Massa musar ^^

Efter stallet följde jag med mamma till Lyckeby för att kolla på några stolar som hon var intresserad av. Det var tydligen sånna hon ville ha så på torsdag ska hon hämta dom. Vi gick även runt i lite affärer och var även inne på Ica då jag typ inte kommer ihåg sist jag handlade och typ allt jag har var förgammalt xD

Sen skulle egentligen ormarna ha fått mat i helgen men eftersom båda dom stora låg i öms tänkte jag att jag väntar. Sen när jag kom hem ikväll hade honan ömsat i alla fall, hon hade lyckats göra det och sen kryllat ihop ömset i grottan dom har så hon låg på det när jag såg det, men det var helt och fint i alla fall :) Jag började med hanen, som vanligt ville han inte ha en stor mus men tog i alla fall en pinkis. Lillan var extremt duktig både att ta upp och mata, hon hög direkt och kramade som vanligt om hela pinkisen som om hon skulle strypa den :p Honan åt upp första helt utan problem, sen tänkte jag ge henne en till eftersom det blev lite mer än två veckor mellan matningrna och dessutom var det länge sedan hon fick två. Men hon var nog lite mätt för hon var ganska tveksam, hon var runt och nosade och sniffade på den men ville inte bita. Eftersom musen ändå var tinad och det är tråkigt att behöva slänga så provade jag att låsa in henne i lådan på toan och sen släcka lyset, när jag kom tillbaka var musen borta så lite till hungrig måste hon varit i alla fall :)


En av sötnosarna ^^ <3
vf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Dagens ridning

Gahh blir så himla sur att dessa j*vla minusgrader inte bara kan försvinna, fattar inte moder natur att jag måste kunna hålla igång min häst för att kunna tävla? Haha
Nae men som vanligt gick det knappt att rida på banan, det var en fyrkant på ca 10x10 m där det var snöfritt och relativt "bra" dock vågade jag bara skritta eftersom det ändå var hårt. På resten av banan var det lite snö, sådär lagom litet så man inte kan rida normalt i det men ändå så pass mycket att mn inte såg marken under.

Vilket fall så tränade jag henne ganska mycket i skritten, först öppna och sluta på dom så kallade långsidorna (som är lik långa som dom så kallade kortsidorna) och sen volter på kortsidorna. Sen tränade jag ganska mycket på att göra halt. Att en sån enkel sak ändå kan vara så "svårt", vi har faktiskt haft lite problem med det. Nu menar jag ju självklart inte att jag inte kan stanna henne, men när hon går i bra form och ska stanna så precis där innan själva stoppet kör hon fram huvudet och försöker dra sig loss. I början tyckte hon det var lite tråkigt och blev lite sur men sen när hon fattade gik hon verkligen kanon fint! Hon gick i en lagom låg form och gick stadigt där, jag behövde inte ta i tyglarna när jag skulle göra halt utan rätade bara upp mig och satte mig djupare i sadlen, då stannade hon och behöll formen :)

Nu är jg även anmäld till den lokala hoppningen i Olofström den 13, 1m och 110! :D



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Skooola

Snacka om att jag var trött imorse, var extremt nära på att stänga av alarmet och bara sova vidare men eftersom jag var sjuk onsdag till fredag förra veckan och vi började på måndagen så var det ingen bra idé :p
Men när jag väl var uppe piggnade jag till. Vi delades i alla fall in grupper och skulle besvara frågor om en artikel om en sjuksköterska som grät inför en patient, bland annat om vi tyckte det var rätt eller fel. I detta fallet var det en 27 årig kvinna som låg döende i canser och hade två barn som deras mormor tog hand om. Fadern fann på grund av någon anledning inte kvar i familjen. Sköterskan hade satt sig och lyssnat när patienten pratade om hur orolig hon var för barnen och massa sånt, då började tårarna rinna på sköterskan. Jag tycker varken detta är rätt eller fel, men väldigt, väldigt bra att en sjuksköterska vågar visa känslor och bry sig om personerna. 

Aja, detta var vad vi gjorde på förmiddagen sen vid halv 12 slutade jag och Eken eftersom vi redan gjort arbetsmiljö och säkerhet.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Orkar inte :/

Är skit trött nu och borde egntligen gått och lagt mig för längesen då jag ska till skolan imorgon men jag blev fast här på en intressant blogg och roliga msn folk ^^

Men nu ska jag sova och orkar faktiskt inte svara på kommentarerna idag heller så det får bli imorgon. Har inte heller pallat lägga ut något tidsinställt till undertiden jag är i skolan imorgon så ni får klara er lite till utan mej tyvärr :/ :p

Men så vill jag Hissa dom läsarna som håller sig kvar och är inne och kollar även dom dagarna uppdateringenär kass, tack till er! :D


Lägge rin en bild på Linn från hennes bal. Måste bara säga att jag sakna henne något otroligt och vill ha henne i Sverige och inte i dumma Italien! <3
vfd




// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Lund/ Malmö :)

Förlåt att det inte bliv någon bloggning igår men Annas dator var så slö att det inte ens gick att komma in på facebook så jag gav mig inte ens på att försöka blogga.

Men vilket fall steg jag upp vid 7 för att sticka till stallet, longerade henne lite smått utan krav och mest för att hon skulle få röra sig lite efter träningen i fredags. Sen hem och fixa mig och vid halv 11 åkte vi mot Lund. Och så jag och det där med biljetter, när tåget kom var det ganska fullt, vi gick på längst bak och såg att vagnen där nästan var tom, skumt tänkte vi och satte oss där, jag la biljetten och mobilen på bordet men sen fick sen reda på att det var en så kallade tyst vagn där man inte ska prata så vi bara asade med allt och flyttade på oss. När sen biljettNissen kom var biljetten såklart borta, jag letade, letade och letade och hon gick vidare och sa att jag skulle fortsätta leta. Men som tur väl hittade jag den efter kanske en kvart ^^

Väl nere i Lund lämnade vi grejerna hos Anna och gick till Nova Lund, ett köp centra för dom som inte vet. Där tillbringde vi större delen av dagen innan vi gick tillbaka till Anna och spelade Geni.
Runt klockan sex började vi förfesta och vid ca 7 kom en kompis till Anna som hette Sara och joinade oss.
Vid 12 tog vi tåget in till Malmö och började leta efter KulturBolaget (KB) men vi hade ingen aning så vi frågade efter vägen två gånger och det var mer än dubbelt så lång dit som vi trodde. Och på vägen mötte vi en till av Annas kompisar som hette Anna. 
Väl inne på KB var det rätt dött i början, de spelade bara slö och dryg musik som man aldrig hört innan. Men runt klockan 2 drog dom igång öset med bra och svängiga låter. Det var väldigt mycket folk där och dom flesta var mycket trevliga. Vi gick väl mellan tre halv fyra någon gång eftersom vi var ganska trötta och mina och Ekens fötter gjorde ganska ont efter att ha sprungit runt så länge i högklackat. Vi hittade att det gick en buss nästan precis utanför till Lund så den tog vi så vi slapp gå typ en halvtimme till tåget, dock tog den bussen hur lång tid som helst och stannade andra sidan Lund så vi fick gå säkert trekvart istället xD Vi var väl hemma runt fem någon gång.

Idag har vi sovit läänge och sen gått runt lite i Lund för att sedan ta tåget hem. Och åter igen, Biljetter!! Jag köpte min, när vi gick ut på spåret kände jag att jag hade den i fickan, sen tog jag upp mobilen och kollade, atagligen trillade den ut då för när vi kom in på tåget fanns den inte där. Jag var helt säker på att jag skulle få betala en till. Men jag ahde tur i oturen, det kom ingen biljettNisse förren i Bromölla (över halvvägs hemma) och när han gick förbi kollade jag typ bara rakt fram och låtsades att jag redan hade visat. Trodde aldrig det skulle gå eftersom alla tre jämte mig visade men det gick tydligen :)

Vr hemma vid halv 6, lämnade Eken, mockade till Roxett och gick en liten runda med henne. Nu har jag duschat och sitter med mina onda tassar i ett litet mysigt fotbad :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Hästar jag provridit 2 - "Getingen"



Hästar jag provridit - "Getingen"

Samma dag som vi provade Samson var vi även och tittade på "Getingen" som direkt föll mig i smaken och hade jag fått bestämma hade hon stått i vårt stall istället för Samson. Men nu när jag förstår bättre fattar jag varför mina Päron inte vågade chansa. Hästen var jätte fin men ägdes av en hästhandlar, en sån som dessutom kan prata väldigt bra. Rättare sagt verkade hon väldigt skum. Och hästen som var 6 år när vi provade henne i Maj skulle ha gått msv b unghäst. Bara det att för att hon ska få starta det måste hon först ha nollat två LA för att kvala till avdelning a, sen där måste hon ha nollat fem till (Ja det var fem nollor på den tiden!) för att sen kvala till medelsvår. Och jag tvivlar på att en försäljningshäst som säkert inte varit jätte länge i Sverige hunnit nolla sju LA, visst det är möjligt men som sagt vågade vi inte chansa eftersom hon kostade endel med.
Det som är synd är att vi inte la namnet på minnet men hon hette (eftersom stället hette CT ridcenter) CT Blablabla, något jätte lång, konstigt namn efter en by i Irland. Hade varit kul att veta hur det har gått för henne då vi har sökt som idioter i olika perioder men inte hittat någon häst som stämmer in på henne.
Vilket fall var hon en korsningsponny impoterad från Irland, eftersom hon var sex år då måste hon ha varit född 1997 om jag nu minns rätt. Ljusbrun Skäck, otroligt söt enligt mig och väldigt lätt hoppad!


Provridning, än en gång mina otroliga ridskills ;)






// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Skulle ha packat

Efter hoppningen åkte jag ner till Mamsen för att äta taco och så blev jag sittande där vid tvn ganska länge. Sen kom jag hem och skulle börja packa för imorgon ska jag upp tidigt för att åka till stallet och fixa allt som behövs fixas, rida, hem och sen ta mig till tåget för vid halv 11 åker jag och Eken ner för att hälsa på Anna i Lund sen på kvällen blir det utgång i Malmö :)

Men vilket fall så började jag att packa ner kläder, jag är sån som packar ner hundra miljoner grejer för mycket men sen när jag kommer fram så inser jag att jag har glömt något viktigare än alla hundra miljoner extra grejerna :p Men vilket fall hann jag klart med kläderna innan jag tyckte att det såg lite stökigt här så packningen övergick till att städa mitt rum, vidare till att diska och sen plocka undan lite allmänt. Men nu måste jag packa det sista och sen blir det sängen för min del... Eller aa.. om någon timme antagligen xD 

Hojjs och god natt mina små läsare :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Hoppträning :)

Var på årets första "riktiga" hoppträning idag och ja, jag är väl nöjd. Vi började med små hinder där hon skulle gå väldigt kort och samlat vilket hon faktiskt är bra på, i det läget är hon otroligt lydig. Sen blev hinderna lite högre för varje gång och så avslutade vi med en liten vanlig bana på kanske 1 m. I början märkte man direkt mitt största problem med henne. Jag vill ha samma kontroll och lydnan även när hinderna höjs, alltså.. ju högre hinderna blir ju mer "nogran" vill jag bli och tyvärr inte bra nogran utan jag svänger upp mot ett hinder, ligger i ett bra tempo och rätt avstånd sen tänkre jag något i stil med "oj vad fort och slarvigt det går" så då korta jag henne för att lägga in ett galoppsprång till och vips så kommer vi för närma och hon hinner inte upp med frambenen. 
Nu är det inte på precis varenda hinder jag gör så, men tyvärr lite för ofta.
Men när jag väl kom in i känslan igen efter all vintervila så gick det faktiskt jätte bra :) Så jag är nöjd! :D


vxfb



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 1 - Samson

Tänkte göra en ny kategori som heter "Hästar jag provridit" :) Dom första hästarna vi tittade på var ju Smulan & Camelia men ska jag vara ärlig kommer jag inte änns ihåg om vi provred dom eller om vi bara tittade? xD Haha stabil Frida! ;D

Hästar jag provridit - Samson

Samson blev det ju att jag köpte, han är en d ponny på 146 cm om jag inte minns fel. Han är född 1991 i alla fall. Hade gått msv b hoppning med förra ryttaren Maria Fransson och säkert startad lite dressyr med eftersom han var ganska välriden även om jag inte hade kunskapen att utnytja det på rätt sätt då ;) Haha Vilket fall är han en New Forest efter Sturevallens Gentleman.
Tyvärr fick vi ganska långt efteråt veta att han hade blivit slagen ganska mycket både inne på banan, träningar och för att äns komma in på banan, vi märkte också en kotledsinflamation under det första året därför gick inte hoppningen så bra. Vi blev uteslutna i nästan allt vi startade, men jag älskade honom och ville inte ge upp så jag red väldigt mycket dressyr upp till La:4 där vi även lyckades få en fjärde plats i DM ett år.
Efter vi fick reda på skadan och han var friskförklarad började jag hoppa så smått igen, i början med varierande resultat men sen när jag hade köpt Tobbe och fick upp självförtroendet började det även funka med Samson. 

La in detta för ett tag sen så jag kopierade det:
"Förra ägaren hade tävlat MsvB med honom, vad vi inte visste var att han hade fått ganska mycket stryk, folk hade även sett dom slå in honom på en bana för att vi inte ville. När vi var på New Forest SM ett år träffade vi barnbarnet till han som äger Samsons pappa (Sturevallens Gentleman) vi höll kontakten och träffade dom senare på en vanlig tävling i Hässleholm när Sune var med, han berättade att han hade varit och kollat på en träning med förra ägaren och hade sagt rakt ut till henne att så som hon höll på hade hon fördärvat den hästen och att han trodde att hästen aldrig mer skulle hoppa en bana med glädje. När han berättade det fick jag nästan dåligt samvete för att jag tävlade den hästen. Men vi gjorde en skit fin runda, tror vi hade ett pet. Men när vi kom ut så fick jag så mycket beröm av Sune att han såg jätte fin och framförallt glad ut! Att han knappt trodde det var sant och berömde mej för att jag red honom lugnt och fint. Snacka att jag blev glad över att höra det och samtidigt inse att den stackars hästen hade fått förtroende för mej! :)"

Samson är nu såld till Josefine Gustafsson i Karlskrona området där han nu lever livet som en älskad familjemedlem och halv pensionär :)


Provridningen av Samson, HAHA fan vad kung jag var på att rida på den tiden ;) Och lite skillnad på galopp på honom och lilla slöa Camelia, efter fattningen galopperade jag runt i typ 20 varv och fattade inte riktigt vad jag skulle göra, dock klippte jag bort det xD






Samson <3
vfed




// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Sjuk :s

Förlåt för extremt dålig uppdatering men jag har varit sjuk. Det började i tisdagskvällen så var jag ute och gick en liten runda, efter ungefär halva började jag mår jätte dåligt, blev typ yr och fick stanna flera gånger för jag jag trodde jag skulle svimma. Väl hemma gick jag och la mig, vaknade tre gånger under natten för att spy, även tre gånger på morgonen.
Jag låg i soffan nästan precis hela dagen och orkade inget annat än att se på tv, sova, tv, sova. Mamma kom och lämnade både blåbärs dryck, blåbärs soppa och vanliga blåbär som farmor hade tvingat med henne eftersom blåbär är bra för magen. Så det bestod hela min dag av, det var det ända jag lyckades få i mig.
Vid halv 11 när jag skulle lägga mig frågade jag om mamma kunde hämta mig så jag sov hos henne eftersom det var så himla tråktigt att vara själv så det gjorde hon.

Idag mådde jag mycket bättre redan på morgonen så mamma körde hem mig så jag kunde sticka till stallet och i alla fall mocka och longera henne lite. När jag skulle hämta henne i hagen såg jag blod på frambenet och tänkte direkt "Självklart! nu är hon skadad när det är hoppträning imorgon och första tävlingen om två veckor" men som tur väl var det bara två små sår som hon inte hade ont eller haltade av så det var inte så farligt.
Som sagt longerade jag henne lite idag, inget krav på att hon skulle jobba utan bara för att hon skulle få springa av sig.

Och lite busig var hon allt ^^





// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Skola

Var sjukt trött imorse, kom inte i säng förren vid halv 2 igår. Vi började med att "lära känna varandra" genom att vi fick varsin  person som vi skulle intervjuva, jag fcik dock två stycken eftersom vi var ojämnt antal. Efter det läste vi upp vad vi hade skrivit om den andra personen. Ganska intressant ändå eftersom vissa var ganska svåra att bestämma ålder på. Och de flesta i klassen verkar ändå vara ganska sociala så det är ju positivt :)
Efter det delade vi in oss i grupper och diskuterade lite om hur man på tillexempel ett äldreboende/ hemtjänst ska få personerna som bor där/ man tar hand om att må så bra som möjligt och försöka få deras liv där så likt deras "vanliga liv", ganska intressant faktiskt.
Nu har vi lunch så jag har lånat en dator, i eftermiddag och imorgon ska vi vara i grupper igen och denna gången klippa ihop ett kollage om vad Hälsa är för oss. Kul ändå med en praktisk övning :)
Hoppas även på att sluta senast lite i tre idag istället för fyra som vi egentligen skulle ;)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥







Old times

När ni läser detta sitter jag i skolan men eftersom antalet besökare har ökat ganska mycket tänkte jag lägga in ett litet tidsinställt inlägg, ingen jätte intressant men ändå. Det blir ett gammalt, tagen från min bilddagbok från 2008.


Nationell tävling i Karlskrona idag :)

Först vill jag säga något läskigt. En d ponny i La+5 fick ett stopp på ett hinder vid staketet, hon "morrar" på hästen som typ blev rädd och hoppar över staketet, river översta ribban, går omkull och blir liggande under staketet. Hästen låg helt stilla i en evighet förutom att den hade ryckningar så först trode alla att den va död! :S Dom fick montera ner typ en bit av staketet, eller aa dom fick typ såga ner det. Fast efter ett ganska långt tag fick dom upp den på benen och den verkade ändå må rätt okej. Men läskigt var det! :S'

Men men Tobbe skötte sej bra. I La tog jag en förhållning för mkt till 4an så det rev vi, sen fick jag inte tillbaka honomk efter kombinationen så vi rev sista med, men han va fin. :) Och Majvi berömde mej för att jag red honom bra trots att han är svår.. ;)

Sen i La+5 (115cm) gick han KANON bra, han va riktigt fin. Ett litet oturs riv på ett räcke, men det var flytt och allt kändes bra. :) Och Camilla sa att jag red honom skit bra.. :)

Portnahully toby! <3
vvdsf

Int alls fejk eller sååå ^^
vfd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Sjukt fin!!!

Är så sjukt nöjd med Roxett ikväll. För det första tog jag av sporrarna, behöver inte dom för framåt bjudningen precis utan har dom mer för "det där lilla extra" men kände för att prova idag. Red även utan martingal, fråga mig inte varför eftersom jag trodde hon skulle vara cp.
Precis när jag hoppade upp var hon ganska spänd och reste sig lite men sen bestämde hon tydligen sig för att vara på min sida. Hon har nog aldrig gått så bra innan. En fin form både lite lägre och lite högre när jag bad om det, oftast ett lugnt och bra tempo även om hon fortfarande hade en väldig framåtbjudning väntade hon ändå kvar. Det går inte att förklara, men vilken känsla! Och inte gjorde det saken bättre att både Ninni & Carina berömde hennes gångarter, särskilt traven. Och att om jag brukar allvar med dressyren kommer hon garanterat gå dom klasserna jag är intresserad av (Några lokala för skojsskull) med bra resultat. Sen måste jag jobba lite mer med min sits också och att inte bli för stum i handen. Men vilket fall är det i sånna här lägen man blir påmind om varför man åker till stallet 7 dagar för att mocka skit, kämpa som en dåre med ridningen, frysa häcken av sig och allt annat, sånna här dagar är allt negativt med häst helt bortblåst! :)


Ångrar verkligen att jag inte bad mamma ta med kameran så ni får nöja er med en gammal halvtaskig bild ^^
vd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Skolan

Skolan var väl helt okej, kom dit vid 10 igen och hade genomgång, fick lite schema och andra bra och ha papper. Tisdagar och torsdagar kommer jag gå till kl 4 och dom andra dagarna till 12 så det börjar rätt slappt ändå :) Sen var det rundvandring som varade till halv 12, då stack jag och Eken till stan för att äta. sen började vi vid 1 igen för att fåreda på att vi skulle ha Arbetsmiljö och säkerhet, den kursen gick vi båda på gymnasiet så vi fick sluta istället.

Ikväll blir det dressyrträning med Roxett, hon kommer vara helt galen och går säkert knappt att rida xD



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Det går bra xD

På min lapp jag fick om skolan stod det att vi började klockan 10, jag tänkte åh vad skönt med lite sovmorgon så här första dagen. Men så kom Eken och sa att det stod 8 på hennes, vilket jag kollade att det gjorde med. Så vi tänkte att det är lika bra att vara där i tid. Så hon drog upp mig så vi var där vid 8, dock var det inte en människa där. Vi gick runt och letade efter någon att fråga men eftersom dom vanliga gymnasie eleverna var lediga så var receptionen stängd. Tillslut ringde vi Ekens mamma så hon ringde och kollade eftersom vi inte hade nummer och då var det ju självklart vid 10 vi skulel börja. 
Så nu sitter vi här hemma hos mig och väntar, fan! Hade kunnat sova två timmar till! xD



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Lite blogg

Förlåt för att jag inte har bloggat idag men jag har knappt gjort något. Dagen efter så här brukar det mest bli slapp dag med bland annat film.
Var i alla fall hos Eken och hämtade grejerna och Emmas bil som vi lämnade där igår. Sen hästen, hade tänkt först tömköra och sen rida henne idag men det hann bli mörkt så jag tömkörde bara. Men hon var relativt lugn och fin.


Vill även passa på och tacka http://mittponnyliv.blogg.se/ som utsåg min bild på Balla Bettan som vinnare i hennes tävling. Tack så jätte mycket! :D
vds


Och så vill jag tacka alla underbara läsare då jag fick besöksrekord idag!! :D


Är bara inne en snabbis nu så jag svarar på kommentarerna imorgon för nu ska jag sova eftersom jag börjar skolan imorgon kl 8, det käns lite konstigt eftersom jag har varit ledig i nästan 2,5 månader men det ska nog gå bra :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fest utan häst

Blöö, kom inte på någon rubrik, varför är det alltid så jobbigt? xD Haha

Som sagt började vi förfesta ganska tidigt hos Eken igår, men vilket drag det blev ändå. Efter ett antal cider, teuqila, stars and stripes, rosa pantern och massa drinklekar så var alla på topp! :)
Vågade knappt logga in på facebook imorse då jag bara kom ihåg att det var en jäkla massa fula taggningar. Men ja, en riktigt lyckad fest enligt mig i alla fall!

Sen hämtade Fällgren halva gänget och körde in till Compa men först ett varv i driven på Donken.
Väl vid Compa kände vakten igen oss som vanligt, hmm, känns lite.. Desperat kanske? xD Men i alla fall fick jag en klubba av honom av någon konstig anledning? Måste kolla sen fall den ligger kvar i jackan.
Väl inne på Compa var det väl lite så där, ibland var det drygt och ibland var det kul, men överlag lyckat :)

Vi åkte bussen hem tio över två, väl hemma blev jag jätte pigg och hade inte en tanke på att sova så jag började kolla på film, sen vid halv fyra bestämde jag mig för att sova. Då blev jag jätte konstig, mådde illaoch trodde att jag skulle spy, det flimrade för ögenen och jag började kallsvettas, det kom bara sådär smak. Men som tur väl så gick det över efter ett tag och jag kunde då gå och lägga mig :)


Alkohol missbruk
ng



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Städat hus

Vid 10 stack jag och Jenny hem till Hällaryd för att hjälpa pappa att städa ut ett hus han hade köpt som han ska hyra ut med tiden. Han hade sagt att vi kunde komma när som efter 10 eftersom de skulle börja vid 9 men väl där fanns det inyte en människa. När vi ringde hade hon som skulle städat ringt återbud igår kväll så han var och handlade och sa till oss att åka hem till vårt hus så länge. Där kollade vi på Landegt för längesedan som var på när vi startade tvn, gud vad gulliga dom är ^^ Sen bjöd pappa på frallor med Anna och Eva innan vi stack bort till huset.
Där stank det instängd rök eftersom dom hade rökt inomhus så vi började med att öppna fönstrerna och sen var det bara till att börja slänga all skit. Jag hittade i alla fall en tavla som jag tog med hem.
Allt skräp slängde vi i skopan på pappas grävmaskin så fick jag åka med till sopstationen och slänga. Då hade en glasgrej gått sönder så skulle jag plocka upp det. Och med min vanliga tur, pappa sa till mig att vara försiktig och jag lyckades få upp det utan att skära mig, meeen när jag skulle slänga det fick jag en skiva i fingret så det började blöda xD

Runt ett var vi klara i alla fall och jag åkte till hästen. Sen hem och duscha och fixa. Nu sitter jag hemma hos Eken, har snott datorn en stund, har även precis börjar dricka lite cider. Vill ju prova allt jag handlade i Tyskland så har med en jäkla massa dricka, tur att jag inte hade tänkt dricka allt ändå xD


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Lös häst och borttappad ryttare

Vilken dag! Körde till Hällaryd och hämtade tre balar torv, vidare till Roxett för att rida dock gav jag faktiskt upp det ganska snart då hon var helt cp! Det gick inte ens att skritta henne, istället dansade hon bara runt på bakbenen och när hon tröttnar på det så reser hon först sig sen på vägen ner hoppar hon till och bockar. Jag försökte rida henne i en åtta för att få henne lösgjord men hon blev inte minsta lilla bättre och eftersom det var ganska hårt på banan kunde jag inte heller låta henne springa av sig och var även rädd att hon skulle skada sig när hon höll på så så jag tog faktiskt in henne.

Sen mockade jag och tog in ny torv, jag var nästan färdig och väntade bara på sopborsten som Alva hadde. Då kastar Fanny upp stalldörren och vrålar "jag vet inte var Baloo är!" Då hade hon trillat av andra sidan 29an som är en stor, trafikerad väg med massa lastbilar, Baloo hade då sprungit iväg. Batteriet på hennes mobil ahde dött så hon hade sprungit hem. Vi delade upp oss på olika håll, Carina och Alva tog bilen, Fanny cyklen och jag gick eftersom det är lättast att ta hästen då.
Jag gick/ halvsprang bort mot stallet en bit bort fall han hade dragit sig till dom hästarna och mycke riktigt, När jag kom bakom kurvan ser jag någon som går med en vit ponny och hoppades på att det var han. Och ja, det var Ebba som kom gående med honom. Det hade tydligen kommit några med bil och sagt till dom att de sett en lös häst på cykelbanan och när hon gick ut kom han gående. Så jag tog över och började gå tillbaka till stallet och ringde då till Carina så hon och Alva åkte dit. Nu var ju problemet Fanny, det gick ju inte att få tag på henne.
Carina åkte runt med bilen och jag och Alva stannade fall hon kom tillbaka. Men Carina kom tillbaka utan henne, vi hade ju ingen aning var hon va och att gå på cykelbanan känndes ganska meningslöst eftersom vi inte alls visste vilket håll hon va. Men tillslut bestämde sig Carina för att göra det och sa att jag kunde köra eftersom Alva var kvar i stallt. Jag tänkte att jag kör lite runt i Asarum för att se om hon var ute på vägen och letade, och mycket riktigt så mötte jag henne efter ett tag och sa att hästen var hemma och ringde Carina och sa att hon kunde köra hem.

Jobbigt alltihopa men ingen skadad så det får vi ju vara glada över! 



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Känns som Lördag idag

Ja, konstigt nog känns det som lördag idag. Nu är i alla fall disken klar, städningen har väl inte ens börjat för ingen av oss känner för det i det fina vädret. Vem känner föresten någonsin för att städa? ;o

Nu ska jag bara palla ställa ifån mig datorn, ta mig upp ur soffan, byta om, dricka lite vatten, ta på utterkläder och köra till Hällaryd. Det är faktiskt jobbigare än det låter.. Eller förresten, nej.. Det är det faktiskt inte. Det jobbiga är att precis när jag ska gå kommer jag alltid in på någon intressant blogg eller annan sida och sen försvinner tiden ^^


Hojjjs, mer uppdatering efter stallet och hade även tänkt lägga in dag nummer 10 från min lista idag "en bild på ditt stall" Och sen göra om det lite och visa lite bilder på det gamla stallet och sen lägga in några hur det nya ser ut än så länge. Har ingen bild på stallen där hästarna står nu men kanske ta en hos Roxett och slänger in om jag kommer ihåg det :p


dfs



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Snabbis hos hästen

Sen efter den lilla färden stack jag och Emma till Roxett, Emma mockade och jag tömkörde henne idag med eftersom det blev så sent. Ganska spänd idag men jag hoppas det berodde på att det var lite mörkt ute. Men vissa perioder var hon fin i alla fall så jag får väl vara nöjd med det.

Sen när vi kom hem stack vi ut och gick en runda, eftersom båda var trötta i hjärnan var det menat att bli en kort runda men det blev runt en timme i alla fall :)

Och imorgon Ska jag:

* Diska
* Städa
* Till Hällaryd och hämta torv
* Rida Roxett

Sen beror det på om jag tar en runda till Tobbe när jag ändå är i Hällaryd, det beror på tiden. Pratade dessutom med pappa för någon dag sen, i Mars ska dom ta tag i stallbygget igen! :D


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Blogg tävling

Va med och tävla hos http://mittponnyliv.blogg.se :)

vsd

Länken till tävlingen finns här http://mittponnyliv.blogg.se/2011/february/tavling.html


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Ingen tid

Känns som om jag har en del att blogga om nu men jag har inte riktigt tiden. Istället blir det ett lite längre inlägg med snabb uppdatering på kvällen när jag egentligen hade velat skriva mer detaljerat. Fast det är ju rätt skönt ändå att veta att man gör saker så man inte bara sitter vid datorn :p

Vilket fall så kom Eken vid 12 idag och så följde hon och jag med Emma till Ronneby där hon skulle göra drogtest inför jobbet. Det var meningen att vi skulle åka tåg men så var det tekniskaproblem och bla, bla så vi valde att köra bil istället. När vi var färdiga där bestämde vi oss för att åka tåg till Karlskrona och vända bara för att vi kan och för att få gratis kaffe som det för övrigt är gratis på Öresundstågen hela Februari. När vi hade sarr oss i tåget var vi tvugna att vänta in mötande så vi gick för att ta kaffe och upptäckte att muggarna var slut så vi gick runt en timme på stan istället och väntade in nästa tåg. Haha
På det tåget fanns det muggar så vi åkte med bort till Karlskrona och tillbaka när tåget vände. Sen på vägen hem till Karlshamn körde vi inom Hoby för att äta på Bettans Grill eftersom vi inte hade ätit där sen naturbruk men det var tydligen stängt så det slutade hemma på Klockans Grill istället :)


Och nu har det blivit lite klent med bilder så jag slänger upp en på mej & Eken från en fest för ganska längesen :)
vsdf


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Loch Ness

Hemma från Loch Ness nu. Måste verkligen säga att det var en väldigt trevlig kväll. Vi åt, jag tog en schnitzel och så en Cheescake till efterrätt och så beställde vi massa cider och öl. Det var trevligt folk där, vissa hade jag träffat innan, andra inte. Vilket fall blev det massa, massa prat och skit :)

God natt folket! 


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fullt upp

Började med att kl 11 börja jobba i städet på First Hotell i Karlshamn, skulle provjobba två timmar för eventuellt sommarjobb. Det gick väldigt bra och dom var nöjda med mig och jag tyckte faktiskt dom två timmarna gick fort.

Sen stack jag hemm till Lollo en stund och var med henne ute med hunden, sen lagade vi mat. Makaroner och köttbullar är väl det som passar oss bäst i matlagnings svårighet så det fick det bli ;)

Sen vidare till hästen för att först mocka och sen tömköra idag igen. Idag var hon först som hon var i slutet igår, ganska spänd men ändå helt okej. Efter lite jobb idag lossade hon riktigt och började söka sig ner i en lite lägre form, tugga på bettet och frusta lite då och då. Så imorgon hade jag tänkt rida henne igen :)

Nu är jag inne på min andra cider för Nicole fyller 18 idag så vi ska ut och äta med henne och folket och små festa lite. Får väl skylla på att det är lill Lördag, ingen dag jag precis brukar festa på mer än borta på Naturbruk. Men nu är det ju speciellt tillfälle :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Karlskrona tydligen

Haha jag ska tydligen till Karlskrona och kolla runt lite på stan nu. Eken ringde och ville ha med mej och Emma eftersom hon hade fått låna ett kort så hon åker gratis och Emma åker gratis genom skolan och jag gör det månaden ut. 
Så jag får ta hästen senare, hade tänkt köra till Hällaryd och hämta tömkörningsgjorden eftersom det är lättare än med sadel. Men får se om jag hinner det sen eller om det får bli imorgon :)

Glöm inte att besöka Emmas blogg, chippers.blogg.se :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Naturbruks bilder

Tänkte lägga in en del gamla Naturbruks bilder

Fråga mej inte vad Emma gör här xD
vds

Svampbob Nakenfis
fd

Redan förr i tiden hade Emma bra orm koll ;p
cds

Såhär går det till när man bygger upp en hoppbana tydligen xD
bgfds

Snacka om löshår
vdf

Sönder hoppad säng av Emma & Tingeling xD
vdf

En styck De Niro som tagit dej ut från boxen under natten
vbfgd

Ingen kommentar
bfgd

Saknar a traktorn! :/
vfd

Donken med Emma & Eken (apor i bur :)
vdf

Kundvagns race
vff

Ebbas verk
vfder



Hade ingen intressant ännu idag att lägga upp så det fick bli endel gamla bilder ^^


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Tömkörningskurs

Var nere på Janneberg och kollade på tömkörningskurs ikväll, tyckte att det kunde vara intressant och kanske något att vara med på i framtiden eftersom hon är där ibland och har träningar. Men nej, det var verkligen inget för mig och Roxett! När ägaren själv tömkörde gick det faktiskt ganska bra men sen när tränaren tog över fattade jag ärligt talat inte vad hon höll på med.
Hon ville att hästen skulle galoppera på volt utåtställd, hästen är inte mycket riden i "riktig dressyr" = bra form, samling, m.m. Utan brukar få gå i en ganska slapp form så jag tror faktiskt inte ens den hade tillräckligt med muskler, dessutom fattade den inte vad den skulle göra. Istället för att först fatta galoppen och sen försöka jobba den mer och mer utåt så skulle hästen vara utåtställd redan i fattningen vilket är svårt för orutinerade hästar. Så fort hästen gjorde fel så stannade hon den och "ryggade" = drog allt vad hon orkade i tömmarna, det såg mest ut som en dragkamp mellan henne och hästen. Sen drev hon den framåt samtidigt som hon drog i den och istället för att använda ett spö och snärta i luften med då slog hon hela tiden med tömmarna, ja.. Jag vet att det är framåt hjälp inom körningen, men man ska inte använda det precis hela tiden och särskillt inte blandat med att tvärnita hästen för minsta lilla. Tillslut sog den stackars hästen på stället och både sparkade och reste sig. Då tog hon fram ett spö och började slå på den. Nej, detta är verkligen inget för mig, tror jag får ut mer av att tömköra Roxett själv så som jag har lärt mig! :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Brända popcorn

Haha är man misslyckad om man lyckas bränna popcorn? För jag gjorde det precis, det är rätt fail! xD

Vilket fall så tömkörde jag Roxett både på volt och rakt idag. Det märktes att jag inte har gjort det med henne på väldigt, väldigt länge. Ridbanan där hos står nu är tyvärr riktigt mjuk och lite tung så jag tycker inte om att ha henne för mycket på volt där, dels för skaderisken och dels för att det fördärvar banan ännu mer. Men idag gick det att vara på ängen igen.
Vilket fall så var hon väldigt pigg och ibörjan var hon spänd och stressad för att hon inte riktigt fattade vad hon skulle göra men när hon började gå bättre så valde jag att sluta och så fortsätter jag imorgon.


csdcd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Dag 10 - Mina mål


Mina mål

Mina mål med Tobbe är att så fort som möjligt sätta igång honom och börja tävla några lokala hoppningar upp till 1m. Jag hoppas även kunna fixa någon form av vagn så jag kan starta några små körtävlingar, jag hade ju som projektarbete i gymnasiet att köra in honom och har även startat en lätt körklass med dressyr och precisionskörning så ja, det var mina mål med honom.


Målen med Roxett är att framåt våren/ sommaren starta 120  hoppning. Och med tiden även någon lokal dressyr. Målet är ju så klart att komma så högt som möjligt i hoppningen både med henne och framtida hästar. Dock nöjer jag mej med att ha roligt och att känslan på ritten är bra, men visst hade det varit kul att tävla på elitnivå en vacker dag? ;) Haha


grs



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Stallet nästa

Yes, efter en halv dag med "göra absolut ingenting" beger jag mej nu till stallet för att hoppas att det går att rida på banan vilket det säkert inte gör! Jävla bajs vinter som aldrig försvinner!!!!! :/


Jag vill ha sommar!!!!
vfd


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Tyskland!

Som sagt åkte vi bussen från resecentrum vid 4.40 igår mot Tysklan. En jäkla lång resa dels eftersom halvabussen hoppade på runt om i Skåne så blev det ganska många och gansla långa omvägar för att hämta/ lämna. Det hade även blivit något skumt med platserna så ingen av oss fick platserna vi hade bokat, Emma och Eken fick jämte varandra, Angelica bakom jämte någon konstig snubbe och jag två säten framför jämte en annan snubbe som dock var väldigt trevlig, Detta gjorde ju resan lite sämre eftersom vi inte kunde prata på samma sätt, men det funkade helt klart.

Vid kvart över 10 tror jag det var som vi tog färjan över från Danmark till Tysklan. Det var typ 100 år sedan jag åkte färja sist men jag gillar det, som många inte vet är jag väldigt fascinerad av stora båtar. När vi var på praktik hos profs travtränaren Fredrik Persson både vi i en stuga precis vid havet mot Kalmar med utsikt över Öland de dagarna vädret var klart. Vilket fall, så fort jag hörde en båt sprang jag ut med kikaren ^^ Haha
Men ja, färgan tog ca 45 minuter sen var det bara max 5 mins buss till Border Shop. Där shoppade vi loss i 2,5 timmar. Först var vi inne en gång och tog det viktigaste, så gick vi ut och lastade in det i bussen för att sedan gå en runda till i lugn och ro. Och inne på toan var det typ högre musik än på disco så där kunde vi inte låta bli att dansa lite! xD Haha

Kvart i 2 begav vi oss mycket fattigare mot färjan igen. Och sen en lång, lång hemfärd och alkoholen öppnades. Danmark känndes enormt, jag lyckades somna och sov i en timme och började fundera på om jag missat bron över till Sverige, men folk började prata att nu kommer snart bron. Men tji fick vi, det var väl lite mer än en timme kvar. I Staffanstorp tror jag det var hoppade så pass många av så den andra trion hoppade fram till mej och vi kunde resa några timmar bredvid varandra i alla fall.

Lite över 9 packade vi ut grejerna hemma i Karlshamn, jag och Angelica var lite halvfundersamma på att gå ut, men när jag och Emma väl hade satt oss i köket och packat upp alla grejer orkade vi helt enkelt inte. Vi blev sittande där i ett bra tag och bara prata.

På båten :)
sdf

Mycket fattigare men också mycket rikare ^^vs


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Dålig uppdatering

Förlåt för grymt dålig uppdatering idag men jag sov ganska länge och nästan direkt när jag vaknade stack jag till Roxett. Var meningen att jag skulle rida både henne och Tobbe men hos henne spö regande det och hos Tobbe snöade det så det knappt gick att se så båda fick tyvärr vila idag :/

När jag kom hem åkte jag och åt pizza med Lollo och Jocke. Sen var jag fyllechaffis till min köra lata syster som inte orkra gå ca 200 m för de hade klack och det var halt. Smarta småungar ;)
Sen en stund till med Lollo & Jocke.


Nu har jag precis lagat mat till imorgon/ idag/ inatt/ kalla det vad du/ ni vill ;p För vid halv 4 imorgon/ idag/ inatt/ kalla det vad du/ ni vil går bussen från resecentrum till TYSKLAND! :D Och i den sitter bland annart jag, Emma, Angelica och Eken :)
Vilket fall blir det ju lite jobbigt med mat och bla, bla eftersom vi inte ska växla pengar innan så jag har slängt ihop lite sallad med kyckling i som jag ska mumsa på vägen ^^

Nu sitter jag och funderar om det är någon mening att gå och lägga sej för ca 2,5 timmar >_< Men ja, jag gör ett försök och så ska jag självklart ha med kudde på bussen!

Så sov gott folket och bered er på dålig uppdatering imorgon med! :/


// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fredagsfräckis

Alfred flyttade in till ålderdomshemmet. Efter en tid fann han en äldre dam som attraherade honom.

Han frågade om hon ville komma in till honom på kvällen, men hon avvisade honom. Alfred gav sig inte och någon dag senare frågade han igen och förklarade att hon kunde få 100 kronor om hon följde med honom, men hon avvisade honom fortsättningsvis.Så fortlöpte månaden, och inte förrän Alfred frågade med ett bud på 500 kronor tackade gumman ja. Hon kom och dom båda kröp ner i hans säng. Efter fullbordat verk utbrast Alfred:

"Oj! Hade jag vetat att du var oskuld så skulle du ha fått 1000 kronor!"

Gumman svarade: "Och hade jag vetat att du kunde få den att stå, så hade jag tagit av mig strumpbyxorna!"



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Skulle egentligen sovit

Skulle egentligen gått och lagt mig för typ en halvtimme sen när jag av en slump kom in på en blogg där ägaren hade redigerat bort ett träns på en bild och eftersom det var ett tag sen jag satt i Photoshop nu blev jag så himla sugen, kan inte säga att det blev toppen resultat men det var första gången och jag slängde ihop båda på typ 20 min så jag får väl vara ganska nöjd :)

Orignal:
fds
Redigerad:

vsdf


Orginal:
vdzf

Redigerad:
fxb



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Ormar, ormar och ormar

Åååh sitter här och kollar på bilder på olika Majsisar och kan bara säga att jag är så sjukt sugen på att köpa mer. Bara priset på ormarna och tillbehören och så lite plats som hindrar mig, sen är dom flesta fina väldigt långt från Blekinge ;( Haha
Sitter i alla fall dagligen och kollar annonser och drömer mig bort ^^

Här är några sötnosar ^^
vdf
vfd
vdf
vfd

Och så min ena sötnos och Emmas lilla Snake :)
vdf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Träffat LooouiseFis :)

Imorse började jag med att diska, kan ju verkligen säga att det behövdes. 
Sen smsade Lollo så jag stack till henne en liten stund, satt med när hon pluggade på sin hemtenta, var ute och gick med Jolly och pratade massa skit :)

Sen åkte jag till Roxett, eftersom det skulle bli regn/ snö senare tänkte jag rida innan jag mockade. Sen kom jag på att det kunde passa bra att tömköra henne så jag förberedde lite grejer och precis när jag skulle ta in henne så kom Fanny och skulle skritta ut en liten runda på Florian så vi följde med dom istället.
Idag red vi på cykelbanan för att unvikar bilar så mycket som möjligt, hon gick lite på tårna och slängde lite med huvudet, studdsade även till någon gång men annars var hon faktiskt ovanligt lugn. Och Florian som alltid är lugnet själv fick något ryck och kastade sig och galopperade några steg, men min lilla stjärna bara skrittade efter lugnt och fint. :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Sova tidigt

Nu har jag och Emma varit ute och gått i 1,15 timme, tycker faktiskt vi är ganska duktiga på att ut och gå ofta och ändå en lite längre runda *klapp på huvudet*

Och tro det eller ej, men jag hade faktiskt tänkt sova nu. Dels är jag trött och så finns det inte mycket annat att göra än att sitta vid internet och jag känner att jag har kollat allt nu. Och inget bra på tv heller så jag kan likaväl sova. Första gången jag lägger mej innan kl 1 på ett tag nu ^^


vfd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Dag 9 - Mitt bästa häst minne


Mitt bästa häst minne

Hmm, har väl inget precis bästa utan många bra. Käns som om denna listan börjar bli lite tråkig men men :p

Ett minne är min aldra första dressyrtävling, en knatte klass som gick som gamla Lc:1 fast utan galoppen. Vi åkte dit ganska mycket innan tävlingen började och så stod min dåvarande knattetränare och klippte Camelias man och knoppade den. Jag kommer ihåg att jag tyckte hon var sååå fin! Och inte alla tränare hade lagt det jobbet för en knatteklass. I vilket fall så red jag min klass, kommer inte ihåg om vi filmade det eller om jag bara fick se bilder men jag tyckte i alla fall att hon gick helt perfekt. När jag tittar på det nu var jag väl inte helt nöjd med hur hon gick, men helt okej gjort för en 10 åring på en maxad C ponny på deras första dressyrtävling. Haha
Men det som fick mina ögon att se ut som ett barn på julafton, jag vann! Sen att det bara var jag och en startade till behöver man ju inte nämna ;) Det var just grejen att vinna, dessutom min aldra första vinnst någonsin! :)


Ett annat minne är mitt första fälttävlans läger, vi åkte upp ca 10 stycken från Karlshamn till Kalmar för att träna för Linda och Sara Algottsson (OS ryttare i fälttävlan för er som nu missat det ^^)
Tror vi åkte upp på onsdags kvällen och så var första passet på torsdagen och så varade det till och med lördag eller söndag om jag inte minns fel. Vilket fall var det extremt roliga dagar med massa häst, kompisar och annat skit. Och som vi skrattade när tre av ponnyerna, bland annat Camelia vägrade hoppa över ett dike. Som vi kämpade alla tre, inte ens draghjälp hjälpte, tillslut när Camelia inte ens gick nära hindret tog Linda en gammal, liten gran och försökte "jaga" över henne. Haha vilken syn, men tillslut hoppade hon och det var även det enda hindret vi hade problem med.
Något år senare var jag på samma ställe med Samson, han ville inte hoppa ut i vattnet. Tillslut backade han ner från banken, ner i vattnet. Först åkte bakbenen ner och sen skuttade han ut.


Ett minne med Tobbe var självklart när vi tog DM brons i Blekinge 2009 tror jag det måste varit :)
Även när jag nollade min första LA blev jag riktigt glad!


Även att få Samson att tycka det var kul att hoppa igen värmde. Förra ägaren hade tävlat MsvB med honom, vad vi inte visste var att han hade fått ganska mycket stryk, folk hade även sett dom slå in honom på en bana för att vi inte ville. När vi var på New Forest SM ett år träffade vi barnbarnet till han som äger Samsons pappa (Sturevallens Gentleman) vi höll kontakten och träffade dom senare på en vanlig tävling i Hässleholm när Sune var med, han berättade att han hade varit och kollat på en träning med förra ägaren och hade sagt rakt ut till henne att så som hon höll på hade hon fördärvat den hästen och att han trodde att hästen aldrig mer skulle hoppa en bana med glädje. När han berättade det fick jag nästan dåligt samvete för att jag tävlade den hästen. Men vi gjorde en skit fin runda, tror vi hade ett pet. Men när vi kom ut så fick jag så mycket beröm av Sune att han såg jätte fin och framförallt glad ut! Att han knappt trodde det var sant och berömde mej för att jag red honom lugnt och fint. Snacka att jag blev glad över att höra det och samtidigt inse att den stackars hästen hade fått förtroende för mej! :)

Och sen har jag varit på en himla massa läger, både med ridskolehästar och egna och massa igångsättnings kurser på Janneberg när hela barnaskaran har sovit uppe i kaffeterian med donken besök och berättat massa både "sanna" och överdrivna spökhistorier.


Samson på fälttävlans läger :)
vfed



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Sökt massa sommarjobb

Idag har jag och Jenny kört runt och lämnat in CV och personligt brev till halv Karlshamn känns det som. Nae men 10 stycken hann vi med och ska ta ett nytt tag på måndag hade vi tänkt. Sen har jag ju sökt endel via internet så kan ju hoppas att jag får något i alla fall ^^ 
Nu håller jag på och tvättar, vet inte varför men jag har väl ungefär dubbelt så mycket tvätt denna gången.

Tyvärr har jag inte hunnit med att rida idag eftersom det har tagit hela min dag men snart ska jag väl åka dit och mocka och borsta henne lite i alla fall. Sen imorgon får det bli en lång skrittrunda.


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Jävla storm

Så, för någon timme sen nu var jag & Emma ute och gick i 1,15 timme. Riktigt skönt att ut och gå om kvällarna förutom att det blir kallt om öronen, jag har ju lyckats tappa bort TRE stycken mössor nu i vinter xD

I alla fall har det varit någon form av storm här inatt. När jag gick och la mig runt kl 1 blåste det ganska rejält men ändå inte så farligt. Däremot vaknar jag klockan tre av att min stängda dörr typ "slår" eller vad man ska säga. Sådär när det är lite glapp i den, svårt att förklara men aa ^^ Jag går då upp och kollar ut på balkongen så inte stolar och sånt har blåst iväg och la dom ner så dom skulle ligga kvar. Väl tillbaka i sängen kunde jag inte somna eftersom det var ett jävla mliv av all vind. Hel plötsligt känns det som om hela lägenheten skakar, efteråt blev jag osäker om det var inbillning men efter ett tag känner jag det en gång till. Sjukt läskigt kan jag säga! I cirka två timmar försöker jag somna utan resultat för allt liv men till slut lyckades jag somna.
På morgonen när jag vaknar går jag ut på balkongen och kollar, tänker "Ah det sitter folk i en av lägenheterna brevid, där brukar jag aldrig se folk" så funderade jag en stund och kom fram till att jag inte brukar se dom fönstrerna och kollar då ner på marken. Där ligger träddet som brukar skymma delar av huset, det hade tydligen trillat. Som tur väl trillade det ut mot den lilla skogen, hade det vält åt något annat håll hade det kommit på vår balkong eller helt enkelt in i fönstrerna på lägenheten bredvid.
Fick reda på senare idag att stormen nästan hade varit lika kraftig som stormen Gudrun som välte ner sjukt mycket skog i hela södra Sverige för något år sedan.
Vilket fall en hemsk natt för min del, särskillt när lägenheten skakade ;s

Aja nu ska jag snart börja dra mig mot sängen hade jag tänkt ^^


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Tränat Sofies häst

Roxett fick vila idag eftersom hon blev vaccinerad innan idag så istället följde jag med Sofie för att ta en dust med Sunny igen. Idag märktes det verkligen skillnad på henne! Redan i stallgången var hon bättre, innan gick hon fram och tillbaka, skrapade med hovarna och buffade med huvudet. Men så fort hon tar minsta lilla steg framåt har jag lugnt och sansat backat yillbaka henne vilket tydligen har gett resultat. Idag stog hon jätte lugnt och snällt och bara tittade nyfiket på vad vi gjorde. Fortfarande lite buffig men betydligt bättre.
På ridbanan fortsatte jag med tömkörning på volt och gud så fin hon var idag! Hon har fortfarande lite svårt att hålla sig på en rund volt men det har blivit mycket, mycket bättre. Även formen, visst det är ingen Briar form men det kan man inte heller kräva av en 15 (tror jag hon är) åring som inte har blivit tränad "riktigt" på flera år. Men däremot jobbade hon väldigt bra i en lite lägre form utan att bli lång och framtung. Traven var riktigt, riktigt fin. Provade även lite galopp i ena varvet och blev väldigt förvånad, i ridningen har hon fått gå i en lång, slängig och framtung galopp därför trodde jag inte hon skulle palla samlingen som krävs men det gjorde hon. Virseligen bara något varv men ändå, jag var nöjd i alla fall :)
Sen fick även Sofie prova lite, haha vilket jobb hon hade med att hålla koll på båda tömmarna, akta sej för alla vattenpölar och samtidigt få hästen att gå på en rund volt. Men med lite träning så ska nog även hon lära sig "Tömlering" som hon kallade det Haha

Så stor Hiss till monstret Sunny! ;)

Aja nu kom Emma precis hem så nu ska vi snart ut och gå en liten runda :)


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Hoppning :)

Åkte som sagt till ridhuset med Häxan idag och eftersom det inte var någon annan där så kunde jag hoppa som planerat. Vi satte en oxer och ett räcke på långsidan med tre galoppsprång imellan (Går inte att ha mycket längre i det lilla ridhuset xD) Sen ett räcke på diagonalen med en mur under.
Redan när jag kom in i ridhuset blev hon riktigt pigg och skulle gå och takta och när hon hade tråkigt letade hon upp saker att bli rädd för. Haha så typiskt henne. Men efter några varv lugnade hon sig och skrittade normalt. Vilket fall så var hon väldigt, väldigt pigg men hoppade ändå fint. Eftersom det bara var andra hoppningen för i år hoppade jag inte så mycket och bara runt 1 m. Och det viktiga är ju egentligen inte höjden utan känslan så jag är väldigt nöjd med min lilla Sessa! :D Nu ska bara tävlingarna börja med!


Jag saknar Hoby tiderna! :/<3
nhyhv



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Fixat pass

Nu har jag varit inne på polisstationen med mamma och fixat pass för på lördag åker jag, Emma, Angelica och Eken till Tyskland efter många, många om och men. Men nu blir det av i alla fall så då kommer alkohol förrådet fyllas på inför SRF, midsommar och alla andra kuliga sommarfester! :)

Snart hade jag och mamma tänkt bege oss till ridhuset och rida lite eftersom underlaget är så drygt ute nu. Och jag hoppas att det inte är massa folk där för jag hade nämligen tänkt hoppa henne lite om jag inte stör någon annan då så klart :)


Haha lite rolig bild på min finaste lilla Samson! Som jag saknar honom ibland! :'(<3
vfe


// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Gamla bilder

Denna dagen har det inte hänt jätte mycket, åkte med Jenny hem till Pukavik igår så vaknade här imorse och åkte med Jenny in till Karlshamn så jag kunde byta om. Sen körde hon mig till stallet medans hon åkte till Hällaryd.
Det gick väl lite sådär att rida, vi får inte vara på åkern längre eftersom det börjar bli så blött nu så jag fick inviga ridbanan för iår. Där var det dock ganska mycket snö, häst var pigg och halvgalen och så hyvlade Stig ved samtidigt så.. Ja :p

Sen åkte jag med Jenny till Pukavik igen så bjöd mamma på lutfisk och så har jag ränsat alla mina miljoner bilder från kameran, hade 200 bilder bara från vår inflyttningsfest och då hade jag ändå tagit bort dom dåliga.

Aja, nu ska jag alldeles strax köra hem igen, slänger in en ganska gammal bild på mig och Sessan :)
vsdf

Haha jag vet att jag sitter i hoppsits i en dressyrsadel! xD Haha


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




20 års fest

Igår kom Eken, Angelica och Jessica mellan halv 5- 5 så började vi förfesta lite smått. Sen vid halv 8 någon gång gick vi inte till Ekens kompis som fyllde 20 och bor en bit ifrån oss och fortsatte förfest nummer två där. Det skulle egentligen kommit runt 20- 30 pers sen när vi kom dit så var det hon, hennes kille och tre tjejer till. Jag tyckte faktiskt nästan lite synd om henne när hon firar sin födelsedag och så kommer inte folk för att "tågen kommer vara försenade för att det blåser ute!" och andra töntiga ursäkter.
Men vilket fall var hon och hennes kille extremt trevliga, dom andra tre var lite mer "fina i kanten" och ganska tråkiga, men vi hade kul i alla fall.

Sen gick vi in till Copma, även idag var det kul första halven sen blev det bara skumt igen så jag stack lite tidigare.


Bild från midsommar på Öland 2010! <3
bgfx


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Liten Diss Haha


Vill Dissa alla miljoner människor som inte kan stava rätt till RoxettE tänk om alla hade lagt till det där lilla E:et i slutet. Då hade det varit såå mycket lättare för mig att Googla min lilla Roxett utan E. Nu kommer det upp 20 miljoner felstavningar istället xD
Bajs på er! xD Haha


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dag 8 - Min hästs vardags outfit


Min hästs vardags outfit

vds

Till vardags ser Roxett ut såhär;

Träns: Emma köpte det från Börjes i fyndlådan för något år sedan till Singo men tror inte det passade så jag köpte det. Tror det kostade runt 150- 200 kr
Bett: Ett tredelat gummibett med parerstänger, tror det är köpt på Hööks för 300 kr
Tyglar: Helt vanliga gummityglar, har ingen aning var dom är köpta eller vad dom kostade.
Förbygel: Köpt på Börjes. En sån man spänner i stropparna till sadelgjorden, nojig som jag är så mellan benen spänner jag bådde fast med karbinhaken och även i den lilla flicken som är till för martingalar utan karbinhake. För 268 Kr.
Sadel: Köpt på Fåglasång. En Bates, jag tror det är Bates Elevation CAIR men jag är faktiskt inte helt hundra. Vilket fall är den helt underbar!! <3 Kostade 13.150 Kr
Stigläder: Köpt på Fåglasång. Är av märket Cheval med nylonförstärkning invändigt för 449 Kr
Stigbyglar: Köpt på Fåglasång. Från Jacson, Säkerhetsstigbygel som rör sig åt 6 håll. Framåt, bakåt samt sidovägs. För 859 Kr
Sadelgjord: Sadelgjord med magplatta från Börjes för 425 Kr.

Hon har även alltid ett äkta fårskinnsludd över halsen köpt från Börjes, ländtäcket har jag ju självklart bara när det är såpass kallt att jag behöver det. Har ingen aning var jag har köpt det eller vad det kostade men har för mig att jag köpte det på någon mässa någon gång. Schabrak byter jag ju när det behövs men har en jäkla massa olika både färger, märken och prisklasser. Hon brukar också ha vanliga grå senskydd.


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



:'(

Förlåt att jag inte har bloggat på typ fem miljoner år, nae men nästan. Men jag har mått så grymt dåligt av flera olika anledningar. Jag har aldrig mått såhär dåligt i hela mitt liv, Jag har inte haft ork till någonting ungefär. Har inte ens känt för att åka till stallet men nu börjar det bli lite bättre i alla fall.

I alla fall var Emma & Eken med och tog kort när jag red igår så några bilder kommer upp någon dag när jag orkar.
Och ikväll har vi varit hos Eken och snackat skit och massa annat.

Har även lagt till en ny länk nu; http://chippers.blogg.se/ som är till Emma som jag bor med :)

Ska försöka skärpa mig och orka blogga mer imorgon.


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Fredagsfräckis


En make hjälper sin fru med ett lösenord till datorn, han knappar in: "MIN_SNOPP". 
Frun faller ihop av skratt då datorn poppar upp felmeddelandet: 
ERROR: NOT LONG ENOUGH


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Vila I Frid min älskade <3

Jag var ute och gick i ca 1,5 timme innan. När jag var nästan hemma smsar mamma "Är du hemma? Skriv när du är hemma måste prata med dej!" Direkt blev jag lite halvorolig eftersom hon typ bara skriver så när hon vill "skälla lite" på mig, så jag väntade mig det.
Tänk om det ändå hade varit så bra, jag hade blivit gladare för precis all skäll i världen än beskedet jag fick! Min älskade gamla ponny Camelia är död! :'(

Detta mejlet fick mamma av dom som köpte henne av oss;

"Vill bara säga att vår älskade Camelia idag 1/2 har vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Fanns inget att göra mer. Fick en ämnesomsättningsrubbning som tydligen gett en smygande fång som ej har märkts förrän det va för sent och hon fått hovbensrotation. För hennes skull va vi tvungna att ta detta beslut. Hon kunde knappt gå sista veckorna , har gått på fenylbutazon medan vi väntat på besked. Skriver så här till dej för jag orkar inte prata med någon om det nu.
Hon har iallafall inte lämnat vår gårdsplan i livet. Att denna lilla häst kan lämna ett så stort tomrum i ens hjärta, Jag gråter hela tiden jag skiver till dej. Vi hörs när detta lagt sig lite o vi kan se det positiva i att vi ändå fått ha henne hos oss."

Eliselunds Camelia var som jag skrev för ett tag sen min andra häst, en c ponny welsh efter den då mycket kända Coed Coch Targed RW 68. Det var hon som lärde mig rida, det var på henne jag fick självförtroende, jag fick min första seger på henne. Hon var hästen som aldrig gjorde någon något dumt! Världens snällaste, samtidigt lärde man sig rida på henne, man fick inget gratis, skulle hon jobba så fick man själv jobba. Hon var en riktigt bra omhoppningshäst, man kunde vända runt hinderstöden.


Har fortfarande inga bra bilder på henne eftersom mamma har dom hemma på sin dator

vf
vfd
 xb

Bilderna är tagna 2002, jag var 12 år och Camelia var 15 ♥

Och en film från 2001




Vila I Frid min älskade Eliselunds Camelia, Hästen som gick rakt in i hjärtat på mig och som jag aldrig, aldrig glömmer!!♥♥


// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dag 7 - Min favoritgrej i stallet


Min favoritgrej i stallet

Hmm, tyckte denna var väldigt tråkig.. Min favoritgrej i stallet är väl självklart mina hästar? :D Haha

Roxett <3
vxfb

Portnahully Toby <3
ds
// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Kommer inte på ngn rubrik

Började dagen med att åka direkt ut till Tobbe imorse och mockade alla fyra boxarna och pussade om honom lite. Det är så synd att jag inte kan åka dit oftare men ska jag dit och sen till Roxett så blir det lite över 4 mils körning vilket blir rätt dyrt i längden så jag hoppas pappa sätter fart med stallbygget snart!

Sen åkte jag till Roxett och red henne en stund på åkern, det var jätte fint att rida där nu igen. Hade egentligen tänkt åka till ridhuset idag men eftersom det gick att rida ute så sket vi i det, går det inte imon kör vi däremot dit istället :)
Vilket fall så var hon hur fin som helst, red ganska mycket serpentiner i både skritt och trav för att mjuka upp henne. I galoppen blev det mest volter för att hon skulle lugna ner sig, hon har ju fortfarande lite överskotts energi xD Haha


// Frida FritZzJävel Svensson ♥




RSS 2.0