Fast jobb! :D

 
Nu när ni läser detta inlägget är jag på jobbet och sliter ;) Haha
Men det är faktiskt så att i måndags fick jag reda på att om jag ville (vilket jag så klart ville) så fick jag en fast tillsvidaretjänst där jag är nu, i hemtjänsten. Måste erkänna att jag har haft tur ändå, efter skolan sommarjobbade jag, blev timmvikare där jag bara stannade i 1,5 vecka, sen fick jag ett vikariat från september 2012 till och med augusti 2013, dock fick jag ju nu denna tjänsten istället.
Det är virseligen i en annan grupp än vad jag är nu med nya vårdtagare men samtidigt är det samma kollegor. Jag fick även själv välja sysselsättningsgrad och eftersom jag endast har gått på 60% innan valde jag att börja på 80% och prova men vill jag höja %en i framtiden så får jag det.

Måste dock säga att det var lite dålig tajming då jag jättegärna hade sommarjobbat på handikappboendet jag var på förra sommaren då jag trivs extremt bra där. Men ett fast jobb är ett fast jobb och går före ett sommarjobb.
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 

Portnahully Toby

 
Idag började dagen med att åka till stallet för att fixa Tobbe. Började med att mocka lit, fylla vatten och lite så. Sen tog jag in och borstade honom en lång stund, helt sjukt vad hästen fäller. Hur mycket jag än borstar så kan man fortfarande nästan "dra" av hur mycket päls som helst. Men även han ska väl bli av med sin vinterpäls någon gång i tiden.
Sen tog jag ut och tömkörde honom lite på ridbanan, endast skritt men tränade på halter. Det gick faktiskt jättebra och tillslut slappnade han av och gick riktigt fint. Jag avslutade även med att hoppa upp och skritta lite på honom, jag höll mig på ena volten och red igenom volten hela tiden så jag bytte varv varje gång. Det funkar faktiskt väldigt bra på honom och han får en sån låg och fin form.
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥

Ute och gått

 
Ikväll har jag och Emma varit ute och gått en runda på ca 40 minuter, under tiden hennes tvätt höll på. Det var faktiskt väldigt härligt väder ute, runt 14 grader och nästan helt vindstilla så jag gick i bara i en tjocktröja. 
Det var även meningen att vi senare skulle grillat/ eldat med Hagge, Gustaf och Lewin efter att deras bio var klar, typ vid 21.30 men tyvärr började det regna så vi skippade det. Synd eftersom det fortfarande var skönt ute trotts regnet.
I alla fall så satt jag och Emma hemma hos henne och muppade lite istället. Nu är det snart dags för sängen.
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 

Det där med bloggen

 
Hmm, mitt blogg intresse går upp och ner tycker jag. Den största anledningen är nog för att jag inte har så mycket att skriva om, i veckorna jobbar jag, träffar kompisar och rider Tobbe lite lättare pass någon gång då och då. På helgerna så jobbar jag, träffar kompisar, festar och myser med hjärtat. Det är liksom lite samma sak dag ut och dag in känner jag. Samtidigt som det inte är så. Vissa dagar är fullspäckade, jag har inte hemma mellan 6.30 på morgonen tills senare på kvällen. Vissa dagar, som denna, är jag hemma precis hela dagen och bara städar, tvättar och fixar lite + att jag latar mig framför dator och tv.
Även om det skulle vara en fullspäckad dag med fullt upp så tycker jag ändå att det verkar ointressant för er läsare.
Men men nu när jag sitter här i soffan med datorn i knät och Scrubs på tvn och väntar på att Emma eventuellt ska höra av sig så blir jag faktiskt blogg sugen. Får väl sehur länge det håller denna gången. 
 
 
Om 42 dagar är det dags för Sweden Rock igen, som jag längtar! Måste erkänna att det är bland det roligaste på året. Lyssna på bra musik och träffa så grymt trevligt folk.
Drömde för övrigt om Rocken inatt, kommer inte ihåg exakt vad som hände men det var typ bara en dag och gick över alldeles för fort. ^^
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 

Work

 
Idag var det jobb 7-16, känner mig helt död i skallen då det var ett jobbigt schema, ibland var det nästan ingenting att göra och ibland stressade jag som en idiot för att hinna med. Men aja, det blev bra tillslut i alla fall och allt hanns med.
Men jag måste erkänna att hela dagar där är jobbiga, det är så himla mycket att tänka på, mycket att göra och så måste man vara så himla trevlig hela tiden. 
 
Snabb inlägg i alla fall, nu sitter jag hos mamma och ska snart byta däck på bilen och fixa lite med min deklarationen och lite så.
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 

Häst, häst, häst :)

 
 
Dagen började runt kvart i fem med att jag drack morgon kaffe med hjärtat innan han skulle åka till jobbet.
Sen gick jag och la mig igen och sov till klockan tio. 
När jag hade piggnat till lite körde jag ut till stallet och Tobbe. Jag började med att mocka lösdriften, både ta upp all ny skit men även så mycket det gick av den som har varit frösen men nu tinat upp.
Nästa jobb var att fylla vatten i alla hagar.
När "skitjobbet" var över tog jag in Fiisen och borstade igenom honom noga. Sen tränade jag faktiskt lite tömkörning på volt, man märkte att han var lite ringrostig då han inte har gjort det på över ett år men han började efter ett tag att söka sig framåt och neråt. Jag tränade inte jätte länge eftersom han för det första inte gjort det på länge, han har ingen jätte kondition och så ville jag inte ha honom på volt för länge i och med skadan.
 
När arbetet var färdigt fick han en snabborst sen ut i hagen där de fick sitt lunch hö.
 
Fiisen för något år sedan när han tömkördes på volt, nog kan han allt :)
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 

Fotboll i blåst

 
 
Det blev inget badande i tunnan igår då den läckte vatten eftersom solen hade lyst på den så trät hade "krymt" men om två veckor verka det som om vi ska göra ett nytt försök.
 
Istället så satt vi hemma hos Patriks pappa och små drack lite, tittade på film/ tv och pratade lite skit. Även Emma och Martin kom inom.
 
Idag har först jag, Patrik, Emma och Gustaf varit på boön och grillat. Det var väl mysigt förutom att det blåste så in i och ibland ös haglade det. När grillningen väl var färdig åkte vi vidare ut till Sternö och spelade lite fotboll. Man kan väl säga att det gick lite sådär eftersom vinden var ganska graftig där med och bollen var ganska lätt, men roligt hade vi i alla fall. Dock så förlorade jag då jag är så sjukt bollrädd, men tycker det är kul ändå :)
 
Sen blev det film hemma hos Patrik med morotskaka till efterrätt.
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 
 

Brunch

 
Igår blev det att vi satt några stycken hemma hos Patrik och tog några öl och tittade på lite filmer och så.
 
Idag började dagen med att vi blev bjudna på brunch av Patriks mamma. Väldigt trevligt var det och väldans god mat. Nu är jag så mätt så det känns som om jag ska spricka ;) haha
 
Snart verkar det som om vi ska till Patriks pappa och bada lite badtunna :)
 
Vårt avslutningsfoto från Naturbruk :)
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 

Är det våren jag ser?

 
 
Dagen började med jobb 7-12, ganska lugn dag idag med. Ett morgonbesök, en dusch, två till morgonbesök och ett städ. Så dagen flöt på bra.
 
Väl hemma var det storstädning på G, nu är hela lägenheten storstädad och jag har nästan precis tagit in den sista tvätten.
 
Har absolut ingen aning vad som händer vare sig ikväll eller i helgen men vi får väl se vad folk har att erbjuda :)
 
 
Och vilket härligt väder det har varit de senaste dagarna, visst, vinden är kall fortfarande men så fort det inte blåser är det helt underbart väder ute. Bilden ovan är tagen från en rabatt idag. Kan det bli mer underbart?
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 

APT

 
Vid halv två var det som sagt APT på jobbet, vi pratade om allt möjligt, balnd annat lite mer om de nya schemana vi ska ha, vi blev informerade om att det var två stycken som skulle sluta så nu har Asarums hemtjänst fyra fasta tjänster som ska tillsättas så i början av nästa vecka tänkte jag skicka in ansökan.
Vi pratade även om att våra körscheman (där det står vilka besök vi ska göra, hos vem och en ca tid vi ska vara där) var stressiga och att det fans endast transport tid om man kör bil men inte för om man går eller cyklar.
Jag sa även till chefen att jag ska gå kvar på viket till den 16 juni och tar semester över Sweden Rock Festival veckan. Sen är jag ledig fram till den 24 juni då jag ska börja på intro dagar till sommarjobbet.
 
Efter det åkte jag till Emma så satt vi utanför hennes lägenhet i solen och pratade massa skit.
 
Nu ligger jag och hjärtat i soffan och kollar på Tonårsbossen :)
 
Färdig för apt
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 

Vår och Tobbe

 
Dagen började med att åka till stallet för att fixa vatten till hästarna och även packa höpåsar och mocka lösdriften. Mockandet gick dock inte jättebra då det mesta var fröset men jag tog så gott jag kunde i alla fall.
Efter stall/hagfixandet så tog jag in honom och borstade lite och sen skrittade en liten runda barbacka, han har nog fått lite vårkänslor nu för både idag och i måndags var han sjukt pigg, gick i 190 och var på gränsen att börja tackta x antal gånger. Men han är så mysig min lilla älskling <3
 
Nu har jag duschat och ska strax äta lite och sedan platta håret och fixa mig för att sticka på APT (arbetsplatsträff) på jobbet :)
 
Sn ikväll kommer hjärtat hem igen :)
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 
 

Härliga dag

 
 
Efter jobbet idag så stack jg och Emma till Boön,en historisk ö här i Karlshamn med en bro så man kan gå över. Först gick vi runt hela ön vilket tog ca 40 minuter. Vädret var så härligt att det nästan var för varmt med tjocktröja.
Sen efter promenaden satte vi oss och grillade, och där blev vi sittandes. Satt där i x antal timmar, grillade, åt, pratade skit och bara njöt av vädret.
 
När jag sedan kom hem började jag städa lite smått då vi har bestämt att vi ska ha storstädning i helgen, vilket verkligen behövs.
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 

Ingen kan vara nere med en ballong!

 
Imorse vaknade jag av att telefonen ringde, såg att det var från planeraren på jobbet, första tanken var paniken att "shit skulle jag jobba dag idag" men samtidigt var jag säker på att jag skulle jobba kvällen. I vilket fall var det tydligen två sjuka idag så hon undrade om jag kunde jobba dagen istället, sagt och gjort, stressade som en idiot till jobbet och var där 20 min efter att hon ringde (då tar det ändå ca 10 min att köra ^^)
Blev glad när jag såg att det var ett slappt schema. Hon jag skulle till först var inlagd så det besöket hade jag inte. Sen var det en dusch, bädda en säng, bre två smörgåsar, bädda en till säng och lägga fram lite mediciner hos tre olika brukare. Nästa besök var även den en dusch, dock fixade han nästan allt själv så jag tvättade honom lite på ryggen sen bara stod jag där som "stöd" om det skulle vara något. Efter det skulle jag haft ett till besök hos hon som var inlagd och var i väldigt god tid, viste att det inte fanns något att göra på kontoret och ingen annn behövde hjälp så jag satte mig vid en lekplats och njöt av vårsolen i ca 40 min, sen blev det en tillsyn där jag gav en tant lite dricka. Sista besöket var ett städ. Jag blev även klar redan vid 11 och skulle sluta vid 12 så jag cyklade upp till kontoret och satte mig och pratade med de som hade rast fram tills det var dags att gå hem :)
 
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 
 

Tobbe fiis

 
 
Idag började dagen med jobb, 7-12. Var skit trött då vi verkligen inte kunde somna igår, sista titten på klockan var runt 1.30 sen vid fyra blev jag först väckt av Patrik som snurade runt, sen ringde hans väckaklocka och sen skulle han pussa hejdå. Men aja, jobbet gick bra i alla fall.
 
Sen stack jag direkt till Tobbe, började med att skritta en runda i det otroligt härliga vårvädret. Han var riktigt pigg, öronen framåt precis hela tiden och gick i 190.
Han lyckades även tappa en sko där det var lite geggigt så funderar på att prova låta honom gå barfota. Innan när han har haft tappsko har han faktiskt ömmat lite men jag har hört att de "vänjer" sig och hovarna bli starkare. Nu när han inte går jätte ofta kanske det är bra läge att testa i alla fall?
Sen var det i alla fall dags för mockning i hagen, fylla vatten och packa hö.
 
 
 
Sen var det hem och mata ormarna igen, äta och fixa lite hemma.
Näst hållplats var Lindenborgssjön där jag och Emma satte oss med te, oboy och baguette och babblade massa skit som vanligt.
Nu har vi precis varit ute och gått med Gustaf och lille, söte Malte ^^
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 
 

Våfflor

 
Vi har varit och ätit våfflor hos Patriks mamma idag, vi hämtade upp Caroline (hans brors tjej) vid halv fyra sen körde vi ut till Mörrum till Inger och Ole. Det var faktiskt väldigt, väldigt länge sedan jag åt just våfflor. Fick även prova något nytt, de brukade faktiskt ha gräddfil och rödlök på, så att det blir lite som langos, faktiskt riktigt gott. Självklart fanns det grädde, glass och sylt också. En riktigt trevlig kväll blev det allt.
 
Sen på hemvägen lämnade Patrik mig hos Emma för vi skulle ut och gå en liten runda och prata lite skit. Även det väldigt trevligt med blandade samtalsämnen ;) Thihi
 
Nu är det dags för film med Patrik och imorgon är det tillbaka till verkligheten, han åker vid fem på morgonen och jag börjar jobba vid sju.
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 

Den högsta nöjet i livet är att göra det som folk säger att du inte får

 
Hade tänkt blogg igår kväll men så blev det inte, jobbade ju till 21.00 sen på vägen hem köpte jag lite godis, chips och dipp och så blev det söndagsfilm och söndags mys med hjärtat.
Först tittade vi lite på tv på Partaj och sen på Café Bärs. Sen tittade vi på Django Unchained, sjukt bra film om ni frågar mig. Lite jobbiga tillbakablickar och synvillor som jag tyckte var lite störande, men som sagt, i det stora hela var det verkligen en bra och sevärd film. Den fick en att tänka till, tänk att det faktiskt var så det gick till, hemskt!
 
 
 
Eftersom det blev ganska sent igår och både jag och hjärtat är lediga så tog vi lite sovmorgon idag och nu sitter han vid tvn och spelar något skjutspel medans jag sitter med datorn i knät och läser bloggar och skriver här.
Nu återstår det att se vad dagen har att erbjuda, vädret verkar trevligt i all fall :)
 
 
 
 
// Frida FritZzJävel Svensson ♥
 
 
 
 

RSS 2.0