Tråk, tråk

Skolan idag började med genomgång om olika etiska saker, yrkesetik, forskningsetik, m.m. Även om vi tyckte det var okej eller fel med abort. Jag tycker helt klart att man ska bestämma det själv för det finns faktiskt personer som av olika anledningar inte är redo att skaffa barn. Däremot ska man inte missbruka aborter utan vara försiktig.
Sen delades vi in i grupper och skulle hitta någon händelse som liknade någon av lagarna så vi letade upp om en patient som var väldigt sjuk, han kände en av personalen ganska väl eftersom han hade varit inlagd ganska länge. Personalen hade själv ganska mycket problem och var deprimerad och behövde någon att prata med. Han drog då upp alla sina problem för den stackars patienten som måde psykiskt dåligt över detta.
Detta fallet kopplade vi till att man ska ha ett bra förtroende mellan personal och patient men man ska också se skillnad på att det faktiskt inte är ens privata vänn, visst ska man vara vänskaplig men inte dra upp för mycket privata saker och absolut inte belasta patienten med sina privata problem.

Efter lunchen hade vi lite mer genomgång och sen kollade vi på en helt meningslös kort film om en tjej vars pappa hade fått en sjukdom där man tillslut bara är ett "paket" kroppen fungerar inte som den ska, man är grovt dement och har noll kontakt med omvärden och sen efter ett tag dör du, sjukdomen var väldigt påfrästande och smärtsam. Men själva filmen handlade om att det var 50% chans att hon också hade det och hon hade då valt att ta ett prov och kolla det vilket resulterade i att hon med hade det. Och det "viktiga" i filmen var att hon och hennes partner hade planerat att skaffa barn men dom skulle ta ett fosterprov på barnet för att tidigt kunna avgöra om det med har fått sjukdomen och i så fall ta bort det.

Nu sitter jag hemma hos pappa och hittade denna bilden på mig och shettisen Nicke som skolan hade, virseligen är denna bilden från 1:an men kolla vad liten jag var xD
jut



// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Kommentarer
Postat av: Michelle

sv; jag har en new forest/welsh ponny:D

som jag tävlar mkt hoppning med:D thihi

<3<3

2011-03-24 @ 18:43:43
URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/
Postat av: Patricia

Grattis du vann Fin Fem fel! :D

Om du vet något bra pris så får du gärna önska dig det. Annars kommer jag att länka dig i 5 inlägg och göra reklam för dig hos 10 andra bloggar! :D



Tack för att du var med!:D

2011-03-24 @ 20:08:38
URL: http://minponnyochjag.webblogg.se/
Postat av: Emma & Sara

Fin blogg!

2011-03-25 @ 21:30:41
URL: http://fotoryttarnas.blogg.se/

Kommentera? :) ♥

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat? :


Trackback
RSS 2.0