Vilket fall var jag ute i en hlvtimme denna gången och han blev varken flåsig eller svettig, inte ens fuktig :)


Jag hade även med kameran och tog lite kort på min fisgris men självklart hade inte mamma lagt ut sladden till den igår när jag fick den så jag får inte in bilderna på datorn. Så ni får nöja er med en gammal bild från vår första lokala efter skadan för ca ett år sen :)

bhyvuh




// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Test i skolan

Idag i skolan skulle vi tydligen ha ett litet oförbärett test om vad vi har lärt oss och kommer ihåg från lektionerna. Min första tanke var "Shit, jag kommer inte ihåg någonting" Virseligen var det bara kryss frågor men vissa hade vi inte ens gått igenom utan fick helt enkelt tänka logiskt. För mig gick det tydligen jätte bra och jag kom ihåg mycket mer än jag trodde, jag hade 16 av 18 rätt. Hade jag svarat rätt på det ena hade jag fått rätt på det andra med, första av dom var med vilken färg man märkte streila saker med, jag var helt säker på att det var grön och kryssade i det men så var frågan efter hur man märkte ut rent och tänkte att det var lågiskt att det var grönt så jag ändrade. Men aja, gick mycket bättre än jag trodde i alla fall. För övrigt hade vi genomgång i lyft teknink med världens tråkigaste lärare, det jag funderade på under dom två timmarna var om dom linjerna man har i huden i handen såg lika dana ut på båda sidorna och kom fram till att dom inte gjorde det och att jag tydligen hade ett ganska liksidigt X nästan mitt i min ena hand, så roligt hade jag xD

Sen efter lunch fick vi instuderingsfrågor som vi skulle göra två och två, jag och Eken var klara vid två så då fick vi sluta :)




// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Träningen

Förlåt för ganska sen bloggning men jag var inte hemma förren runt halv 10, då skulle jag in i duschen sen har jag pluggat lite eftersom jag har inlämning imon och lyckades precis bli klar.

I vilket fall är jag kalas nöjd med dressyr träningen, hon blir bara finare och finare min lilla Prinsessan! Visst går hon stadigt en stund, sen slänger hon upp med huvudet eller sänker huvudet för lågt och älgar iväg, men där i mellan går hon kanon och det känns riktigt bra. Mellanrummet mellan "olydigheterna" blir också längre och längre och själva "problemet" blir mindre. Vi tränade även att göra lite skänkelvikningar, var väldigt längesen vi gjorde det nu så hon tyckte det var lite läskigt igen. När vi köpte henne sa dom att hon hade gått LA dressyr men så fort hon skulle korsa benen (både i skänkelvikning i stallgången eller någon annanstans) så fick hon panik och fattade inte alls vad hon skulle göra. Nu däremot är hon lugn, dock svänger hon gärna mer med frambenen än med bak men bara jag fångar upp yttersidan så funkar det. 
Det blev inte så långt eller intensivt bloggat om träningen men jag har pluggat endel nu, är sjukt trött och hade egentligen behövt platta håret innan jag lägger mig, samtidigt hade jag kunnat somna nu på direkten sittandes i soffan med datorn i knät xD

Aja, vi hörs imorgon. Har tyvärr inte hunnit lägga in något tidsinställt på förmiddagen men får se om jag hinner/ orkar det innan skolan imorgon.

God natt alla underbara läsare! :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





J*vla skola

Idag på förmiddagen var jag ledig och de andra hade Hjärt och lungräddnigng, jag och Eken började inte förren 1 igentligen, eftersom jag var i stallet och mockade innan hade jag ganska gott om tid så jag var där vi halv 1. När jag går ut möter jag Sofie i min grupp som säger att de fick sluta tidigare så alla hade delat upp grupparbetet lite fort och stuckigt. Jag fick reda på vad jag skulle jobba med i alla fall men Eken som kom vid kvart i fick inte reda på vad hon skulle göra så hon kunde inte plugga något idag. Istället följde hon med mig hem när jag pluggade lite, hon höll även mig sällskap när jag diksade och städade lite till. När vi kom hem ringde Hanna som bara läser den kursen och är i min grupp. Ingen hade sagt till henne att vi hade ändrat tiden så hon kom dit och ingen fanns där. Så himla typiskt "högskola" tyvärr.

Aja, efter att Eken hade åkt kom Jenny hit en liten stund och nu ska jag snart åka till stallet och träna dressyr.




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 6 - Cornelius


Hästar jag provridit - Cornelius

När vi köpte min älskade Camilia gick det en då fyra åring där med, Cornelius som var Camelias föl.
En kväll något år efter vi köpt Camelia satt mamma vid datorn och kollade annonser för skojsskull, vi skulle inte köpa häst då, men som jag oh många andra tyckte hon det var kul att kolla lite ändå. Hon klickade då in på en intressant annons och läste lite, hon skulle precis klicka ner den när hon såg " U: Eliselunds Camelia". Mamma blev väldigt förvånad och hade tänkt väcka mig mitt i natten för att tala om det men väntade tills dagen efter. Även om vi inte skulle köpa egentligen så ringde vi självklart på annonsen, den hade legat ute ett tag och dom hade bestämt sig för att behålla honom men berättade lite om honom och tyckte det var kul att vi ringde.

När vi sen letade häst hittade vi en intressant annons på en ponny nere i Skåne och ringde på den, då kom det fram att detta faktiskt var Cornelius även om vi inte hade någon aning om det när vi ringde. Om jag inte minns helt fel åkte vi ner till honom för att prova samma dag som vi var på Flammabygget. Cornelius var Camelia rätt upp i dagen, samma lilla lydiga ponny med ett hjärta av guld! Han var väldigt lättriden och likadant som Camelia var det bara att driva på så hoppade han. Dock efter Samson tyckte jag att han blev lite tråkig, jag ville ha en ponny med lite mer bjudingn. Något vi tyckte var lite konstig var att den dåvarande ägaren påstod att hon hade en annan ponny som hon tävlade msv A med och skulle sattsa helt på den, men sökte man på hennes namn på Ridsport.se kom bara resultaten på Cornelius upp, men skit samma. 
det var ändå roligt att prova honom och upptäcka att alla positiva gener från Camelia hade gått rakt igenom.

Cornelius såldes sen till en tjej runt Hässleholm trakten så vi har sett honom på endel tävlingar där när jag har varit där med Samson. Vet dock inte om han är kvar där eller om han är såld igen.







// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Städar

Idag har dom bytt lektioner så dom har Hjärt och lungräddning i Arbetsmiljö och säkerhet nu på förmiddagen och så har vi Etik på eftermiddagen där vi ska börja jobba i grupperna om olika religoners syn på olika saker. Så jag börjar vid 1.

Sen ringde Kabo för en stund sen och sa att det var två tjejer som ville kolla på lägenheten och undrade om han fick ge dom mitt nummer så vi kunde bestämma en tid istället för att han ska vara mellan kontakt, och självklart fick han ju det. Sen fick jag lite panik, lägenheten ser ut precis som vanligt = fördjävlig, särskilt efter allt Sonja hår och krukorna hon har vält ner så jag började panik städa lite. Fixade båda toaletterna och hallen så det bara är till att damsuga där sen fixade jag nästan hela mitt rum, det är lite kvar där. I köket är det bara disken kvar och sen är det lite reklam och sånt på bordet i TV rummet som ska fixas och sen ska det ju damsugas och torkas golv men det får jag fixa mellan skolan och dressyr träningen ikväll, kanske att jag får ta lite efter med.

Och snart ska jag till stallet och luncha och tänkte passa på att mocka med så jag slipper det sen innan träningen. Fanny är iväg och åker skidor och både Stig och Carina jobbar fullt så jag tänkte vara snäll och ta dom idag och sen på Onsdag när jag ändå slutar vid 12.


Åhh vad jag saknar finaste Prippson ibland! <3
gr



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Sommaren på väg?

Imorse vakande jag och Angelica redan vid klockn åtta, men gick och lade oss igen. Sen när vi gick upp på riktigt satte vi oss med frukosten ute på balkongen, solen lyste rakt på den så det var hela tio plus grader där.
Sen kom Coff och hämtade oss så åkte vi till Eken som skulle ha Blue minerals party med Fällgren. Jag köpte en ansiktstvätt, eller aa jag har redan fått den av Fällgren betalade den här. Sen köpte jag en handkräm eftersom mina häder har varit så himla torra nu i vinter. Sen fick jag en duschtvål för ca 250 kr av henne för att jag har hjälpt henne så mycket med hästen.
En mycket trevlig liten tillställning med massa skratt och misstolkningar och efter det bjöds det på kex med olika sortes oster.

Sen körde Coff hem mig igen och jag körde till Roxett, eftersom jag var ganska sleten från igår så blev det bara tömkörning. Men gud så fin hon var! Jag la öven ut en bom på ena sidan för att hon skulle lugna ner sig lite och det funkade. Jag kunde ha henne både i låg och hög form, visst blev hon lite stressad i ena galoppen men bara en liten stund. Annars var hon så himla fin, sådär så man inte vill sluta utan kan stå där och bara se på henne i flera timmar om det skulle vara så. Tycker det är så himla skönt att hon har varit så fin den senaste tiden.

Nu sitter jag hos mamma i Pukavik och bloggar, kollar på Wallander och Beck.


grs



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Härlig fest

Igår var det då fest, angelica som skulle sova hos mig åkte bussen från Olofström och det var meningen att jag skulle hoppa på vid sjukhuset och åka med in till Sickan men jag missade precis bussen så Angelica hoppade av och ringde Sickan, han skulle precis öppna sin första öl men vi hann så han och Mange kom och hämtade oss.
I början var det bara vi fyra där men vi hade trevligt för det. Sen någon timme senare rullade folket in. 
Riktigt roligt måste jag säga, alla var lagom fulla, glada och sociala.

Sen stack vi till Compa som vanligt och vakten kände såklart igen oss och var väldigt social, trevligt när personalen är pratar och är sociala. Väl inne var det väl som vanligt, massa trevligt folk där med. Efter det stack vi först tillbaka till Sickan men nästan alla skulle till Bönan och äta så vi gick med dit men där var så fullt med folk att det inte gick att sitta så vi gick hem till Bobby och åt istället. Sen fick jag och Angelica gratis taxi hem, Jennifer hade beställt till Asarum så han släppte oss på vägen ^^ Väl hemma gick vi direkt och la oss.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Vår idag! :D

Körde till stallet och fixade till Roxett, både Fanny, Carina och Elin var där så det var extra trevligt att mocka med sällskap och massa prat. Sen valde jag att leda henne en liten stund så hon fick ta det lugnt men ändå röra sig efter träningen igår och så avslutade jag att jogga henne lite i linan en stund, inget märkvärdigt alls men hon fick röra på sig.

Sen åkte jag till Hällaryd för att hämta lite saker och hade beslutsångerst om jag skulle hinna ta en liten runda på Tobbe eller inte, men eftersom det var så himla fint väder och solen lös tänkte jag att gör jag inte det så kommer jag ångra mig.
Han var lika pigg men ändå lika lugn idag. Och så måste jag försöka hinna med att klippa honom i helgen eftersom han blir svettig av att skritta 15 minuter med all den pälsen. Men helt underbart var det! :)

Nu håller jag på och fixa mig inför fest och ska snart laga lite mat ^^

Ha en extremt trevlig lördags kväll allihopa! :D



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Ang. Hästar jag provridit

Kom på det med att om någon läsare där ute skulle veta ens minsta lilla skitsak om någon av hästarna jag provridit får ni väldigt gärna skriva det till mig eftersom det hade varit kul att veta hur det gått för dom senare i livet. :)


Nej nu ska jag sticka till stallet :)




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 5 - Flammabygget

Ett tag efter Tummelisa åkte vi till Flammabygget för att provrida två hästar som var intressant. Jag har tyvärr inget namn på dom men vet att den ena hette något i stil med Quickade eller något sånt. Har för mig att den bruna var ett sto, fuxen är jag faktiskt inte helt 100 på.
Den bruna var väldigt lydig och snäll, hon hade lite problem med att gärna kasta runt och slå med huvudet, på filmen kan man se lite någon gång men inte alls som när ryttaren visade henne. Eftersom jag på den tiden fortfarande var ganska osäker på provridningar red jag med väldigt lätt hand vilket jag fick berom för ^^ I alla fall var hon för mig en sån "typiskt ponny" med ganska låg ansatt hals, hon var väldigt trevlig i ridningen men efter Samson blev hon lite tråkig. Ungefär samma känsla som med Tummelisa, jag tyckte om henne men det klickade inte riktigt.
Fuxen däremot blev jag riktigt kär i. Jag var lite tveksam när dom visade den eftersom den såg ganska het ut men gud så lätt den var i munnen. Det var sån himla energi i den, den ville framåt men satt man bara med en lätt hand så väntade den, den hade absolut ingen tendens till att bli stark och ver extremt lydig. Jag blev kär helt enkelt och vet inte hur många gånger jag grät och skrek på mina föräldrar för att jag inte fick den. Men dom tyckte den var "för billig" eftersom den stod på ett sånt stort försäljningsstall och kostade endast hälften så mycket som dom andra så speciellt pappa blev väldigt lurig på det och vågade inte köpa. Även om jag var grymt sur på honom då är jag ändå lite glad för hade vi köpt den hade jag aldrig fått min älskade Tobbe! <3


Såg på filmen på youtube nu att sista språnget inte kom med, bara lite av anridningen. Får se om jag orkar fixa till det någon gång men då hoppar vi i alla fall oxern lite högre :)





// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Nananana

Ni får ett litet snabb inlägg. Var egentligen meningen att jag skulle lägga in en ny provridning, denna gången från Flammabygget men jag har typ alldeles för mycket grejer sparat på min dator eftersom jag inte orkar lägga över det till den externa hårddiksen. Så på grund av överbelastning är min dator grymt seg. Tänkte även lägga ut en liten snutt som jag hittade på Smulan, min allra första egna häst dock på henne och Moa som köote henne av oss men datorn tjurade ihop och tyckte inte alls att ni skulle få det ;( Men jag lovar någon av dom imorgon i alla fall :)

Kvällen spenderades med Angelica, vi snackade skit, handlade och åkte runt en runda med bilden. Men runt klockan 10 gav vi upp eftersom båda var grymt trötta. Så sen har jag suttigt här och fixat lite smått och gott. Har även kollat på reprisen på Sveriges värsta bilförare, skrotbils rally är något jag lätt hade velat prova! ;)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hoppträningen :)

Vid två var vi nere hos Mari färdig för träning. Framfridningen var hon ganska pigg och lite töntigt rädd för vattenmattor med ankor, tunnor och annan skit. Tycker det är ganska bra att Maria alltid har någon form av titthinder framme eftersom det är bra med övning, även om Roxett bara brukar titta till men ändå hoppa om jag ber henne så är det ändå bra att träna på det mesta. Men åter till framridning, förutom att hon var pigg och töntig var hon väldigt fin, hon var lugn, gick en bra form, bra temp och lyssnade på mig. Vi började med att hoppa tre studs på ena långsidan. I vänster varvet gick det kanon, men i höger kom vi fel hur jag än gjorde, jag provade ta ut svängen, korta den, öka galoppen, minska men tillslut fick jag kläm på det i alla fall och det funkade bra även i det varvet.
Sen gick vi över till att hoppa en bana på 6 hinder, första gången ganska lågt. Det gick väl helt okej, någon liten miss från min sida men inget större. Sen höjde hon upp så det låg på ca 1m - 110 cm och så tog vi det igen. Denna gången gick det helt suveränt, jag höll henne i rätt temp och kladdade in ett extra galoppsprång på något hinder, hon landade i rätt galopp i varje språng, avståndet var kanon, jaa Maria hittade faktiskt inget att klaga på med den rundan så vi valde att avsluta passet där. Hoppas bara det går lika bra i Olofström nästa söndag då årets tävlingsdebut sker :D Dock har jag en tendens till att rida sämre om det har gått "för bra" gången innan, men det ska väl gå okej i alla fall xD


vxfb




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Slutat tidigt

Fram till förmiddags rasten hade vi genomgång om olika smittsjukdommar och hur man kan förhindra att det sprids, efter halv 10 rasten var vi nere i arbetsrummet för första gången och skulle bädda sjukhus sänger. Inget jätte svårt måste jag säga. Sen vid halv 11 ungefär så var vi färdiga och fick sluta. 
Nu sitter jag hemma och har precis ätigt lite makaroner och tittat på Solsidan, snart ska jag byta om och sticka till stallet för hoppträning :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 4 - Tummelisa


Hästar jag provridit 4

Efter att ha stoppat ut mig väldigt mycket på Samson dels på grund av förra ryttarens hårda metoder så bestämde vi oss för att köpa en d ponny till eftersom jag inte ville ge upp Samson riktigt ännu. Vi läste annons efter annons och den första jag provred var Tummelisa. Ett sto född 97 om jag inte minns helt fel, hade ganska många placeringar i LA och startad några msvb. Enligt mig var hon extremt fin att kolla på och väldigt rolig att rida dock tyckte jag att hon hade väldigt kort galopp vilket gjorde att kemin inte var riktigt 100 %. Ändå var hon vädligt lydig och välriden. Men som sagt jag tyckte om henne men det sa inte riktigt klick helt enkelt.
Kommer inte ihåg så jätte mycket mer tyvärr men även hon såldes till Stockholmstrakten någonstans. Jag såg henne till salu för kanske två år sedan eller något, men söker man på henne har hon inga nya resultat genom Ridsports hemsida, eller det var ganska längesedan jag kollade sist.






// Frida FritZzJävel Svensson ♥







Konstig tvätt

Efter att jag varit hos hästen svängde jag innom lägenheten och skulle slänga in lite tvätt eftersom jag hade tvättid idag fråm och med klockan två, jag var väl där runt halv fyra, då hade någon annan satt dit deras lås. Okej tänkte jag, det är ingen panik, det kan vänta till efter rökeriet. Men när jag kom tillbaka vid fem var det fortfarande upptaget, som tur väl står det lägenhetsnummer på låsen så jag knackade på. Hon kunde knappt någon svenska alls så jag pratade genom hennes man som i alla fall var lite bättre. Men hon var helt inställd på att hon hade tid. Jag bad henne då gå med mig ner och kolla, min var på den tredje klockan 14- 21 men hon hade satt sin på den 31. Hon fatatde inte alls när jag förklarade att det bara fanns 28 dagar i februari, eller hon ville inte fatta eftersom hon var säker på att hon hade rätt. Men när jag sa att jag skulle ringa Kabo (bovärden) blev hon lite rädd, jag förklarade en gång till, ännu mer noggrant än förra gångerna, dåååå fattade hon. Dock hade hon redan slängt in en tvätt som det var 40 min kvar på men hon skulle ringa på hos mig när den var klar. Senare kom hon upp då så fick jag den ena maskinen och så sprang vi där fram och tillbaka och efter att hon hade fattat vad jag menade blev hon riktigt trevlig. I slutet väntade vi på hennes torktumlare så jag kund elägga in mitt, då stod vi och pratade i kanske 20 minuter. Hon hade bott i Sverige i två år och läste nu Svenska för invandrade men hade väldigt svårt för språk så det var inte lätt att förstå varandra, det blev mycket "va", förklarande och pekande men jag måste erkänna att vi hade väldigt roligt där nere :) Och båda hann tvätta all sin tvätt. Dock missade jag delar av Sveriges värsta bilförare men jag får kolla det på tv4 play imorgon eller något :) Håller även på att försöka fixa lite till "Hästar jag provridit" men med massa tjabb med musik och olika saker som tar tid vet jag inte hur många jag orkar med ikväll. Men nu är vi så pass långt att det är dom jag provred precis innan jag köpte TobbeÄlskling. 

Nu sitter syster yster här och sällskapar mig och ska sova här inatt eftersom deras varmvatten inte funkar så hon har duschat och orkar inte köra hem för natten.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Dålig bloggning

Förlåt för dålig bloggning. Började med skolan, inget speciellt hände där, vi hade genomgång hela dagen om olika människors syn på andra människor. På eftermiddagen fick vi reda på att vår lärare skulle iväg på semester till den 14 tror jag det var så på hennes lektioner ska vi göra ett lite större grupparbete om olika religoners syn på olika saker.
Vi skulle egentligen slutat vid fyra idag men eftersom dom hade missat lite på Arbetsmiljö och säkerhet i måndags skulle dom fortsätta med det så jag fick sluta vid halv två, lite dum tid eftersom jag skulle på jobbintervjuv på Vägga Rökeri vid 4. Men bestämde mig för att sticka till Roxett och fixa där så länge. Hon var så grymt fin idag, en liten period blev hon lite stressad men annars var hon så fin att jag höjde upp formen på henne en liten stund vilket även det fungerade bra. Hoppas bara detta håller i sig nu så kanske det kan bli någon liten lokal dressyr klass fram mot sommaren, måste bara lära mig dom nya programen då, om jag inte minns helt fel har dom ändrat typ alla sen jag tävlade sist.

Efter stallet åkte jag in till Vägga, hann inte ens bli nervös fast att det var min första riktiga jobbintervjuv men det gick väldigt bra. Hon frågade hur jag trivdes på naturbruk så förklarade jag ju då att jag trivdes sjukt bra! Och så kom vi in på hästar, hon hade tydligen ett litet russ åt hennes dotter som hon köpt av han som har hästarna Lollo red innan. Vet inte om jag har berättat om honom för längesedan i bloggen? Han är i alla fall väldigt speciell, han har 7 araber, två shettisar och en jäkla massa får och ingen fattar riktigt varför han har dom eftersom dom inte sköts. Hästarna har inte haft vatten på hela vintern efter som "dom äter snö", även i vanliga fall är han väldigt dålig på att fylla på vatten. Hästarna har alltid gått ute året runt men först i vintras fixade han en ligg hall på grund av anmälningar, han hade planerat att bara ha det för syns skull men tjejerna lyckades få halva till hästarna. Det är även taggtråd runt hela hagen, enligt Djurskydds vaddetnuheter så har han blivit anmäld till och från i över 10 år men dom har tydligen inte haft tillräckligt med bevis trotts att Lollo tog kort på den tomma vattenbaljan hela vintern. En gång när jag var med och skulle ge vatten till fåren var dom så törstiga att de slogs om att få dricka.
Men vilket fall så bratade vi väldigt mycket om det, sen kom chefen så då bratade vi lite med henne med, även hon hade häst så det blev knappt några frågor alls utan mest hästprat i tre kvart. Haha Dom tyckte det var lite synd att jag inte hadde kassa vana, men dom skulle höra av sig om några veckor. Även om ett rökeri inte precis är något drömjobb så är det ett jobb och all personal jag träffade verkade riktigt, riktigt trevliga! :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Aktiv hästdag

Ikväll skulle jag bara vara hemma och ta det lugnt men riktigt så blidde det inte.
Efter att jag hade varit och hämtat torv åkte jag ut till Tobbe och mockade till honom och dom andra tre hästarna, sen bestämde jag mej för att fktiskt rida på honom! Och vilken känsla! Jag har inte suttigt på honom sen innan jul någon gång och även om han tyvärr har fått bli lidande på grund av tidsbristen när jag har dom på två ställen och jag självklart älskar Roxett så är ändå Tobbe hästen som finns djupast i mitt hjärta! Jag skulle inte byta bort honom ens mot Milton om han hade levt, jag hade inte heller sålt honom för alla pengar i världen, han är min och ska så förbli tills han tar sitt sista andetag på jorden! Nu sitter jag även och lipar över hur mycket han betyder för mig och vad jag ska ta mig till dagen han inte längre finns här hos mig.
Vilket fall var det som sagt underbart, han var pigg men precis lika snäll som vanligt trotts att jag red barbacka och med hack.

Efter det åkte jag till Roxett och fixade allt som fixas skall och så blev det lite longering, vilket gick kalas.

Sen åkte jag till Fällgren och hjälpte henne med Sunny, idag fick jag mitt första bakslag med henne. Annars har det varit klockrena framsteg, nu var det ett tag sen sist vilket märktes. Vi började i högervarvet. Där var hon kalasfin i både skritt och trav, hon var lite osäker på volten men det berodde antagligen att det var ett tag sedan hon gjorde det. Sen när vi bytte varv började det bra i skritten, sen när jag smakade igång henne till trav fick hon värsta rycket och började hopp och sen skena iväg i en väldans fart med mig hängandes i tömmarna, men efter några meter fick jag stopp på henne. Jag gick då tillbaka och började om med skritt men när jag smakade på till trav gjorde hon precis likadant fast ännu värre så denna gången vr jag tvungen att släppa för att inte bli hängandes. Jag tog tillbaka henne en gång till, tog av tömmarna och hade henne bara som vanlig longering då det i sånna lägen är lättare att hålla kvar hästen på volt. Efter lite "bråk" travade hon dock helt okej och jag valde att avsluta för att undvika skador på både henne och mig. Däremot var hon helt underbar i gången idag, det gick okej med Sofie men hon är inte riktigt lika säker som jag så då känner Sunny sig antagligen osäker. I vanliga kan hon verkligen inte stå still men jag har jobbat väldigt mycket med det, idag stod hon still i tränset utan att hon satt fast medans jag gick och lämnde grimman. Det hade aldrig gått innan! Men jag tycker det är så synd på den hästen, ägaren är endast 16 år och har vad jag fattat det som inte jätte mycket kunskap, hennes mamma och syster som mockar i veckorna är rädd för hästen så hon gör inte mycket mer än det Sofie gör med henne och dom helgerna ägren är hemma.

Efter stallet åkte jag med Fällgren hem och hjälpte henne att sätta ihop en stor garderob som hon hade köpt men den ena väggen var sönder så det gick inte så bra. Sen bjöd hon på pizza :)

Hon sa även att någon hade sagt till henne att när en häst helt plötsligt, från noll och ingenting börjag galoppera (typ som när dom blir rädda men det finns inget att bli rädd för) så var det ett tecken på att hästen var trött. Har någon av er hört det innan? Jag har aldrig varit med om det och tycker det låter rätt ologiskt att en trött häst som skrittar helt plötsligt skulle börja galoppera för att den blev trött?

Ojj vad långt det blev, nu blir det ponnyakuten ^^



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Kort skoldag

Igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig hörde jag något konstigt djud från terrariet och antog att det var hanen som skulle ömsa så jag gick dit och kollade. Visst, ömset hade börjat försvinna från huvudet men, han låg typ på sidan med huvudet på sne, upp mot glaset och gapade lite halvt med munnen och låg blixtstilla, jag trodde han var död först och fick panik och började peta på honom men då började han röra sig igen. Dock vågade jag inte gå och lägga mig förren han var färdig så jag fick sitta uppe och vänta på honom ett tag, men det gick helt okej och han lever :) Haha

Skolan idag var väldigt kort, vi skulle egentligen gått till 12 men efter halv 10 rasten skulle vi ha föreläsningar om källförteckningar och sånt i arbete och jag kände att det har jag ju jobbat med i hela min skolgång så jag fick sluta :)

Nu sitter jag hemma i Hällaryd, skulle egentligen bara hämta torv men tänkte att då kan jag lika väl gå in och byta om och gå på toa. Väl inne ville jag kolla på mejlen och när jag väl satt här tänkte jag att jag kunde blogga lite om min dag än så länge också :)


fd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 3 - Deligth

Under tiden jag hade Samson hade min syster en c ponny som heter Beauty, vi höll på i ca ett år att utreda om han hade någon form av astma eller inte då han helt plötsligt under våren, mitt i tävlingssäsongen blev andfådd för ingenting. Vi fick aldrig reda på vad felet var, men ca ett år senare blev han frisk och sen dess har han inte haft några problem. Vilket fall så tröttnade min syster under tiden och jag började rida honom. Jag startade första tävlingen med honom någon gång på våren 2005 vilket ressulterade i en felfri Ld och ett riv i Lc. Men jag var ju i största laget och egentligen var han till salu. I mitten på sommaren någon gång red en kompis en häst som heter Delight åt ett litet försäljningsstall kan man väl kalla det, det var även genom kontakter till henne vi köpte Beauty. Delight är/ var ett sto från Holland, kommer inte ihåg hur gammal hon var men hon var "lagom ålder" i alla fall och runt 155- 158 cm. Ulrika som ägde henne var villig att byta henne mot Beauty eftersom vi känner henne ganska väl. Jag provade då henne, som ni ser på filmen var hon väldigt, väldigt pigg och detta var förresten första gången jag red stor häst på "riktigt" (stor och stor men ni fattar ^^) Även om det var väldigt mycket motor på henne och jag inte klarade av henne till 100 % på den tiden så var hon väldigt trevlig, aldrig elak och ställde upp på allt.
Vi valde att vi ville byta eftersom det var en väldigt rolig häst att rida och när jag väl hade ridit in mig i henne skulle det säkert gå bra.
I samband med detta var jag på New Forest SM med Samson och när vi ska åka hem ringer dom som har hand om hästarna hemma och säger att Beauty har skadat sig, antagligen hade han försökt hoppa över någon sten eller något och skört upp insidan på ena låret så dom hade fått sy honom och bandagera honom. När detta hände blev Ulrika lite tveksam, lika så jag då jag insåg hur mycket denna hästen bettyde för mig även om jag bara ridit honom i några månader och var inte alls sugen på att skicka tillbaka honom till Holland. Jag valde att behålla honom tills han blev frisk och rida igång honom. I oktober någon gång provred en kompis honom och meningen var att hon skulle ha honom på foder till Maj och tävla honom så han kunde säljas men det slutade med att dom köpte honom.

Beauty och hans nya ägare Linda (http://lindawigren.blogg.se/)
vdf


Delight blev istället såld till Stockholms området någonstans, även henne har jag försökt spåra men utan resultat vilket är synd då jag verkligen tyckte om denna hästen.
Haha som ni ser redde jag inte riktigt ut henne, men jag tycket ändå att det märktes lite skilland redan andra gången jag red henne och tror att det hade kunnat bli bra med tiden. Men men, hade jag köpt henne hade jag antagligen varken haft Tobbe eller Roxett nu. Men hade varit kul att veta var hon finns, om hon finns och hur hon har det.







// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Stallet idag

Efter jag hade slutat åkte jag och mamma ut för att kolla till Tobbe då Sofie hade sagt att han hade "tappat" en del av hoven, vi trodde han hade trasat sönder den där nere då så klart, men han hade på något sätt fått bort en del av framsidan av själva hoven, men det hovslagaren kommer på måndag så vi får väl se vad hon säger.

Sen åkte jag till Roxett, blev tömkörning idag eftersom det är så tråkigt att rida när det inte går att träna riktigt så då tycker jag det är bättre att tömköra. Hon var vilket fall riktigt fin idag, jobbade lugnt och sansat i traven och gick en bra, fin form. Hon blev lite springig när Stig var och grejade och lät bredvid men något varv så blev hon lugn igen.

Nu sitter jag i hos mamma i Pukavik och tittar på gammal hästhoppning men ska snart sticka hem. Håller även på att ladda upp en film på provridningshäst nummer 3 så ska försöka få upp den till imorgon förmiddag :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Skolan

Helt okej dag idag, började vi 8 som vanligt, dock är jag helt sjukt slö när jag vaknar men det brukar gå över när jag väl kommit upp ur sängen.
Men vilket fall så började vi med genomgång om hur människan åldras, vad som åldras, varför och hur man kan minska det negativa i åldringen. Det gjorde vi fram till 11 sen blev det åter igen grupparbete där vi skulle fördjupa oss i olika ålders stadier. 
Måste säga att jag trivs väligt bra med de flesta i klassen dock är det väldigt många utläningar där, absolut inget fel med det. MEN jag tycker att ska du läsa en utbildning på svenska ska du vara så pass bra på språket att de förstår en "normal svensk" och även kunna bli förstådd. Men så är inte fallat för alla, i vår grupp har vi två. Den ena pratar endel men håller mest med oss eller kommer med sånt vi redan diskuterat tidigare och är rätt jobbig på olika sätt, men sånna finns det många svenskar som är också så fine! Och man förstår vad hon säger i alla fall. Men den andra, han sitter tyst, säger inget om vi inte frågar honom och frågar vi svarar han väldigt enkelt och kn inte utveckla varför han tycker så. Det är väl inga större probelm på hans tal heller, men det här med att förstå. Han förstår svenska väldigt dåligt och i arbetet idag skulle vi först läsa en text i boken på några sidor och sne diskutera den, för honom tog det över dubbelt så lång tid och så forstod han ändå inte vad det stog där, en annan i gruppen fick då sitta och hjälpa honom och förklara hela texten. Och grejen är att nu har vi bara korta uppgifter som läraren räknar med att ska gå fort, men vi hinner ju inte när det är så. Men vi har pratat med henne så hon ska försöka ge oss lite längre tid. Fick i alla fall sluta vid tre istället för fyra :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





RSS 2.0