V- plastcup 2011 :)



I går var jag på V plast i Tingsryd, steg upp klockan 5 för att fixa till hästarna och så, sen åkte vi upp och gick banan och besiktigade båda sen kunde vi titta ett tag innan det var dags att ta ut Tobbe.
På framridningen var han nästan lite för lugn och Jennies pappa och hennes kille frågade Anne (mamman) om den hästen alltid var så slö så sa Anne till dom att vänta till framhoppningen, ca tre steg in där började han takta och tände till, jag hörde dom fnissa och att de förstog vad hon menade xD haha
Han var fin men ganska het och studsig på framhoppningen men hoppade felfritt så jag kände det att antingen skulle det gå jätte bra eller skulle han riva hela banan.

Men det blev inga riv, även om han var het och studsig så lyssnade han bra och det kändes bra, sist ut, nollade och slutade på en 6:e plats av 53 starter :) Den 21 åriga ponnyn var "bara" två sekunder efter 1:an efter att ha ridit utanför ett hinder extra ;D

Och lite av det roligaste var att när jag gick banan till 110 stannade en gammal tränare (vi åkte ett antal gånger till Kalmar för att träna för honom främst med Samson då det var hans träning som fick igång honom på tävling men även ngn gång med Tobbe och han såg oss på Börjes cup några år) men i alla fall kom han fram och stannade mig mitt i bangången och både grattade mig och sa att min ridning verkligen hade förbättrats och att jag red mycket bättre nu, jag vågade rida honom framåt trotts att han är het istället för att bara sitt och dra och berömde mig jätte mycket, väldigt roligt att höra sånt från folk som man säger dte för att dom vill och tycker det och inte för att dom måste, han kund elikaväl bara gått förbi eller bara slängt ur sig ett grattis :D

Bild från 110 på Börjes cup 2008 :)
bgf


Sen var det dags för Roxett i 110, jätte fin på framhoppningen riktigt så hon sög tag i hindrerna och studsade när jag höll tillbaka henne. Inne på banan kom vi lite fel på tvåan så hon rev den så blev jag lite okoncentrerad och jagade fram henne till nästa som var kombinationen så där tvärnitade hon, sen började jag äntligen rida och hon hoppade superbra resten av banan.

Sen blev det flera timmars väntan innan 120 och jag kände mig nervösare och nervösare av att bara sitta där och titta så jag tog ut henne i ganska god tid, när vi kom ner med henne var det tydligen 40 starter kvar så jag hoppade av.
Sen väl uppe var hon lika taggad igen trotts att jag var skit nervös och började må illa, Maria (min nuvarande tränare) sa till mig att ta 10 djupa andetag innan jag gick in på banan.
Men väl inne på framhoppningen hoppade hon verkligen super bra och vi var ett tillsammans, allt kändes jätte bra och nervositeten var som bort blåst och jag var super lugn när jag red in på banan. 
Allt kändes jätte bra när jag började hoppa, ett litet skit pet på tvåan men vi förtsatte, inga problem med kombinationen eller någonting fram tills hinder nummer 7, den andra kombinationen då helt plötsligt tog det stopp, två gånger till och med och så var det slut på det roliga. Men de var det jag tyckte, det var riktigt, riktigt roligt när vi skuttade runt där och allt kändes så bra fram tills dess och jag red som om jag hade ridit minst 10000 120 innan :) Nu vill jag bara ut och hoppa fler för jag blev riktigt taggad men nu är det massa lagtävlingar så nästa blir antagligen inte förren Karlshamns och Olofströms nationella tävlingar i oktober :/ haha


bgdf


Klockan 8 var vi hemma, då var det bara till att ut med hästarna och ta ut alla grejer och så, sen hem. Jag skulle precis gå och lägga mig då jag var skittrött när Michaela skrev att hon och en kompis kom inom, dom stannade till 12 ngn gång. Sen när jag väl sov vaknade jag klockan 3 på natten av att hampus ringde och var ganska full och tjatade i typ 20 minuter att jag skulle komma in till Dennis på fest.. Meeeen jag avböjde faktiskt det och sov vidare >_<



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Tävling :)


Jag är med i utlottningenn hos ricos.blogg.se

hgdh



Länk till utlottningen hittar nu häär: http://ricos.blogg.se/2011/august/utlottning.html




// Frida FritZzJävel Svensson ♥







Mysrunda med min Fiis ♥



Igår efter jobbet hade jag tråkigt så jag bestämde mig för att ut och gå med Tobbe, 1,5 timme var vi ute och promenixade vilket faktiskt var väldigt skönt :)


Sen idag efter jobbet skulle jag ta in Roxett för första gången från den nya hagen. Problemet var bron, hon gick på den jätte fint men tyckte det var skit läskigt att vända sig om på den så jag kunde stänga, vet inte hur länge jag stog där eller hur många gånger hon kastade sig tillbaka, knäppet till grimman lyckades gå sönder i alla fall. 
När jag tillslut lyckades få henne att vända och stå still medans jag stängde hagen var hon inte så pigg på att vända tillbaka och rädd för att hon skulle skada sig så backade jag henne över bron vilket faktiskt gick skit bra :)
Sen blev det tömkörning på volt för hennes del. Hon var faktiskt jätte fin :)


Sen nu har jg målat klart i hallen här hemma så imon efter jobbet kan jag nog ta bort pappret från golvet och hänga dit sakerna igen så köket slipper se så stökigt ut :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Härligt med ledighet... eller? ;)



Har ju jobbat ganska mycket den senaste tiden och det har även blivit ganska långa dagar eftersom folk har blivit sjuka och så men i tisdags var jag ledig.. Från Scandic i alla fall. Så fort jag hade vaknat begav jag mig bort till pappa och så åkte vi och hämtade några av Jennys får uppe i Backaryd och körde dom hem till henne. Inte särskilt ansträngande eftersom fåren gick direkt in i transporten men som Jenny sa att hade inte jag & Lasse varit med hade dom antagligen krabbat. Sen började vi fixa med gången till den nya hagen till mina hästar och Laban.
Gräset i den gamla var så dåligt att alla tre hade börjat tappa och smalna av, men för att komma till den nya hagen måste mn gå på vägen vilket jag inte vågar med Roxett fall det skulle komma en lastbil eller motorcyckel så hade vi varit körda :p
Så Vi röjde upp en gång i sidan av en åker och pappa och Fredrik byggde en bro över ån så nu behöver vi inte vara mer på vägen än att bra precis gå över den. 
Fixandet tog ungefär resten av den dgen men ack så glada hästarna blev :)

I går var jag också ledig men då gick jag åter igen bort till pappa och började med att packa ner precis allt jag hade kvar i mitt gamla rum där, det tog ganska mycket längre tid än jag trodde och jag hade tydligen massa bortglömna grejer xD När det var klart körde vi bort det till mig tillsammans med en soffa så nu kan jag äntligen ta hit folk ;) Haha


Blir en bild på mig och Biisen från Laxacuppen 2008, i den klassen han skadade sig till och med :/
Sen behöver man ju faktiskt inte skratta åt min sits på den bilden ;)
vfd





// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Underbaraste hästen!! <3



Kom precis på att jag inte har berätytat hur det gick på tävlingen i fredags och eftersom min fin, fina häst var helt underbar så är det väl dax att jag gör det.

I 110 var hon verkligen kanon fin och jag måste faktiskt säga att jag red helt okej också, förutom till kombinationen där jag slarvade lite med vägen och sneddande lite, kom på mig själv men istället för att börja rida så började jag backa henne så vi rev första sen kom jag till ridning och fick igång henne till andra. Men som sagt, en mer än okej runda särskillt när det har gått lite sådär för oss den sesaste tiden (inte direkt jätte dåligt men ämndå inte jätte bra)

Såå trotts spöregn och halvhalt gräs valde jag att starta 120 oxå och tänkte att skulle det inte kännas bra är det ju bara till att utgå. Till två hinder vägade jag inte riktigt rida på henne så vi kom lite nära och rev, det ena var till kombinationen och eftersom vi kom både i undertempo och lite snett (för att hon hoppade konstigt pga undertempot) så kändes det rätt att fortsätta förbi hinder nr 2, det är mycket möjligt att hon hade hoppat det men i så fall hade hon fått ta i och typ kravla sig över så det kändes verkligen inte rätt pressa henne. Så resultatet blev två riv, en volt och 6 tidsfel eftersom jag red långa vägar och eftersom hon rev första i kombinationen fick vi ju vänta medans dom byggde upp det igen.
Men jag är så sjukt nöjd endå! Som jag skrev sist har min hjärna inte riktigt varit vän med 120 klasser och sista straten var jag ju så nervös att jag red som en kratta, kunde knappt andas och fick hoppa av hästen när jag kom ut från banan för annars hade jag svimmat >_<



vd





// Frida FritZzJävel Svensson ♥





RSS 2.0