Hästar, hästar och åter hästar

Steg upp klockan sex i morse för att hjälpa Lollo & Elin med deras projektarbete, att ha 15 femteklassare i stallet, låta dom rida, borsta hästar och annat som har med hästar att göra.
Vi började att borsta och göra i ordning hästarna som skulle användas = fem stycken. Vi skulle egentligen varit i ett annat stall men dom blev ovänner med han som ha det så det fick bli här istället. Vi var rätt nervösa eftersom tre stycken av hästarna bara var tre år och dessutom dräktiga, det fanns inte heller sadlar till alla så hästen jag skulle leda fick vara utan. Barnen kom vid klockan nio och då började vi med dom eleverna som hade ridit lite innan för att se hur hästarna reagerade. Men dom var jätte lugna och skötte sig jätte bra alla tre rundorna. Vi red runt en halvtimme med varje grupp och självklart skrittade vi bara dom. Vid klockan ett åkte dom därifrån och vi började mocka och fixa hela stallet.

Efter det åkte jag hem för att ganska direkt åka vidare till Roxett. När jag precis hade mockat klart så kom Elin och skulle rida så vi följde med dom ut, var väl ute i lite mer än en timme. Vi red på ganska trafikerade vägar så i början var Roxett ganska stirrig och hoppade runt lite men i slutet var hon faktiskt jätte duktig. Vi mötte både bussar och lastbilar vilket hon hanterade bra även om hon blev lite spänd. Men framsteg gör hon allt min fina knasboll! :)

<3
d

Nu ska jag sticka till Eken :)

// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Ny kategori

Har nu lagt till en ny kategori där jag lägger in gamla inlägg som jag skrivit för flera år sedan från till exempel Bilddagboken.

"Idag prövade jag på att ha mustage, vilket jag aldrig mer vill göra om. Virseligen gick Hästkunskaps provet på morgonen ganska så okej, men sen vid halv 11 kollade vi på när dom kastrerade en häst på skolan när jag plötsligt vaknar upp på golvet, då hade jag tydligen svimmat och slagit i huvudet i stengolvet och legat och krampat och allt ihopa. Det enda jag kommer ihåg var typ att Ronnå fick sätta sej ner för att hon kände sig yr, jag blev då förvånad att jag inte känt av något. Men tydligen hade Johanna sagt till mej att jag nog också behövde sätta mej ner eftersom jag var blå i ansiktet. Precis när hon sa det hade jag trillat framåt och slagit i huet i boxgallret och sen trillat bakåt och slagit i bakhuvudet i stengolvet och då börjat krampa i ca 10 min. Det va inte mysigt kan jag säga, fick en stor bula i huvudet och en aaaaaanings huvudverk! =S Och Emma var ju väldigt snäll, det första hon tänkte var "Hjälp nu blir hon en mupp" xD Haha"


Såhär såg jag ut och gick runt så halva skoldagen, vi slog nämligen vad. Klarade jag det skulle Emma städa vårt extremt stökiga, skitiga halv äckliga rum.
bhjk


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Årets första grillningar

Runt middagstiden var det så himla fint väder så jag och Emma bestämde oss för att grilla på balkongen. Så himla mysigt och massa plusgrader där precis i solen.
Undertiden vi sitter där och tar det lugnt så ringer Emmas mamma och frågar om vi vill grilla med dom så jag skyndar mig till stallet och mockar och så begav vi oss till Norje för ytterligare en grillning. Mysigt, mysigt! :)

På vägen hem lämnade Emma mig hos i Pukavik hos mamma så nu sitter jag här och drygar. Hon ska väl snart köra hem mig.

Hittade även en massa bilder från när vi var hos Fredrik Persson på praktik dock blir det bara två bilder nu. 

Finaste Casino Coager! :)
nhg

Och såhär kan man se ut om man ligger efter någon efter några sträckor på rakbanan! xD Haha
bdg


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Compa

Efter många om och men blev det fest hos Sickan igår kväll. Förfesten var jätte rolig, jag fattade inte riktigt vad vi gjorde men tiden gick väldigt, väldigt fort i alla fall. Och jag dansade tydligen omkring med Emmas jätte kramisgris xD
Sen blev det Compa, från början var det skit kul där med sen runt 1 blev det jätte konstigt, folk började bråka, jag fick en smäll i skallen och det kändes bara konstigt och meningslöst så vi gick hem runt halv två.
Nästa helg skulle Jessi ha avskedsfest eftersom hon flyttar till Göteborg så då får jag väl festa lite men sen ska jag faktiskt vara nykter några helger, fick känslan igår att det inte var kul längre. Har väl antagligen blivit lite för mycket på sistone!


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Jag lever! Haha

Är precis hemkommen från stallet, började med att mocka och så sen kom Fanny så jag red en liten runda med henne och Florian. I vanliga fall brukar det gå jätte bra eftersom Florian är jätte lugn trotts att han bara är fem år men nu hade han vilat ett tag eftersom han har haft en hovböld. Roxett är ju alltid lite småstirrig sen nu har jag inte kunnat rida henne riktigt på grund av väder och underlag dessutom är hon relativt nyklippt. Hon är alltid lite osäker på bilar men idag var det extremt. Så fort det kom en bil hoppar hon ner i diket och i vanlig ordning får hon panik för snön så då kastar hon sig upp på vägen igen och bockar runt med huvudet mellan frambenen och skjuter rygg samtidigt. När hon höll på så blev Florian också lite osäker och började takta och små stirra. Men framåt slutet lugnade hon ner sig lite och gick bara och spände sig lite.

Tycker dock hon har utvecklat min ridning och framför allt min "modighet". Hade det varit i början hade jag själv blivit osäker när hon håller på så men nu har jag vant mig och lite på henne. Jag känner när hon ska göra något, jag vet hur jag ska hålla mig kvar och hur jag får henne att sluta. Och även om hon får lite cp ryck ibland är hon faktiskt oftast lugn och fin nu förtiden, men så har det ju varit massa blod svett och tårar att komma dit  :)

vfd

Nu ska jag slänga mig i ett bad, problemet med mig är att jag tycker verkligen det är jätte mysigt att bada men jag blir så sjukt uttråkad efter bara ett litet tag så jag gör helt enkelt så att jag tar med datorn in och tittar på film samtidigt. Så brukar det gå lite bättre i alla fall ^^



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



God mat

Nu är middagen över, eller aa.. För några timmar sen :p Jag är inte sådär jätte bra på vad mat heter eftersom jag aldrig har tyckt det är kul att laga mat men jag tror det var rostbiff med potatis med jack i sig och så någon god sås som jag har frågat två gånger vad den heter men kommer inte ihåg det ändå :p Haha Till efterrätt blev det tårta.

Efter maten stack jag, Angelica & Eken in till stan en stund och gick runt lite mest för att vi hade tråkigt sen stack jag och Angelica hem till mig och spelade Sing Star. Jag kan ju säga att jag är ganska mycket bättre på det när jag är nykter! ;)

Sen när hon stack så hade jag tråkigt och bestämde mig därför för att ut och gå, fram och tillbaka till torget och så lite omvägar hem så jag var väl ute i lite mer än en timme. Tycker faktiskt det är skönt att ut och gå på kvällarna och bara rensa tankarna :)

Aja nu blir det snart sängen när jag orkar göra mig i ordning och ta mig dit vill säga ^^


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästmotion

Jag fortsatte som sagt min duktiga dag med att åka till stallet för att rida Roxett, eftersom det har varit väldigt kallt och därför hårt på ängen har hon vilat två dagar men idag kände jag att hon var tvungen att röra på sig lite, vill ju egentligen kunna rida henne normalt men det tillåter tyvärr inte vädret. Vilket fall var det första turen sen hon blev klippt, kan ju säga att hon var sjukt pigg och studsade runt överallt. Åkern var mycket riktigt stenhård och ojämn eftersom den är upptrampad, det hade även fryst till is så halt var det med. Och så då en galen häst på det. Ca en kvart vågade jag skritta henne sen gav jag upp.

Sen åkte jag vidare till Fällgren som skulle longera hennes foderhäst. De brukade ha longergjord och vanliga gummiband, hästen (Sunny) går då bara med huvudet rätt ner i marken och bara springer, hon jobbar inte alls. Dessutom rullade hon sig två gånger när vi skulle longera, Ja hon är rätt olydig! Så jag bad Sofie att hämta en longerpisk och en lina till så provade jag tömköra henne på volt. Tycker personligen det är mycket bättre, dels väljer man själv hur man vill sätta tömmarna/ linorna = hur mycket man vill spänna in. Dessutom har man en yttertöm så man på så sätt kan leda ut hästen med den och även räta upp så hästen inte blir för böjd.
Vilket fall så funkade det skit bra på Sunny och hon jobbade på ganska bra, skrittade dock mest eftersom hon har vilat ett tag, men lite trav tog vi. Och så lät vi henne galoppera något varv utan inspänning bara för att få röra sig.
Men både jag och Sofie var jätte nöjda med henne! :)

Sen åkte jag till Hällaryd och hämtade en sak till mamma och sen vidare till Roxett igen och mocka och slänga in en ny torvbal eftersom jag inte han det innan.

Nu är jag äntligen hemma och väntar på att klockan ska bli halv åtta så Angelica & Eken kan komma och så ska ju Emma bjuda på mat. Nyfiken på vad det blir, hon har till och med stängt dörren till köket (som aldrig, aldrig är stängd) för att jag inte ska se vad hon gör för något! ;)

Eftersom jag som vanligt inte har några bilder idag lånar jag bilder på min ena lilla skönhet och Emmas lilla Snake syns lite granna på ett hörn. Sötlökar! :)
vf

vfd

Med lite fantasi ser han faktiskt ut som ett hjärta här ^^ Haha
vgd

Foto: Emma Arnér


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fredagsfräckis


Det var en kille som hade köpt en ny fin motorcykel. När han köpte den fick han en burk vaselin som han skulle gnida in sadeln med om det började regna. 
En dag när han var ute på landet och åkte fick han bensinstopp, och när han gått länge så hittade han som tur var ett hus. 
Killen fick tillåtelse att sova där och blev även bjuden på mat. 
Innan de satte sig till bords sa bonden att det var viktigt att han var tyst för den som sa något var tvungen att diska. 
När familjen satt och åt såg han att det fanns disk för flera månader framåt så han tänkte att här är dom minsann tysta.
Han testade genom att sätta på bondens dotter, men ingen sa något. Då satte han på frun i huset också, men ingen sa något i alla fall. Precis då så började det att regna så han tog fram vaselinburken ovh reste sej upp. 
Då skrek bonden:
- Nej, nej, jag diskar jag diskar!!


// Frida FritZzJävel Svensson ♥


Städning

Nu har jag varit duktig! :) Steg upp vid halv 10 bara för att städa. Fixat båda toaletterna, diskat och städat mitt rum, till och med bytt sängkläder. Nu får Emma ta över resten plus damsugning och torkning av golven för nu sticker jag till stallet och rider. Sen följer jag med Fällgen till hennes häst och kollar när hon rider, sen tillbaka till Roxett för att mocka. Haha

Det är väl min dag än så länge. See you later :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dag 6 - Det här äter min häst varje dag


Det här äter min häst varje dag

Ska jag vara ärlig så vet jag inte vad mina hästar äter för tillfället! xD Haha
Nae men eftersom vi har rivit vårt stall och bygger nytt hemma har jag båda hästarna hos olika kompisar. Pga tidsbrist hinner jag inte ut till Tobbe varje dag så Sofie fixar allt till honom och när jag väl är där tar jag hennes tre hästar också som tack. Men eftersom han inte arbetar något för tillfället vet jag att han bara får hösilage och lite halm, inte jätte mycket eftersom han har blivit rätt tjock på sistone, sen får han någon morot bara för att ha något i krubban.

Roxett mockar jag till varje dag och rider regelbundet men dom jag har henne hos har fem andra hästar och tycker då det är lättast att dom fixar hennes mat med enda gången jag gör det är om jag mockar just när de lägger upp hösilagen men hon får runt runt 4 kg 4 gånger om dagen. När de tar in hästarna får de först stå och mumsa hösilag ett tag innan de får kraftfoder för att förhindra foderstrupsförstoppning. Innan fick hon Kraft Grov då hon var lite tunn, nu har hon lagt på sig och de fixar billigare Kraft Grund så då får hon det, vilket hon funkar bra på. 

Jaa, det känns lite pinsamt att inte veta exakt, lite jobbigt med eftersom det alltid är jag som har bestämt foder till de innan. Men jag vet att det är duktiga personer med massa års erfarenhet så jag litar på dom! :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Tråkigt

Har varit hos Eken med Angelica också ikväll. Såg Sveriges värsta bilförare där med. Fattar helt enkelt inte hur fan dom har kunnat få körkort. Helt sjukt! Men det är roligt för oss att titta på i alla fall :p

Nu sitter vi hemma hos mig och Emma och tittar på tv samtidigt som vi pratar. Både Eken och Emma har även köpt deras Sweden Rock biljetter så nu är det "bara" Angelica, Jessi och Linn kvar :) Fan vad awesome det ska bli! Camp Hezt, grannar med Camp Ananas ;D Och så lite husvagn! xD

Förövrigt hade jag jätte tråkigt innan idag så jag pillade ihop världens mest irriterande header, kanske ska byta till den? Eller inte! Haha :D
vffff

Inte för lite färg i alla fall ;) Nae men den blev lite fail men jag jobbar vidare och planerar att byta med tiden då jag tycker min nuvarande är lite tråkig :p


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dag 5 - Det här finns i min rykt låda


Det här finns i min rykt låda

Borstar? Haha nae men jag har inte så jätte stor koll på exakt allt jag har där då den är ganska stor. Men vad jag kommer på nu är det en "vanlig borste" eller vad man säger, en sån med långa spröt. Gud vad duktig jag känner mig som vet vad det heter xD Tror jag har en liten sån med. Sen är det två ryktborstar och en skrapa tror jag, typ två hovkratsar, en eller två piggborstar. Det ligger nog även en gammal mankam, ni vet en sån där smal avlång typ :p
Gummiband finns det också och har jag inte helt fel minne finns det gamla manrosetter, badyblå till och med. För tillfället ligger det en gängtapp där också. En sån rykthandske skulle jag tro. Är nästan säker på att jag har fyra lindor i ett fack med? Eftersom hon har haft knutor på ryggen i vinter har jag 70 % sprit där (det ni! ;) Haha Så har jag bomull att dutta på det med, helosan, en mini svamp, putsmedel, flugspray, en ryktsten tror jag och en liten jätte mjuk borste och ett par gamla vantar, tror det var allt. Aha, juste! Hästgodis har jag med där!

Tyckte denna frågan var lite tråkig, svaret blev rörigt och jag har säkert glömt massa småsaker med då man nästan kan hitta allt i min lilla låda! xD

Har ingen bild på den tyvärr xD
cds


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Nyklippt Pålle

Nu är Roxett äntligen klippt! Första vintern med henne kände vi inte riktigt att det var någon idé eftersom jag inte red henne och hon kan bli väldigt stirrig när det gäller vissa saker. Förra året tyckte vi inte det behövdes eftersom hon ändå inte tävlades/ tränades jätte mycket.

I år däremot har hon blivit jätte svettig även om hon är igång nu så vi beslutade oss för att prova. Eftersom jag endast har klippt Tobbe innan som står och sover och inte bryr sig vad man gör så hjälpte Sofia mig att klippa henne. I går startade vi, i början var hon väldigt skeptisk och spänd, men jag kallar inte det problem. Tillslut stod hon jätte snällt förutom vid vid ansiktet och bak vid svansen så det sparade vi till idag. Med bomull i öronen (inte världens lättaste att få dit, tur Fanny är lång haha :) Sen fick jag bremsa henne med så gick det att få till det ganska bra ändå.
Skulle tagit bilder både igår och idag men glömde det så det får bli imorgon :p

Ska även bli kul att se hur galen hon är imorgon, tror det kan bli en livad ridtur! xD


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dag 3 - Min största rädsla



Min största rädsla

Jag har väl ingen riktig rädsla inom ridningen mer än att jag eller hästen ska skada oss allvarligt. Till exempel att vi går omkull, kraschar eller något i den stilen. Det är inget jag direkt tänker på när jag rider men inte heller något jag vill ska hända! (Vem vill det?)
Jag är också rädd att hästarna ska gå och skada sig i hagen, boxen eller var som helst.

Lägger därför in filmen när min ponny får en allvarlig senskada! Jag vet helt och hållet att jag handlar fel, det är jag som rider iväg och vill att han ska hoppa förtidigt men när man är på väg mot ett hinder och märker att man ligger fel måste man handla väldigt snabbt och tyvärr blir det inte alltid rätt beslut. Mer eller mindre händer det även de bästa, det handlar om skicklighet men även tur!




Som sagt vill jag inte ha någon kommentar att jag gör fel och bla, bla för det vet jag mycket väl att jag gör! Sen fick jag beröm av domaren eftersom jag direkt efter kastar mig av och går ut med hästen istället för att försöka fortsätta trotts att han inte haltade då!

// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dressyr träning

Kan väl inte skryta med att det gick extremt jätte bra på träningen idag. Hon var ganska stirrig, det var en häst i gruppen innan som hade kissat, den fläcken var tydligen jätte farlig så den hoppade hon över varje gång.

Men jag får väl glädjas över att det antagligen beror på en lite för lång vintervila och att min ridning nuförtiden är på en åker där underlaget varierar. Jag vågar inte heller göra massa volter för jag är rädd att hon ska halka, utan hon rids mest för att hållas igång.

Ninni sa även att hon tyckte hon blev lugnare och lugnare, även om hon är lite töntig, lite springnig och lite lättskrämd ibland så är hon ändå inte lika nervig som förr. Sen att det har gått bättre hemma än vad det gjorde idag, men det var första gången i det ridhuset på nästan tre månader och som sagt är hon fortfarande lite töntig.


Roxett <3
vfd


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Gammalt inlägg

Har rätt tråkigt och väntar på att tiden ska gå så jag kan till stallet och fixa inför dressyrträningen ikväll :)

Sitter och tittar igenom alla gamla bilder på min bdb och hittade då detta inlägget xD Haha duktiga jag ;)


Idag va första gången jag nollade grunden i en La! :D Sen i omhoppningen blev jag alldeles för glad och okoncentrerad så det blev 2 riv och precis utanför placering, men vafan min häst är bäst ändå! ;)

Sen mer laddad än någonsin skulle jag starta en La till i A finalen, dock blev det inte så.
Jag stog i transporten och skulle stoppa in bomull i öronen på min stressePelle vilket han inte tycker om, så han tar först upp huvudet och sen bara smäller han ner det igen så jag får hans "haka" mellan ögonen på näsan och det börjar PISSEblöda.
Känslig som jag är sätter jag mej ner "jag ska rida, jag ska rida".
Mamma får lasta ut och göra iordning häst medans jag sitter på marken och torkar blod och försöker att inte svimma.
Jag hoppar upp och rider in i ridhuset (framridning) samtidigt som jag då och då torkar blod med tröjarmen och tänker "jag ska rida, jag ska rida"
Medans jag skrittar där börjar det svartna och jag håller på att svimma. Jag kastar mej av, släpper häst som snällt står och titta på mej och sätter mej typ "halvdöd" på en stol.
Sjukvårdaren tillkallas och jag får ligga på massa madrasser medans hon fixar till såret och tejpar ihop det. xD

Där rök min A final. ^^

Hittade även detta:

Idag levade Frida farligt. ^^

Tingsryds travet på eftermiddagen, jag skulle köra Pigge först.
När vi kommer ut på banan och börjar skritta tar Pigge ner huvudet och tömmen fastnar i skakeln. :O
Tömmen satt då inte fast i ringen på ryggen så jag vänder och skrittar tillbaka till Krister.
Johanna håller Pigge medans Krister tar bort tömmen. Pigge kickar då, blir rädd och reser sig och börjar springa. Där satt jag med bara vänster tömmen.
Som tur väl så när jag drog i den gick Pigge in på en volt och saktade ner så dom kunde ta honom. :S



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Söndag

Var som sagt inte i säng förren halv sju på söndagsmorgonen, vid typ 10 väcker Angelica mig när hon ska sticka så jag la mig i soffan och kollade på film. Sån j*vla huvudvärk hade jag med haha man mår som man förtjänar.

Både jag och Emma ägnade större av dagen på soffan framför varsin film på datorerna, så får man faktiskt göra ibland när man är bakis och knappt sovit på hela helgen ^^

Vid sju på kvällen kom Eken så gjorde vi hemmagjord pizza och lite så. Sen kom någon på idén att vi skulle sticka till lekplatsen med täcken och ljus så det gjorde vi. Vi trängde ihop oss på en sån stor rund gunga med varsitt täcke och och två stora ljus på marken och så lite pepparkakor till. Vi måste nog ha sett ganska roliga ut, men kul var det! :D

fbd
bncd
bxgf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Lördag

Eftersom det blev så sent igår var meningen att jag skulle sova ganska länge men vid 10 vaknade jag ändå.
Kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde på dagen så det var säkert inget viktigt :p

På kvällen kom i alla fall Angelica, vi var lite osäkra på om vi skulle festa eller inte eftersom det bara var vi två som var sugna, men vi har haft kul själva innan så vi körde på det. Förfesten bestod mest av SingStar och massa, massa skitsnack. Vi gick sen in till Compa där vi ganska snart träffade Dennis och hans kompisar så vi snackade ganska mycket med dom och dansade även en hel del. När de stängde tyckte Dennis bror att det var efterfest där, precis som förra helgen så vi stack dit.
En väldigt lustig efterfest må jag säga, men ack så kul vi hade. Klockan halv sju på morgonen kom vi i säng i alla fall och även denna gången måste jag säga att det var lätt värt det! :D

Bild på mig och Angelica på fest i sommras
vsd


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Så sur!

Har varit så himla sur eftersom det känns som om jag har haft hur mycket som helst att blogga om i helgen och så har internet inte funkat som vanligt!
Nu gör det dock det då det var någon snubbe från Telia här idag så nu ska det förhoppningsvis funka hela tiden! :)

Istället skriver jag lite kortfattat vad som har hänt:

Fredag:

Jag, Emma och Angelica var hos Eken på vårt lilla "Halv åtta hos mig" Blev någon form av wokgryta med ris till och till efterätt blev det en smoothie :)
Vi kollade även på Let's Dance och pratade skit.
Runt kl 12 var vi rätt trötta så jag och Emma körde och hämtade Lollo och Jocke som var på fest en bit ifrån och skulle köra hem dom.

På vägen ringde Eken och undrade om jag & E ville med och köra över Ölandsbron bara för skojs skull, sagt och gjort, så blev det. På vägen dit stannade vi på Donken i Karlskrona.
Jag knarkade energidricka och blev helt cp, eller aa, värre än vanligt.
Väl över bron vände vi i rondellen och skulle tillbaka. Självklart är det vägarbete på bron och en lastbil med bred last skulle över så vi fick stå och vänta i ungefär en kvart.
Vid 4 på morgonen var vi hemma, extremt trötta, men väldigt belåtna. Det var värt det! :)

I väntan på bron.
vd


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Fredagsfräckis


Det var lille Kalle som var ute och gick med sin pappa, då de passerade ett jättestort fint hus som det lyste röda lampor i.
Kalle frågade vad det var för hus, och pappan svarade att det var ett glädjehus, att man kunde köpa glädje där.
Några dagar senare fyllde Kalla fem år och fick lite pengar av en gammal moster, och när kalaset var över gick han iväg till det fina huset, för han var väldigt nyfiken på vad det var.
väl inne i huset mötte en stor bystig dam honom  och frågade vad hon kunde göra för honom, och Kalle svarade att han ville köpa lite glädje! Bordellmamman blev osäker på vad hon skulle göra, men tog in honom i köket, hon tänkte på vad glädje kunde vara för en femåring. Inne i köket bredde hon fyra stora skinkmackor med sylt på och gav Kalle.
Senare när Kalle kom hem frågade förstås pappan var han varit någonstans och Kalle sa som det var. Pappan blev orolig och frågade osäkert hur det hade gått.
- Jo, sa Kalle dom tre första orkade jag med, men den sista slickade jag bara av!


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Diss haha

Satt nyss och tittade igenom våren/ sommarens tävlingar och eftersom jag är så tävlingssugen så jag kan dö dissar jag Blekinge, norra Skåne och södra Småland för att det inte finns någon lokal häst nära mig förren 6 mars i Älmhult. Dock blir det antagligen Olofström eller Tingsryd helgen efter. Och jag vill tävla nu! Haha

Så det blir till att leta pay & jump, alltid något iaf :)


En film på mig och Tobbe för 2,5 år sen :)

Och så måste jag säga att jag saknar Prippe oxå! <3 gr


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dag 4 - Hur började mitt häst intresse



Hur började mitt häst intresse

Ska jag vara ärlig var det tack vara pappa som mitt hästintresse började, visste tyckte jag väl de var fina och så fick jag och min syster skritta runt på en inhyrd D ponny tror jag det var som hette Pepsi, men inte mycket mer.

När jag var åtta år tyckte pappa som kände Jana (som på den tiden drev Karlshamns Ridklubb, även kallat Janneberg) Att jag och min syster skulle börja rida. Sagt och gjort, kommer även ihåg när vi skulle till ridskolan första gången låg min syster i hallen och grät och ville inte rida. Mamma frågade varför och ungen snyftar fram "Jag kan ju inte baka tårta om jag trillar av" haha :p
Det ända jag kommer ihåg från första gången var att jag red en skimmel som hette Andorra, senare under min ridskole tid blev Corinth eller Kurre som vi kallade honom min absoluta favorit. Han var hästen som inte gjorde någonting om ryttaren var för lat. Jag vet inte hur många gånger han sprang in i mitten och bara parkerade där med ett antal olika ryttare. Men min favorit var han allt :)
Han var i alla fall ett russ född runt 1975.

Året jag skulle fylla nio tyckte pappa att det var dags att skaffa häst eftersom vi faktiskt hade stall hemma, sagt och gjort, vi köpte Smulan. Läs "http://fritzzjavel.blogg.se/2011/january/dag-2-min-forsta-hast.html"

Kanske inte jätte smart att köpa en helt outbildad häst när man bara  ridit ett år på ridskola men vi har alltid tagit hjälp av rutinerade om något har krabat och det har ju faktiskt blivit bra till slut! :)
Och en stor hiss till min knatte tränare Petronella Pettersson utan henne hade det aldrig gått, hon la ner hela sin skäl på oss, gick och krattade efter hinderna så vi skulle se hur rakt vi red och massa sånt!

Något som var lite roligt var att Jana sa alltid till pappa att det aldrig skulle bli någon ryttare av mig och hästintresset skulle försvinna eftersom jag var för rädd och feg när jag var liten. Min syster däremot kunde bli bra, meen, det var flera år sen hon tröttnade och slutade :p haha

Aja, det var väl så det började för min del :)

Lägger ut en bild från när laget vann andra omgången i div 2 i höstas :)
g



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Läkare, tvätt & häst

Idag vid halv två var jag inne på sjukhuset här i Karlshamn och pratade och fixade lite grejer och så.

Sen slängde jag in lite tvätt och skulle precis köra till stallet för att rida när Lollo ringde. Så jag körde och hämtade henne så hon åkte med, var meningen att hon skulle fota lite med eftersom det var så soligt men innan jag var klar med hästen hade solen försvunnit, det blev skitkallt och bilderna blev tydligen inte så bra heller :p Dessutom var det så fröset och ojämnt så jag vågade faktiskt bara skritta en liten stund, men hon fick röra lite på sig iaf.

Hade även tänkt starta första tävlingen i Perstorp den 19 feb men hittar inte den nu så den kanske är inställd? :/

Vilket fall så åkte vi hem och bytte tvätt, hämtade upp Syster, lämnade Lollo och så stack jag och Jenny ner till Pukavik. Där sitter jag nu och kollar allt jag kan på internet. Eftersom vårt hemma bara funkar några timar på kvällen blir det dålig dels dålig uppdatering samtidigt som jag måste skriva ihop allt till ett inlägg. Men jag hoppas det löser sig snart.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Lugn dag idag

Idag är typ enda dagen denna veckan som jag har kunnat sova hur länge jag vill och eftersom det blev rätt sent igår så sova jag såklart länge :p

Sen stack jag till Roxett och mockade och red henne. Lät henne galoppera av sig några varv på åkern, det uppskattades! Öronen spetsade och så fick jag knappt stopp på henne, men gud så fin hon blev efter det! Hon jobbade verkligen under sig och gick kalas bra! :)

Sen hem och byta om för att sedan åka på ljusparty med mamma tydligen :p men jodå det var trevligt och massa häst och skitsnack efteråt :)


fd

Ja, det var väl min dag väldigt kortfattat :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Dag 2 – Min första häst



Min första häst

Min första häst hette Smulan, jag var nio år och hade gått på ridskola ett år när pappa kom med idén att vi borde skaffa häst eftersom vi bor på gård. Sagt och gjort, någon gång under 1999 måste det ha varit tipsade några vi känner om Smulan. Eftersom hon bara stod någon kilometer bort åkte vi och provade henne. Jag har för mig att hon var född 1993 alltså var hon ca sju år. Hon var dock inte jätte mycket utbildad utan var riden i skritt, trav och galopp och säkert lite hoppad. Men hon var aldrig riden i form och hennes specialitet var att springa ut i hörnen på ridbanan och köra ner huvudet och "bocka till" så vi åkte över halsen på henne.
Även om hon kanske var lite för outbildad för oss så blev det henne för hon var ju faktiskt söt och kelen.
Hon var mycket pigg och i början fick jag hjälp av en något år äldre kompis.
Det var henne jag tävlade min allra första tävling, en knatte klass på 30 cm, första gången tror jag mamma ledde mig och de tre nästa red jag själv.

Ca ett år senare tror jag det var skulle vi köpa häst till min syster det ringde då en som hade en jätte snäll C-ponny, mycket tveksamma åkte vi och provade henne, Eliselunds Camelia ett brunt Welsh sto född 87.
Underbarare ponny får man leta efter så vi tog hem henne. Efter ett halvår insåg vi att hon faktiskt var för stor för min lilla syster så vi bytte häst helt enkelt.
Liksom Tobbe (Min nuvarande ponny) är Camelia en sån häst som gick rakt in i hjärtat för att alltid stanna där! En riktig klippa! Nu är hon pensionär hos en kompis som heter Jennie som köpte henne av oss.

Min syster och Smulan tävlade upp till LB hoppning med vinster och placeringar, lika så jag och Camelia. Vi hade även vinster och placeringar till och med LB.1 dressyr, vi blev även klubbmästare i båda grenarna ett antal gånger. Det var sällan vi kom hem från en tävling utan rosett, oftast med två.

Vi hade nog båda två i runt fyra år.
Eftersom det inte var jätte vanligt med digitalkamera har jag typ inga bilder på dom på datorn så det får bli bilder lånade från Karlshamns Ridklubb. Dessutom hittade jag inte på mig och Smulan.

Smulan & Jenny:
vdf
vsdf


Jag & Camelia:
 xb
vfd
vf


Haha, som vi såg ut på den tiden! Tänk dock att bilderna är tagna 2002 och jag är endast 12 år! ;)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Old times

Haha nu sitter jag här med Eken och Angelica och tittar på gamla bilder, både fest bilder och annat. Och som vi bar oss åt, helt tokiga var vi ibland. Men ibland måste man fjanat sig lite annars lever man inte på riktigt ;)


Såhär såg vi ut en gång i tiden, för lite mer än tre år sen rättare sagt >_<
cfds



// Frida FritZzJävel Svensson ♥

Fullt upp

Dagen började med att gå upp ganska tidigt och fixa och så. Sen vid 10 var jag inne på Lärcenter i Karlshamn och pratade om utbildningar. Förhoppningsvis ska jag börja en omvårdnadslinje den 21 februari och i så fall samma klass som Eken så jag hoppas och håller tummarna! :)

Efter det åkte jag ut till Tobbe och fixade, eftersom Sofie är så snäll och mockar till honom nästan varje dag så mockade jag alla fyra boxarna där idag. Hade även tänkt rida en runda men det var så himla halt så jag vågade inte det.

Sen vidare till Roxett och fixa till henne. Henne red jag dock på ängen igen, snön börjar försvinna lite nu så det var jätte bra att rida där. Jobbade henne lite i skritten annars i trav och galopp fick hon gå lite lösare just för att hon skulle få rasa av sig, men vilket fall var hon super fin! :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Behandlat armen

Imorse steg jag upp vid 9 för att köra till stallet och mocka och fixa till Sessen sen hem för att äta frukost och göra mig i ordning.

Vid 11 hämtade mamma mig och vi satte oss på ett tåg till Malmö. Väl där nere gick vi runt i lita affärer, käkade middag och lite så. Vid tre var vi på sjukhuset i Malmö och laser behandlingen började ännu en gång. Denna gången gjorde det inte riktigt lika ont som de andra, armen blev heller inte lika svullen så det är ju positivt :)Och förhoppningsvis är det bara en gång kvar.

Det känns lite onödigt ändå, hela resan till Malmö för typ 5 min men som tur är betalar landstinget min tågbiljett.
Efter det gick vi i några affärer till tills vi satte oss på tåget tillbaka mot Karlshamn.

Hästarna får tyvärr vila idag men imon blir det ridning för i alla fall Häxan, hade velat försöka hinna ut till Tobbe med men vi får la se. :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Dag 1 - Presentera dig och din häst



Presentera dig

Jag heter då Frida Svensson och är född 8 oktober 1990. Jag delar en trea i Karlshamn med min kompis Emma och har pluggat en termin på Digitalbild produktion på Blekinges Tekniska Högskola men har nu bestämt mig för att hoppa av så för tillfället letar jag annan utbildning/ jobb.
På fritiden är det väldigt mycket hästar, tävlingar,  kompisar fester och andra galenskaper.
Jag är väl egentligen ganska snäll men blir jag riktigt arg så blir jag verkligen arg men som tur är har jag väldigt lätt för att förlåta.
Jag är rätt dålig på att beskriva mig själv men detta är väl jag i nuläget^^


Och din häst

Portnahully Toby

Hösten 05 letade jag ponny, vi var och provred, provred och åter igen provred. Det var många jag tyckte om men ingen som det klickade till 100% tillslut började jag nästan ge upp och provade de jag tyckte om en andra gång. En dag hittade mamma en annons som vi helt enkelt hade missat av någon konstig anledning. En skimmel från Irland född 1990 i Tomelilla, jag var väl lite sådär eftersom jag tyckte han var snäppet för gammal och fick jag välja hade jag inte valt en skimmel. Men vi åkte dit i alla fall.
När vi kom in i stallet stod han där med världens shettis päls, halv lång spikrak, tjock man. Han såg även mer död än levande ut och dåvarande äger står och säger "han brukar inte sticka men jag brukar rida honom på pelhambett" Jag och mamma tittade på varandra för att sedan kasta ett öga på ponnyn som såg ut att knappt orka trava. Men eftersom vi ändå var där var det ju lika bra att prova.
Vi åkte iväg med honom till en hoppträning, när vi kommer dit frågar tränaren(som hon inte hade tränat för på ett tag) om han har lugnat ner sig något nu när han var lite äldre. Det var även en unge som halv viskade "å titta där är den heta ponnyn" Jag och mamma började fundera på om det verkligen var samma häst de pratade om.
Men så hoppade jag upp och vilken känsla!! Han blev en helt annan ponny, väldigt pigg, stuttsig och små stegrade samtidigt som han var snäll och som han hoppade, jag var fast! Det var honom jag skulle ha!

Vi tog hem honom den 18 november, klippte och rakade honom, två dagar senare åkte jag på klubb hoppning och nollade både ld & lc. En vecka efter åkte vi på lokal, regional med en dubbelnolla i ld och ett pet i båda LCna och Lb, jag var överlycklig ... Tills jag glad i hågen skulle galoppera honom på en äng i snön. Han blev helt tokig och var mer i luften än på marken, så höll han på någon vecka och efter varje pass sa jag att jag aldrig mer ville sitta på honom utan helt enkelt lämna tillbaka honom!

Som tur väl gjorde vi inte det och under våra 2 och ett halvt tävlingsår fick vi massa vinster och plaseringar, kvalade till medelsvår och startade en LA+5 med ett pet.
Sen i augusti 2008 halkade han ganska rejält på en gräsbana och kraschade in i hindret och fick en senskada

http://www.youtube.com/watch?v=7fkk-G8iEBE
b fgbdggvds


Veterinären trodde inte att han skulle bli bra men det var något mamma inte valde att berätta för mig. Istället gjorde vi en behandling och efter ca ett års vila blev han till vets. stora förvånad helt frisk. Efter det har han startat en och annan klubb, lokal avd b och även en 1m som storhäst. På grund av olika skäl har han nu fått en lite längre vila men hoppas kunna starta honom lite smått till våren/ sommaren igen.

Han är den mest speciella häst jag har haft och gick rakt in i hjärtat! Kärleken till honom är helt obeskrivlig och jag vet inte vad jag gör den dagen han inte finns här hos mig längre<3<3



vvdsfdsgfedcsdcddsvdzflhvddscds


Blev ett ganska långt inlägg om Tobbe så jag lägger ett nytt om Roxett :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dag 1 - Presentera dig och din häst


Och din häst

Roxett

Under sommaren 2008 hade jag provat två storhästar tror jag det det va men jag var inte jätte taggad. Sen när Tobbe skadade sig i augusti blev det mer seriöst med hästletandet. 
Egentligen ringde vi på en annan häst men den var såld och så sa dom att hon hade två andra hästar som kanske kunde passa så vi stack dit.
Roxett var häst nr 2 av dom vi skulle kolla på. Jag fastnade direkt för henne, hon var väldigt pigg och nästan lite stressad men hon hoppade kanon och hade fint steg så det fick bli henne.
Måndagen den 8 september åkte mamma och en till iväg och besiktigade henne och eftersom hon gick igenom åkte hon med hem.
Jag kan inte säga exakt när det började gå fel men fel gick det tyvärr! I början var hon bara "tråkig" hon var inte slö men hade heller inte bjudningen jag ville ha. Vi märkte också att hon inte hade gått någon 110 hoppning eller LA dressyr som dom sa utan istället gått med föl.
Med tiden blev hon hemsk att leda, så fort hon blev rädd bara kastade hon sig på en och var helt knäpp på flera sätt. Vi märkte också att hon hade sadeltvång och hon började små resa sig när man hoppade upp. Hon gick inte heller att rida ut, då bara kastade hon sig runt på vägen. Någon gång blev hon rädd när jag tog av täcket så hon tränger in mig i hörnet i boxen och sparkar mot mig, som tur väl träffade hon inte.
Tillslut blev det så illa att jag inte ens ville röra henne, det går inte att förklara hur mycket jag faktiskt hatade denna hästen, det låter grymt men ärligt talat önskade jag nästan att hon skulle bryta benet eller något i den stilen så jag slapp det helvetet. Jag grät gång på gång och mitt självförtroende sänktes så långt ner på botten det bara går. Hade även kompisar som tyckte att hon verkade ju inte så svår, ingen av dom red mer än några varv i skritt.
Tillslut fick jag pappa till att lägga ut annons på henne men inget resultat, jag var även och provred en annan häst som vi funderade att byta med men det sket sig.
Sommaren 2009 lånade vi ut henne till en i klubben som skulle träna både hoppning och dressyr samt vänja henne vid att rida ut, men under hela sommaren tränade hon nog bara runt två gånger och red endast ut en.
Vilket fall så tog vi tillbaka henne till hösten, då var hon sådär "tråkig" igen, sen helt plötsligt en dag kastade hon sig när jag red och började stegra och bocka på stället, jag flög av, sadeln gled runt och hon fick panik och börjar jaga mig så jag får springa ut från ridbanan sen far hon runt säkert 30 varv innan hon lugnar sig och jag får tag på henne. Då bestämde jag mig för att aldrig mer sitta på den hästen!

Hon stod och jag var och jobbade i ett annat stall, ca två veckor senare var jag med dom på tävling och blev så himla sugen så jag bestämde mig för att ge henne en sista chans. Och vilken tur jag gjorde det.  Efter en stor mängd blod, svett & tårar så var hon äntligen hästen jag ville ha. Det gick bara bättre och bättre.

Nu har vi startat några 110 med oftast ett skit pet per gång. Till ute tävlingarna planerar jag att starta 120 om vi båda känner oss redo, annars avvaktar vi helt enkelt.
Nu vet jag precis hur hon fungerar och har inte mer problem än vad andra har och skulle bli helt förtvivlad om det händer henne något!<3

fdbvfddxxcfddfffddfdddsfdsfdsgdfs



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Fest, fest

Internet la av precis efter att jag la in att jag skulle börja med listan och det funkade inte igår när jag var hemma heller.

Men i alla fall så igår vid kl 5 drog vi hem till Eken och började förfesta, kl 6 stack vi till Jennifer som hade sexparty. Visserligen var det första gången för hon som visade så det var lite stelt men måste erkänna att det var kul :) Efter det bjöds det på väldigt, väldigt god mat och sen fortsatte festligheterna.

Senare drog vi in till Compa där det som vanligt var roligt med trevligt folk. Dock stack typ alla som var med oss ganska tidigt så tillslut var det bara jag och Angelica kvar men vi hade kul ändå :)

Vid två när de stängde gick vi till Marinan och åt kebab för att sedan dra på efterfest hos Dennis bror. Där råkade jag bli kvar till halv 5 någon gång innan vi stack.

Med det tackar jag för en mycket trevlig kväll, natt och morgon och slänger in en bild från midsommar på Öland 2010 :)

bgf


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Börjar med lista

Har nu bestämt mig för att börja med denna listan;


Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!
Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!


// Frida FritZzJävel Svensson ♥

Duttig hezt

Har varit och ridit Häxan nu, på vägen till åkern kom en skåpbil som inte hade en tanke att sakta ner utan kör i full om i full fart. Roxett som inte är riktigt trafiksäker ännu och får panik och flyger ner i diket där det är snö upp till bogen, väl där blir hon rädd för all snö och hoppar runt på alla fyra tills hon tillslut lyckas komma upp på vägen igen. Var riktigt rädd att hon skulle gå omkull, men som tur väl hände det inget mer än att jag körde fingret i halsen på henne när hon höll på och fick lite ont. Men spela roll xD Haha
Resten av vägen gick hon och taktade och var rätt stirrig som tur väl var så höll bil nr 2 sig efter oss tills vi kom ut på åkern. Väl dör lugnade hon snart ner sig och gick jätte bra.
Eftersom det är ganska fröset där nu och lite ojämnt så gick det bara att skritta. Men jag jobbade lite med att ställa henne både inåt och utåt så hon blev lösgjord.


Sess i 1m i Mörrum maj 2010
bvfg




// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Trevlig kväll

Det var mycket, mycket trevligt. Det bjöds på ris med kycklingsallad till och till efterrätt blev det glass.
Eftersom det råkade bli just kl halv åtta så har vi nu bestämt att vi fyra ska ha ett eget litet "Halv åtta hos mig" där vi var och en lagar middag och efterrätt som vi sedan bjuder på och så bedöms det. Haha

Förövrigt bestod väl kvällen mest av skitprat ;p



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Middag

Väldigt kort inlägg men nu ska vi sticka till Angelica som bjuder på middag ikväll och så får vi se vad kvällen bjuder på :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥

Förlåt

Förlåt för att jag inte har bloggat på typ jätte länge. Men internet har fortfarande varit si sådär sen har jag mått rätt dåligt eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska göra med mitt liv, men ska iaf in på tisdag och kolla ny utbildning.

Vilket fall gick båda hoppträniningarna kanon! Hon var lite tittig och spänd i början första dagen men hon lugnade snabbt ner sig och hon hade heller inte tappat så mycket som jag trodde. :)

Sen var det fest i lördags med en början hemma hos Eken och sen vidare till Compa. Mycket trevligt med massa skratt på båda ställerna. Träffade även folk jag inte träffat på länge :)

Förövrigt har det inte hänt så jätte mycket förutom att jag har ridit och träffat vänner.


nj



// Frida FritZzJävel Svensson ♥

Cirkus haha

Det har väl inte hänt något intressant idag och Häxan fick vila för det var för blött att rida på åkern.

Men imon och på söndag blir det som sagt lätt hoppträning för Jana :)
Måste erkänna att jag saknar tävlandet och vill komma igång NU! Haha

Och Future Rider är ju blåsta! >_< Vi ringde redan i början av veckan och sa att hon inte var igång för träningen ikväll och dessutom kommer vi inte ut med transporten eftersom den är insnöad. Dock svarade de inte så vi lämnade ett meddelande, idag ringde de och var jätte tjuriga och tyckte att jag skulle köra ca 10 mil (fram och tillbaka) för att kolla på träningarna för det var ju faktiskt obligatoriskt och bla, bla. Visste det kan jag hålla med om och jag hade precis ordnat så jag kunde åka med Stig bort, då helt plötsligt är det inställt ikväll. Smart! ;)

Vilket fall sitter jag & Emma och kolla på cirkus på tv nu xD Haha. Eller aa, det är på tv och vi sitter framför den med varsin dator :)

Men nu ska vi bort till skolan och kolla på film med flickorna i alla fall :)

Det var väl min intressant dag i helhet, shiit vad mitt liv är givande! ;)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Söker jobb

Sitter här nu och försöker få ihop personligt brev till att söka jobb, Emma hjälpt mig med cv innan. Jag har nu bestämt mig att jag inte vill gå kvar på min utbildning. Det är inte det att jag inte trivs för det gör jag verkligen och jag gillar det vi gör. MEN jag är inte en sån människa som har ro att åka till skolan kl 9 för att sätta mig framför en dator i ett halv mörkt rum, sitta där till kl 4- 5, åka till stallet och sen hem för att åter igen sätta mig framför datorn för att plugga halva/ hela kvällen. Jag har ingen ro till det, blir rastlös och inspirationen försvinner helt.
Så tyvärr har jag insätt att detta inte är något för mig. Dock måste jag hitta ett jobb innan jag kan hoppa av för annars har jag inte råd med hyra, m.m. Så nu letar jag och söker så mycket jag kan.
Tyvärr finns det inte så många jobb i Blekinge, ännu förre där man inte behöver bättre utbildning men jag har fyra tror jag det var som jag ska söka i alla fall. Sen är det väl bara att hoppas på det bästa :/

Får bli en bild jag har gjort i Illustrator på Bert Karlsson xD haha
 cs
// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Duktig häst

Emma följde med till stallet idag för att ta kort/ filma när jag red men självklart la kameran av innan. Har ingen aning varför, batterierna var laddade och den funkade när vi åkte hemmifrån men när jag skulle sitta upp så gick den inte att starta. Men men inte första gången den gör så, kanske den gör det när den är kall?

Vilket fall så mockade Emma undertiden jag fixade hästen.
Häxan var faktiskt jätte duktigt, visst var hon pigg men hon lyssnade ändå och var lugn trotts traktorer som körde runt och några åkte pulka efter en shettis men det fixade hon kanon min fina lilla Sessa! :)<3 Längtar tills tävlingarna kommer igång nu och målet i år är väl att starta 120 cm innan inomhussäsongen börjar till hösten så vi får välen se hur det går med det! :)

Vilket fall fick jag en plats på Janas igångsättning i helgen och jag kan säga att min häst kommer vara tittig, pigg och allmänt galen, men det är bara kul! :D



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Klippt skatboet

Hade tänkt göra en liten uppdatering till igår att jag var ute och åt med Eken & Angelica men internet slutade att fungera.

Fick gå upp halv 8 idag för att ta mig in till stan för klippning. Inget allvarligt utan bara topparna, luggen och tunna ut. Luggen såg fördjävlig ut, gick långt nedanför hakan.

Sen åkte jag till stallet för att mocka och fixa till Häxan, hon fick faktiskt vila idag.
Efter det diskade jag faktiskt sen var jag och Emma ute och gick en timme typ.

Nu sitter jag nere i Pukavik hos min kära mor eftersom hon bjöd på mat och måste ju kolla internet lite med ;)
Men ska nog snart dra hem.


vffd


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Snel hest

Idag var Häxan tydligen snäll, red på åker idag med fast idag red jag lite mer volter och jobbade henne ganska mycket i skritten eftersom hon inte är riktigt igång fick hon gå lite friare men ändå inte hur som helst i traven.
Det märks helt klart att hon har vilat dock inte riktigt så mycket som jag hade trott.

Och Future rider har helt plötsligt ändrat tid till träningen som skulle varit på söndag till på fredag kväll! Vem sätter en hoppträning på en fredag kväll?
Dessutom är den i Karlskrona vilket är några mil ändå och eftersom jag inte anser att hon har konditionen till en sådan träning som det är nu känns det bara onödigt. Har seriöst funderat på att hoppa av hela grejen, det är nog bland det mest oplanerade jag varit med om och inte har jag lärt mej ett skit heller men vi får la se.

Vilket fall så har Jana igångsättningskurs i hoppning i helgen så funderar på att vara med där istället. För det första är det ridavstånd dit sen är det inte bara min häst som inte har full kondis.
Tränade alltid för Jana när jag var mindre,egentligen var det väl mest för att pappa kände honom, han var den ända som fanns i Karlshamn och på den tiden var man glad bara man fick hoppa. Men det gav inte så mycket och han var oengagerad sen han tyckte inte om Samson vilket gjorde att han hjälpte mej mindre så när jag köpte honom slutade jag. Dock provade jag honom av någon anledning igen i en droppin grupp där bara jag kom och hade han varit så bra hela tiden hade jag inte tvekat, shit vilken skillnad.
Sen gillade han ju verkligen Sess på uttagningen till Future rider så det ska bli spännande, hoppas bara det finns plats! :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Bad i snö från häsrryggen

Dagen började med att åka ut till Tobbe vid 10 som skulle få nya skor. Undertiden han skoddes passade jag på att mocka till Sofies hästar också eftersom hon är så snäll och fixar till Tobbe med annars! :)
Han hade tydligen varit rätt orolig på nyår, trotts att de inte smällde något i närheten av stallet hade han varit helt svettig när hon skulle släcka till dom. Men så är han ju rädd för åska med så det kanske inte är så konstigt.

Efter det åkte jag ut till Roxett och fixade allt till henne och bestämde mej för att rida henne på åkern i snön. För att komma dit måste man rida en liten bit på vägen och hon är väldigt stirrig att rida ute själv och kan lätt få för sej att tvärnita, stegra och sen kasta sej, men idag gick det bra.
Sen skulle jag ut på åkern då. Där var en vall med snö som hon tyckte var lite läskigt så hon tog ett elefanthopp rätt ut i snön, när hon landar får hon panik eftersom det var så kallt var det en ishinna ovanför snön som lät. Hon visste inte vilket ben hon skulle stå på så hon stegrar, hoppar och bockar omkring som en rodeohäst tills jag tillslut dyker av ner i snön. Tur att snö är mjukt och jag landade bra ;)
Vilket fall så fortsatte hon hoppa runt och jag var helt hundra på att hon skulle sticka ut i vägen, men tillslut lugnade hon sej och stod blixtstill tills jag tog henne.

Men sen hoppade jag upp igen och då gick det bra :)

Jag måste verkligen få tummen ur r*ven och lägga in bilder från kameran, så pga texten lägger jag istället upp en bild jag tog på en tävling på Öland förra sommaren :p

gdf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Städning

Haha som jag skrev innan var jag och kollade på film på skolan, när vi kom hem runt kl 1 fick jag något riktigt ryck och började städa. Jag rensade garderoben och städade upp på mitt golv vilket verkligen behövdes. Men eftersom klockan var mycket kunde jag inte damsuga så jag fick nöja mej med att sopa.

Så HISS till mej själv ;)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Sjuk

Problemet med mej när jag är sjuk är att jag kan aldrig vara still ändå, jag utsätter mej för saker jag inte bode och då blir jag sjuk längre :p

Så idag har jag nästan bara legat framför tvn och kollat på film med Emma, var även en runda i stallet och fixade. Jag som hade tänkt rida igång henne nu så jag kan vara med på Future Rider träningen men det har varit saker ivägen och nu är jag som sagt sjuk. Men jag hoppas vara såpass bättre att jag kan skritta henne imon. Ska även ut och hälsa på Tobbe imon då han ska skos.

Nu sitter jag och Emma på BTH och drygar oss eftersom vårt internet fortfarande är cpigt men nu blir det snart film :)


Portnahully Toby<3

vsvsd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Full rulle igen och sjuk

Lyckades sova till halv 2 igår, snacka om att jag måste varit trött xD
Dock trodde jag att jag skulle vara sjukt bakis då jag drack typ dubbelt så mycket som jag brukar göra men inte minsta lilla huvudvärk eller någonting dock tror jag jag hade feber men vilket fall bestämde jag, Angelica, Jessi & Rasmus att vi skulle ut på Sliver. Och sagt och gjort vid 8 kom dom till oss och började festa igen. Dock drack jag inte så mycket eftersom jag kände mej lite halvsjuk men jag följde med ut ändå.
I början var det ganska lite folk där men det kom fler sen. Ungefär vid kl 1 kände jag att jag var ganska sleten, trött och att febern kröp fram så jag satte mej ner med en vatten.
Men jag behövde inte vara rädd för att sitta ensam, först kom "han med dom röda byxorna som inte hade röda byxor ikväll" som var med på förfesten på juldagen. I alla fall så pratade vi en ganska bra stund. Sen kom det en som tydligen hette Ida som var väldans trevlig! :)

Jag lyckades även fixa skjuts hem av Anna som även körde hem Angelica till Olofström så det blidde en ganska lång åktur med. Men med dom två och en snubbe i framsätet blev det allt annat än tråkigt.

Så trotts sjuka så säger jag PUSS på kvällen!! :*


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



GOTT NYTT ÅR!

Tyvärr har mitt internet levt sitt egna lilla liv därav den kassa uppdateringen, hoppas det bli bättre!

Måste bara säga att denna nyår var den absolut bästa samtidigt som den sämsta nyårn ever! Precis som hela detta året! Men jag är ändå nöjd med året :)

Nyår började med stallet sen stack vi till Jessi där vi var ett gäng på 9 pers som lagade mat. Först blev förrätten kex med ost, huvudrätten blev klyftpotatis med kyckling inlindad i bacon och så efterrätten, en mix med glass och frysta bär. Sen kom resten av folket och festen kunde börja.
Det blev en massa roliga lekar, speciellt Twister spelade vi i flera omgångar. Jag var faktiskt bättre än jag trodde.
Vi körde även ölspel och andra roliga lekar.

Vid kvart i tolv gick vi upp på bärjet och f*n rent ut sagt vilken utsikt det var, vi såg nästan hela Karlshamn. Dock blåste det ganska kraftigt och småregnade lit. Blev så besviken, jag och Jocke köpte en skit snygg tårta vi skulle smälla men antagligen pga vädret där uppe så smällde den bara halva så vi fick aldrig se det extremt fina avslutet på den! :/

Sen när vi stod där berätta Angelica en personlig sak som hon var jätte ledsen över så det slutade med att både hon, jag, Emma & Jessi stod och grät. Håret och sminket blev helt fördärvat och det var totaltsvinkallt men vad gör man inte för sina vänner!<3

Men när vi kom in igen började vi om festen, jag och den andra Emma satt på köksbänken och sjöng "I belive i can fly" Peter kollade på och hade skit roligt åt oss, Rasmus försvann, han hade tydligen gått och gömt sej tills han hörde att vi tänkte ringa polisen. Då kom han fram.
Och jag fick även några intressanta fyllesamtal.

Sen runt 3 ngn gång åkte jag hem och gick och nanade då jag var skit trött och festen dog ut :p

Eftersom jag inte pallar göra ngn fin nyårsbild så får ni nöja er med denna bilden när jag failar på Twister

vdfzgv


GOTT NYTT ÅR ALLA!! :D


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





RSS 2.0