Nya tag


Nästan en vecka senare ska jag försöka ta nya tag här på bloggen, något jag tycker är ganska roligt är att jag har haft ovanligt många besökare trotts noll uppdatering :p

Vilket fall så under tiden som har gått har jag varit på massa praktik och i torsdags började jag jobba vid 9 på kvällen och jobbade natten till 7 på fredags morgon, ska jag vara ärlig så trivdes jag nästan bätte med det eftersom det på något sätt blev lite små grejer hela tiden och jag kände mig inte alls trött. 

När jag inte har varit på praktik har jag träffat folk, grillat och ridit. Torsdags var jag och hopptränade vilket gick jätte bra. I fredags var jag i stallet i flera timmar och förutom det vanliga lastade jag ut 25 balar hö som vi hämtade dagen innan, sen putsade jag och fixade massa inför tävlingen :)


Emma följde även emd som mästerfotograf och även om det blev några bilder på grus, gräs, rök och hinder utan häst så är hon ändå bättre fotograf än mamma ^^

bg
dew
fver
dfwe
vd
dfvgfd
regre
few
ds
ferw
frwf
greg



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Söndag/ Måndag


Igår började dagen med att halv slöa lite hemma, sen vid tre stack vi till Strandpromenaden och grillade några stycken. Lite små blåsigt men för övrigt väldigt skönt och en himskans massa humor precis som vanligt! :)
Sen stack jag och mockade till Roxett för att sedan hämta upp Angelica och Eken och sticka till en sjö utanför Svängsta någonstans och bara sitta och chilla och snacka skit. 
Sen stack vi hem till mig och åt pizza och senare kom Emma hem från Stockholm!! :D

Idag började jag med att rida Roxett och shit vad varmt det var även om klockan bara var tio men det blåste inte utan var bara varmt och kvavt så både jag och hästen var svettiga. Men hon gick faktiskt väldigt, väldigt bra :)

Sen var det dax för praktik och denna dagen har gått väligt fort även om det som vanligt inte har varit så jätte mycket att göra. Och så fick jag duscha en själv idag för första gången vilket faktiskt grick jätte bra.

Nu har jag ingen aning vad jag ska göra tills jag ska sova, eller jag ska försöka titta på sista avsnittet av Ponnyakuten men mitt internet går inte riktigt ihop med svt play ^^



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Slå mig för dålig uppdatering :p


I fredags var jag, Angelica och Eken uppe på Elmia i Jönköping. Från början var det bara vi tre som skulle dit sen kom det till två till men så fick den ena maginfluensa och den andra var bakis.
Resan dit gick väldigt bra och kändes ganska fort med för den delen. Väl uppe sprang vi omkring som yra höns med våra kameror och fotade massa fiiiiina bilar! :) Dock för varje fin bil/ grej man ville köpa tänkte man "varför är jag inte rik?!" Haha Runt klockan fyra kände vi oss ganska färdiga så vi stack och så skulle vi leta upp Donken vilket var lite för svårt för oss, jag vet inte hur många varv vi körde i Jönköping men till slut (på grund av en felkörning) så lyckades vi hitta det, det var även där det mesta av Elmiafolket var också så inte förren vid klockan nio/ halv tio någon gång drog vi oss hemåt vilket också gick väldigt bra ända tills vi svängde av i Växjö för att kolla läget där, sen lyckades vi köra över två mil åt fel håll så det var bara till att vända och köra tillbaka, men hem kom vi. Trötta men nöjda! :)

I lördags åkte jag först ut till Åryd och red Tobbe med Michaela sen vidare och tömköra henne lite, riktigt fin var hon i båda varven. Hon blev lite stressad när det kom en häst i skogen jämte men när hon bara fattade vad det var så gick det bra.

Sen åkte jag och Jenny hem till Hällaryd för att ha kalas för pappa och åt lite och var lite sociala mot släkten. Jag som skulle på fest efteråt funderade hur jag skulle tjuvdricka lite så inte framor såg eftersom hon är ganska gnällig men direkt när jag kom in frågade hon om vi skulle på fest sen så där var det proböemet löst. Sen bjöd pappa mig både på öl och wodka.
Sen körde Jenny och hämtade Angelica och släppte av oss hos Katya inne i stan där festen var i fullgång. Sen blev det Compa som var väldigt trevligt och jag dansade med en som mycket väl hade kunnat vara en äldre Jake från Two and a half men xD haha
Men ja, en väldigt bra kväll :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Ingen rubruk ^^


Åkte till stallet imorse och red Roxett en stund på banan med hacket. Även om jag fortfarande inte kan jobba henne riktigt ned det och hon gärna blir lite stark ibland så funkar hon faktiskt väldigt bra på det. Och idag var hon väldigt lugn på omgivningen, hon har ju inte riktigt tyckt om nedre delen av banan men idag gick hon förbi där som ingenting! :)

Sen till praktiken, ganska lite att göra som vanligt men vi satt ute i solen ganska länge med dom vilket dom flesta uppskattade. När dom skulle sova skulle jag försöka att natta en själv för första gången men han vra väldigt tjurig och ville inte alls byta om till pyjamasen för han skulle minsan inte gå och lägga sig så tidigt, jag kunde komma tillbaka vid kvart i 10 för då skulle han vara naken haha Men när alla tillslut var i sängs fick jag sluta redan klockan 8 istället för halv 10 eftersom det inte fanns något mer att göra.

Så Angelica hämtade upp mig så körde vi runt ett tag, var även uppe vid mörrumsån och gick lite :p
Nu sitter jag själv nere i Pukavik och har duschat och ska snart fixa mackor till imorgon för då bär det av till Elmia :)

Och så hittade jag en fälttävlansbild som mamma inte har skickat :p
jurty




// Frida FritZzJävel Svensson ♥



Dryg praktik


Som jag sa igår började jag praktiken vid 7 imorse och kan säga att det var inte trevligt att gå upp vid halv 6 på morgonen när man inte är van vid det. Praktiken är väl ganska okej, eller det är roligt när det händer någonting men största delen av dagarna sköter dom boende sitt och det finns inte så mycket att göra. Idag var dom ordinarie vårdarna på möte på eftermiddagen så det kom en ny till både avdelningen jag är på och den bredvid där också Maria från min klass var sen kom det en från andra våningen som tog med sig Olga som också går i min klass så jag, Olga och Maria försökte aktivera dom som satt ute på något sätt, vi tog fram ett pussel men slutade med att vi fick pussla själva. Timmarna gick och jag gjorde knappt något från typ klockan 12- 4.

Efter praktiken stack jag hem ett tag och fick sällskap av syster, passade även på att mata ormarna som såg lite hungriga ut ^^

Sen till stallet och longera Roxett lite, hade tänkt rida men när man har suttigt och inte gjort någonting en hel eftermiddag så var jag så trött (typ uttråkad) så det fick bli lite longering och så rider jag imorgon förmiddag då jag jobbar kväll.

Sen stack jag ner till mamma och åt tacos och lite så. Nu sitter jag här och dricker te och ska snart sova :)

vf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Världens bästa Tobbe! =)


Steg upp vid klockan 9 idag med för att åka till Roxett och fixa och sen tömköra henne, hon var jätte lugn i ena varvet och nästan lite lat i början tills hon kom igång. I andra var hon lite piggare men ändå inget som stördes och jag behövde bara ha ett lätt stad så sökte hon sig neråt.

Sen åkte jag till Tobbe och mockade till alla dom små djuren så när jag skulel rida kom jag på att jag hade hackamoret hos Roxett och hade inte heller något bett där så jag tog grimma och två grimskaft och så barbaka såklart och gick ner till banan. Gud vad fin han var! I skritten kunde jag ha långa "tyglar" hela tiden ändå gick han precis dit jag ville, jag tänkte då prova att trava lite med, även där var han cool lugn och följde minsta lilla grej jag bad honom om så jag kunde inte låta blir att prova lite galopp i ena varvet, lite piggare och starkare men ändå inga problem trotts grimman. Det trodde jag aldrig när vi köpte galenponnyn och till och med en tränare sa till oss att den ponnyn hade han bara longerat i några veckor och sen "ridit in på nytt" men inte har jag behövt göra det utan 5,5 års "vanlig träning" har gett resultat! :D

Min lilla kansponny ^^
csdcd
ds

Sen ringde syster att hennes bild stod med punka på Coop så när jag kom hem satt hon i trapphuset och väntde, haha 

Sen klockan 2 var det dax för andra dagen på praktiken, på eftermiddagarna finns det inte så jätte mycket att göra så jag fick lite information och sen var jag bara sällskap typ, sen läste jag några av pärmarna där de skriver om dom som bor där, då kom det in två boende från avdelningen bredvid som satte sig och pratade med mig.
Sen på kvällen fick jag gå med när dom fixade några inför sängen och lite så. Vid halv 9 var alla i sängs och det fanns inget mer att göra så min handledare tyckte jag kunde gå hem en timme tidigare istället för att bara sitta och glo. 
Imorgon jobbar jag min första morgon och börjar vid 7, kommer vara helt död eftersom jag mer är en kvällsmänniska :p

Aja nu ska jag kolla på ponnyakuten och sen sova.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Kass uppdatering


Som vanligt ingen tid/ ork för att blogga så mycket :p

Igår var jag och mamma inne på Janneberg och hjälpte till vid insläppet i en klass på deras lokala ponnytävling där. Och jag kan inte säga annat än att jag saknar ponnytiden! Hade dygnet bara haft ett antal mer timmar hade jag inte tvekat en sekund på att köpa en ungponny men nu hinner jag knppt med dom två jag har under den tiden det är mycket i skolan :/

Efter det fixade jag stallet och longerade Roxett lite lugnt efter tävlingen. Sen åkte jag ner till mamma så delade vi på en pizza och var ute och gick en runda nere vid havet i Pukavik, gud vad vackert det är där och med fullmåne som lyste i vattnet var jag ganska sur att jag inte tog med kameran :p

Idag steg jag upp vid nio och åkte och mockade till Roxett som fick vila idag, hem och duscha.

Sen var det första dagen på min praktik idag, ett demensboende. Jag jobbade från klockan 1 till 9 men min handledare komme rinte förren imorgon så jag fick inte göra jätte mycket utan mest passa dom boende, satt ute i solen i säkert över en timme med några så mina armar är lite smått solbrända ^^ Sen fick jag vara med vid matning, sängdax, städning och lite så.
Sen åkte jag till Lollo och satt och snackade skit med henne en liten stund, nu ska jag kolla några bloggar och sen blir det sängen för min del. Tänkte stiga upp i tid och försöka hinna rida dom båda fyrbenta imorgon innan prktiken :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Duktig häst!! :D


Tävling i Råby idag då, jag höll på att göra ett för mig klasiskt misstag. Jag ställde klockan på sex imorse, vaknade och tänkte att jag kunde sova en halvtimme längre så jag stälde om den till halv sju... Trodde jag tills jag som tur väl var vaknade av mig själv vid fem över halv för att inse att jag hade ställt klockan på 7.30 istället för 6.30 och tyvärr är det inte första gången xD

Vilket fall kom jag i bra tid till stallet så jag hann till och med mocka, skönt att ha det gjort och slippa stå där när man kommer hem.
Vi provde att köra ett nytt håll idag som gick mycket snabbare så vi var där i god tid och kunde titta en del.
Jag tänkte ha sporrar på henne idag, red nästan alltid henne med det innan men så tyckte jag hon var lite stressad i dressyren så jag tog bort dom och då blev det att jag sket i dom i hoppningen med, kanske därför hon har börjat stanna på titthinder som hon i vanliga fall bara tvekade till på. Men i alla fall så var hon riktigt pigg, jg fick knappt stopp på henne i galoppen på framridningen haha
Framhoppningen gick sjukt bra, några hade höjt upp oxern till 115 cm utan att jag visset om det men den klippte vi utan problem.
Väl inne på banan till 105 cm var jag lite nervös eftersom det fanns ganska mycket och titta på, en stor typ tupp typ gjord av kartong(?) som är större än en häst mitt på banan och en likvärdig kanin i andra änden, även ett parasol i ena hörnet och min tittiga häst reagerade inte på något av det! :D
Hon skuttade och hoppade snällt på alla hinder jag styrde på och jag blev bara mer och mer förvånad ju längre vi kom på banan sen till sjuan fick jag sakta av för att byta galopp och fick inte riktigt igång henne så vi fick ett litet pet där, men känslan var underbar! :D

Sen var det ganska lång väntan till nästa klass då jag nästan var sist, jag kände att hon var inte riktigt lika pigg men ändå väldigt framåt, även här gick framhoppningen bra.
Inne på banan blev jag skit nervös, när jag red mot första hindret tänkte jag "detta kommer gå åt helvete!" men som tur väl hade jag så extremt fel! Hinder efter hinder klarade vi och jag såg nollan närma sig meeen när jag vände upp till sista hindret (ett ganska högt räcke som typ skrev "frida kommer riva mig!" haha) så tappade jag konsentrationen och sista bommen föll. Sjukr irriterande men vad fan spelar det för roll när känslan var perfekt? :)

Länge sedan jag var så är nöjd och det kändes så här bra, nu är vi back on track ;) haha

Älskade häst! <3
vd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Fullt upp som vanligt


Först skolan, där var vi i metodrumemt och lärde oss bland annat att tvätta hår på en sängliggandes sen efter halv tio rasten skulle min grupp vara i klassrumet och göra ett oförberett "prov" virseligen bara kryss frågor men ändå. Och egentligen skulle jag träffa läraren vid tolv för personligt möte som dom kallar det där man går igenom lite mål för kursen och så men eftersom vi slutade vid halv elva tyckte hon att jag skulel se om någon av dom andra lärarna kunde ta mig, dock fick jag den senaste så jag fick vara kvar i 45 min när dom mötena brukar ta typ en kvart. Men men jag låg i alla fall på VG + i Etiken och kollade så det var okej att jag inte läste Datakunskap (eftersom jag har gjort det) så eventuellt ska jag läsa utbildningens sista kurs på flex tid under den tiden så jag slutar fyra veckor tidigare :)

Efter det stack jag till stallet och fixade till Roxett sen tömkörde jag henne, inget hårt och jobbigt utan mest att få henne låg och lösgjord till tävlingen imorgon. Det är yterst sällan jag jobbar mina hästar hårt dagen innan en tävling, jag tycker det är bättre att bara precis få dom avslappnade.
Och idag var hon verkligen super fin, hon var jätte lugn hela passet, nästan lite för lugn i början innan hon kom igång. Men hon var väldigt lätt i munnen och gick i en fin, låg och avslappnad form.

Sen åkte jag upp till Angelica och hjälpte henne och Eken tömma hennes lägenhet så nu är den nästan helt tom, men som vi slet. När vi var klara var all skit hungriga eftersom vi knappt ätigt så vi unnade faktiskt oss varsin pizza.
Sen åkte var och en till sig och villade upp sig lite då vi var riktigt trötta, så vid halv tio stack vi ut och åkte bil. Jag tankade nämligen systers bil för 200 kr imorse så lite av det behövdes ju köras upp i alla fall. Så vi åkte runt lite i stan, ut till Sternö en sväng och ut till Hällryd för att kolla läget sen var jag trött och var tvungen att åka hem och lägga mig eftersom jag ska upp klockan sex imorgon :/

nfg



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Fredagsfräckis


Bonden Enok skulle få sin ko, Rosa B241, inseminerad. Tyvärr kunde han inte vara hemma den
aktuella dagen. På morgonen innan han åkte sa han till sin dräng Helge:
"Nu har jag gjort så här Helge: När gubben från Insemineringstjänst kommer så får du visa
honom till rätt ko. För att det inte ska råda något tvivel om vilken ko det är så har jag
slagit in en tolvtumsspik i båsstolpen"
"Ja, ja, det ska nog gå bra", svarade Helge.
Enok satte sig i bilen och for till staden för att ta hand om sina affärer. Klockan gick
och framåt eftermiddag kom inseminatören. Drängen visade honom till rätt ko.
"Det är Rosa här som ska ha't" sa Helge.
"Jaha", sa inseminatören och tittade sig omkring. Han tittade fundersamt på spiken och
frågade Helge:
"Varför sitter det en spik här?"
"Ja, ska han inte hänga byxorna nånstans?"



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





jag och mina dumma nycklar xD


Riktigt onödig dag i skolan idag! Snackade bara om vilka uppgifter som ska göras under praktiken i kursen Arbetsmiljö och Säkerhet som jag inte ens läser så jag hade inte behövt var där -.-
Sen vid halv 12 stack jag i alla fall till praktikplatsen för att prata med sjuksköterskan, få information och kolla läget.

Sen åkte jag ut till Tobbe och mockade till alla små liven där och red honom lite hårdare på banan, hn gick ett litet cp ryck och reste sig men ändå inte lika mycket som innan = duuuktig fis! :D

Sen vidare till Roxett och mocka sen bestämde jag mig för att prova rida henne med hackamore eftersom hon gnislar tänder ibland. Idag gjorde hon det lite när jag spände sadelgjorden och även en gång när jag spände loss den men inte en ända gång när jag red så ni blir det att försöka få en tid att kolla tänderna på henne. Jag red inte något ansträngande utan provade mest hur hon reagerade på hacket eftersom det var första gången. När jag skrittade fram kasstade hon sig för något som tydligen var farligt när jag tog i tyglarna då fattade hon inte alls vad det var frågan om och började små resa sig lite innan hon fattade att det inte var farligt. Dock har hon fortfarande lite svårt för att fatta ledande tygeltag med det så jag får se om jag vågar tävla henne med det på lördag eller om hon allt vackert får tåla bettet.
Något som var lite roligt är att ett av hennes större problem är att hon gärna blir stark och häning på högertyglen, med hacket blev hon precis tvärt om och ville hänga i vänster men efter lite lösgörande försvann det.

Sen åkte jag direkt till Eken och så åkte vi först och lämnade min bil i Hällaryd som ska fixas till imorgon sen åkte vi med Angelica till Karlskrona där hon skulle hämta en nyckel hos hennes syster och så åkte vi innom hennes farmor och farfar.

Och när jag kom hem och skulle in kom jag på att jag lämnat nycklarna till lägenheten i bilen i Hällaryd eftersom dom sitter på samma knippa så syster fick köra och hämt dom, sen in en liten vända och diska och nu har jag varit och lämnt syster hos en kompis till henne och beslagtagit hennes bil eftersom hon ska iväg över helgen så från en gammal volvo kör jag nu omkring i en guuuul aoudi som inte alls är likadan att köra som min, lite skillnad när man ska starta och när man ska bromsa xD

Nu ska jag snart sova :)

nbgf



// Frida FritZzJävel Svensson ♥







Fortfarande bloggtorka


Men i alla fall så var vi lediga idag för att vi skulle fixa information och så till praktiken som börjar nästa vecka, klockan 1 på måndag börjar jag.
Så jag sov hos mamma intt och åkte med henne när hon skulle in till Karlshamn bara det att när jga kom hem kom jag på att mina nycklar låg på hennes bord så jag kom varken in i lägenheten eller bilen så hon fick hämta mig igen och så fick jag köra ner och hämta min nycklar och sen låna hennes bil.
Så jag körde ut till Tobbe och mockade till alla små liven och så skrittade jag en lite kortare runda med honom.

Sen vidare till Roxett där mamm befann sig så hon fick åka med Carina till stan och hämta min bil så vi kunde byta. Bara det att när hon tog mina nycklar kom jag inte in i sadelkammaren så jag longerade henne lite och sen släppte jag faktiskt henne lös på banan så hon fick springa av sig lite. Och jag är verkligen överlycklig att hon inte beter sig så som hon gör lös när jag sitter på, oj vad jag hade fått smaka gus många gånger för det är inte lågt hon hoppar, sparkar, bockar och flyger men ack så kul hon tycker det är :)

Sen hem och städa iordning lite sen kom Jenny på besök en stund och så har jag varit ute och gått ca 45 min :)


bg




// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Nanana


I skolan började vi med med att kolla på en film om kommunikation och kroppsspråk, sen svarade vi på frågor för att se hur mycket vi kom ihåg av mat, dryck och observationer.
Sen trodde typ alla att vi skulle få sluta vid lunch men nej då, då skulle vi ha genomgång om olika lagar som sekretess och tystnadsplikt så vi slutade inte förren vid halv tre.

Sen åkte jag till Roxett och fixade och så red jag. Gick väl okej, kan inte säga att det gick extrem bra men det gick ändå inte dåligt.

Nu sitter jag nere hos mamma och leker lite smått i Photoshop :)


gvfgd


Förlåt att jag inte uppdaterar så mycket men har faktiskt lite bloggtorka



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Sorry


Förlåt för extremt dålig bloggning men jag har varken hunnit/ orkat/ haft lust, men i lördags städade jag igenom hela lägenheten och dammade och damsög och så. Sen kom Anglica eftersom vi hade bestämt att vi skulle festa, sen skriver Sara och frågar om hon får komma vilket hon får, sen ringer Eken och Nenne och vill också komma. Sen tillslut kom även Bobby, Josse och Peter så det blev lite mer folk än planerat, men skit kul hade vi :D
Sen ut till Compa där jag och Angelica blev bjudna på öl av Ekens bror och hans kompis.
Extremt rolig och lyckad kväll på alla sätt! :D

På söndagen mådde jag inte jätte bra men vaknade ände ganska tidigt så jag la mig och kollade på film. Sen ringer mamma och vill att jg ska upp till stugan och kratta löv så Jenny hämtar mig och så krattar vi en liten bit i alla fall och mamma bjöd på grillat :)
Sen stallet och så åter film, verkligen slö dag ^^

Idag var det skola igen där vi bra pratade lite om praktiken vi ska ut på nästa vecka och så gjorde vi en extremt meningslös uppgift.
Sen stack jag och red Roxett, idag blev det jobb med bland annat skänkelvikningar och jag tränade sitsen lite genom att rida nästan hela passet utan stigbyglar. Något som är lite konstigt är att utan stigbyglar och vid nersittning sitter jag faktiskt bättre i hoppsadlen än i dressyrsadlen, bode det inte vara tvärt om? Fast så är jag ju hoppryttare med ;)
Vilket fall var hon lite stressad och tittig i början men i slutet lyckades jag få henne riktigt fin! :)

Efter stallet blev det grillning vid Strandpromenaden med Angelica, Eken, Nenne, Jessica, Anna och Katrin, trevligt, flummigt, snuksigt och massa goda skratt :)
Sen till Hällaryd och byta däck på bilen, vidare till Angelica och sen till Eken och kolla på Solsidan med henne och Nenne. Sen fick vi något ryck och åkte till Nytorpet och grillade marshmallow med stearinljus, dock blåste det lite så det gick väl sådär xD
Nu har jag precis duschat och ska snart gå och lägg mig :)


Det var mina två dygn det xD



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Tidigt?


Dumm skola som fördärvar mina helgtider haha Det var meningen att jag skulle sova länge idag och så vaknar jag innan klockan nio och var jätte pigg vilket inte är jätte vanligt för min del :p
Men ganska skönt ändå eftersom jag har endel att göra idag, så nu sticker jag till min fina lilla Sess :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Alla festar utom jag.. haha


När all tvätt var klar stack jag upp till Angelica och hjälpte henne att packa ner lite grejer i hennes lägenhet eftersom ho snart ska flytta ut den, sen åkte vi in till Karlshamn igen. Då åkte vi och sällskapade Jessica som är nere från Göteborg denna helgen.
Vi drog med henne till min sommarstuga där syster hade fest, fast väl där kände vi oss dels gamla men även väldigt nyktra. Men vi blev väldigt bra välkomnande (vad heter det egentligen? xD) alla hälsade och skrek och hade sig :p

När vi tröttnat på det åkte vi runt lite i stan för att kolla läget, vi körde förbi några som stog utanför en lägenhet och tänkte "där är det fest" tills vi inser att vi faktiskt känner hälften av personerna som står där så vi går ut och pratar med dom. Väldigt trevligt och jag blev faktiskt uppbjuden av en av de alla Sarorna som var där men vi vra ganska trötta så vi sket i det. Och ett tag senare stack vi hem och nanade :p


fds



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Slapp dag



Slappt i skolan idag, först gjorde vi uppgifter som vi egentligen hade till läxa idag men typ ingen hade gjort dom och det vi skulle gjort istället var bara för att ha något att göra medans halva klassen var i metodrummet, inget vi skulle lämna in eller ens skriva ner. Vid 10 var min halva nere imetodrummet och tog temp och puls på varandra och tränade även med att bädda med någn i sängen. Dock tror jag inte vår lärare tycker vi är så himla seriöas men kul har vi i alla fall :)

Sen stack jag till Roxett coh fixade och donade, ny torv fick hon med.
Sen hem och passa tvättmaskinen, upp, ner, upp, ner för alla jädra trappor :p

Nu väntar jag på att syster ska komma inom och hämta en sak sen ska jag till Angelica och hjälpa henne att packa sen är det mycket möjligt att det blir en runda in till stan.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Fredagsfräckis


- Snälla doktor, hjälp mig, min man vill inte ha mig.
Doktorn ger henne en ask med tabletter, och säger:
- En tablett före maten, och ska du se allt blir bra igen.
Men hon kommer besviken tillbaka dagen efter:
- Jag gav honom fem tabletter, jag blandade de i soppan.
- Fungerade det? frågade doktorn
- Ja verkligen! Han först bara tittade på mig, 
Vid huvudrätten började han ta på mina bröst och vid desserten slängde han mig upp på bordet, och knullade mig som aldrig förr!
- Vad kul säger doktorn, men varför är du ledsen?
- Det var på vår favoritrestaurang.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fullt ös medvetslös


Förlåt för dålig bloggning idag men jag har verkligen inte haft tid. Först skolan som var ganska meningslös, först pratade vi om en film vi hade sett sen såg vi en ny.

Sen åkte jag ut till TobbeBus och red lite på banan, hon var faktiskt fin för att vara honom idag med. Först skrittade jag ganska länge så han blev uppmjukad sen travade jag lite volter i båda varven sen skrittade jag och hade tänkt trava lite till men då bara gled han in i galopp så jag var bara tvungen att fortsätta och så lite i andra varvet med ^^ Min fina lilla pojk! ;)

Sen åkte jag ut till Roxett och red trotts att det blåste satan så hon var riktigt taggad och jobbig. Men efter mycket skrittarbete fick jag henne ganska så okej ändå.

Sen hem till Fällgren och åkte med henne till Alva, en fjording hon tar hand om ibland, idag var det longering på schemat på grund av vädret.
Sen följde jag med Fällgren hem till henne och tittade lite på tv och så.


Och nu är jag äntligen hemma och har duschat så snart väntar sängen :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Fälttävlans bilderna :)


Här kommer bilderna från Vinslöv i fredags :)

cds
vsd
vfd
vd
vds
vds



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Lite gladare


Tobbe och ridningen med Ela och Twiggy piggade upp mig och Tobbe skötte sig kanon precis som vanligt. Jag kan inte annat än att bli glad med den hästen, helt underbar enligt mig! :D

Sen vidare till Roxett där det blåste ganska mycket och det var en och provred Ösan i paddocken så "min" volt var upptagen och eftersom hon blir stirrig längst ner och vilade igår så longerade jag henne bara. Så blir det ridning imorgon :)

Sen har Emmas mamma varit här och hämtat Sonja, väldigt skönt men jag har kommit på mig själv med att gå runt och undra var hon är och "Jag måste mata katten" och ändå var det bara typ en timme sedan dom hämtde henne, tror jag kommer leta efter henne innan jag går och lägger mig och undra var fan jag har stängt in henne innan jag kommer på att hon inte är här ;p

Har även fått några bilder från när vi hoppade fälttävlans hinder i fredags, inte så många och inte jätte bra men dom kommer komma upp under kvällen :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Irriterad dag


På grund av trötthet och massa småsaker är jag ganska irriterad idag och till och med vädret är dåligt, känner inte för att göra någonting idag utan bara ligga framför TVn och slappa. Men nej då, först skola med irriterande klasskamrater, jobbig lärare och onödig information, kommer hem till en jobbig katt som bara gnäller och jag måste rida två hästar trotts att det regnar. Suck, vissa dagar suger det att ha häst även om det är värt det i längden :p


Om ca en halvtimme ska jag hemta Michaela så ska vi rida Tobbe och Twiggy en runda, hoppas det piggar upp mig lite i alla fall.

Mitt hjärtegull 
vd



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Louise


Efter provet i skolan hade vi en genomgång om kommunikation som kändes väldigt onödig men vi fick i alla fall sluta vid 12 vilket var skönt.

Efter det åkte jag till Roxett som fick vila idag.

Sen med Lollo till hennes sköthäst kan man väl kalla det dock ska hon föla vilken dag som helst (Var beräknat för två veckor sedan) så vi bara borstade henne vilket verkligen behövdes då hon fäller extremt.
Sen hem till Lollo och titta lite på TV och snacka skit. Sen skulle vi köra hennes syster och så var hennes mamma väldigt sugen på glass så vi köpte det och fruktcocktail som vi mummsade i oss samtidigt som vi spelade Yatzy alla tre, riktigt trevligt :)

Nu ska jag snart sova, skola imorgon igen :p



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Prov


Är nu i biblioteket på skolan och väntar på att vi ska börja igen, vi har precis haft prov i vård och omsorg och jag kan säga att jag är ganska besviken på provet. Jag trodde det skulel vara ganska stort men det var på 6 frågor och tog knappt en halvtimme att göra. Det kom även med grejer som jag inte ahde pluggat på men som tur väl kommer jag ihåg det mesta från genomgångarna innan :p
Aja godkänt måste jag få i alla fall :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Dressyr träning med Sess


När jag kom hem till Tobbe började jag plugga, plugga, plugga. Jag prov imorgon och jag gillar inte alls det, dels för att jag knappt hinner plugga idag och dels för att plugga är jobbigt >_<

Vid 5 körde jag till stallet för att mocka och lägga in ny torv till Roxett sen togs hon in för att fixas inför träningen.

Träningen idag gick verkligen kanon! Hon var riktigt, riktigt fin och jag kunde börja bry mig om min sitts lite mer när hon gick i en bra form, räta upp mig och vinkla om händerna är väl dom felen jag gör mest, men det är bara till att träna.
Galoppen har hon aldrig varit så fin i innan som hon var idag, jag behövde bara räta upp mig och rida med sätet så gick hon som en klocka och det bästa med träningen var att hon var inte stark! Annas det senaste har hon börjat bli starkare igen men idag räckte det med en jämn och bra kontakt. Mina duktiga fisa. Eller ja, mina duktiga små hästar får det väl bli idag! :D

Sen suger min kära mor på allt vad som rör digitalkamera tillsammans med hästar så ni får nöja er med en gammal bild som är visad typ tusen gånger förr. Jag måste verkligen skaffa mig en privat fotograf ;)
grs


Nej nu ska jag platta håret, läsa igenom alla papper till provet och sen sova.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Älskade Tobbe! <3


Efter skolan åkte jag ut till Hällaryd för att byta om och hämta torv och sen vidare ut till min lilla bäbis ^^ Först började jag med att mocka till alla hästarna och fixade det jag kan fixa. Sen tog jag in honom och fixade iordning honom.
Idag hade jag nämligen med sadel och skulle för första gången sen någon gång i höstas rida honom med sadel och bett på ridbanan. Jag kan ju inte precis påstå att markarbete/ dressyr är det roligaste enligt honom, snarare super tråkigt vilket är väldigt syn eftersom när han väl går bra går han sjukt bra. Dock varar det bara några steg innan han tröttar och tycker det är skit tråkigt igen och vill börja springa, hoppa och studsa xD
Men idag verkade han tycka det var ganska okej, antingen för att det var så länge sen sist eller han kanske kände på sig att ridbanan var ett steg närmare hoppning? Haha
Jag skrittade honom väldigt mycket på volter och böjda spår och bytte varv ofta. Han var ju självklart lite stel eftersom han inte har blivit jobbad på några månader men jag är faktiskt väldigt, väldigt nöjd med honom eftersom han i mellanåt jobbade i en mycket fin form och höll sig lugn. Jag travade även några varv åt båda hållen och gjorde även där många volter för att försöka hålla sig lugn och inte stressa upp sig, lite i ena varvet blev han lite taktig men annars var han kanonfin.

Så jag var riktigt nöjd med honom idag! :) (Dock gammal bild ^^)
ds



// Frida FritZzJävel Svensson ♥




Intressant men kort skoldag


Skolan idag var okej, först pratade vi om en bok vi har läst sen efter det kollade vi på en film. Självmodsturisten, den handlar om en ganska sjuk 59 årig man som har fått en allvarlig sjukdom, i filmen kan han prata och röra sig men behöver ändå ha rullstol och lever med hjälp av en resoperator men ju länge in på sjukdomen han kommer ju mer kommer han att kunna göra och tillslut lida sig till döds. Han tar då kontakt med ett ställe i schweiz där dödshjälp är tillåtet, får sin egen död beviljat och bestämmer ett datum. Väl dax åker han ner dit och dricker en medicin som gör att han somnar in och sen dör.
De filmade precis hela händelsen från det att han kom in där han skulle dö, medans han drack medicinen och tills han slutade andas. Kan säga att det var väldigt gripande, tre personer valde att gå ut och halva klassen satt och grät.
Filmen handlar ochså lite om en annan man som också hade någon sjukdom som jag inte kommer ihåg vad det var men han ville också ha dödshjälp vilket beviljades dock ville inte hanns fru leva utan honom så hon ville också "ta självmod" på detta sätt men eftersom hon var helt frisk och väldigt hälsosam beviljades inte hon och läkaren vägrade skriva ut medicinen till henne.

Jag är delvis för och delvis emot dödshjälp, är du helt klar i hjärnan, du har bara en viss tid att leva, du blir sämmre och sämmre och kommer bli en plågsam död då tycker jag det ska vara okej.
Därför tyckte jag ändå det var bra att läkaren i schweiz nekade den friska kvinnan dödshjälp!



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Hästar jag provridit 12 - Portnahully Toby


Hästar jag provridit - Portnahully Toby

Annonsen på Tobbe hade vi sett långt innan vi provade honom men den hade av någon anledning lagts undan och jag blandade ihop honom med en annan ponny som inte hade så bra resultat. Sen helt plötsligt hittade mamma den igen, vi tyckte egentligen att han var lite för gamml då han var född 1990 och hade vi fått välja färg hade vi inte valt en skimmel men det skadar ju inte att provrida tyckte vi så vi åkte ner till Tomelilla en kväll.
Först körde vi fel och körde till en annan gård som visade oss till rätta.
Väl där såg jag en enligt mig ganska ful och tråkig ponny med lång päls och manen hade behövts klippas för ett tag sen, han såg även mer död än levande ut. Medans ponnyn står där och sover säger ägaren "- Han brukar inte sticka men jag rider honom med pelham fall i fall" Jag och mamma tittade på varandra och undrade vad fan vi gjorde där egentligen.
Man vi fixade iordning den sovande ponnyn som såg att att vara minst 30 år och så laste vi in honom i transporten eftersom jag skulle rida honom på en träning. Precis innan vi skulle köra pratade vi lite om det där att glömma saker när man åker iväg med hästen och jag säger att det är yterst sällan jag glömmer något sånt och hon säger det samma och att hon brukar ha en lista. På vägen dit åker dom i en bil och jag och mamma i en, mamma frågar om jag har emd hjälm och väst, hoppsan pinsamt lägge att glömma det just när vi hade pratat om det. Men när vi kom fram så ahde dom glöm tränset så hennes pappa fick kopla av transporten och hämta det och jag fick låna henne hjälm.
När träningen började kom även dom vi hade kört till först haha
Jag fastnade direkt för honom när jag väl kom upp på ryggen, jag kan inte riktigt säga varför men det sa bara klick direkt!
Självklart har jag älskat alla mina hästar, något annat kan jag inte säg men Tobbe och även Camelia har varit hästarna i mitt liv som har kommit närmst mitt hjärta!


Så här såg min provridning ut ^^






// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Fiisgrisen

Runt klockan 1 skrev Michaela och frågade om jag skulle ut till Tobbe idag eftersom hon hade sovit i Asarum inatt och försovit sig så Sofie hann inte köra och hämta henne. Eftersom jag inte hade något bättre för mig och dessutom kör runt på pappas och slipper batala någon diesel så tänkte jag att det kan jag ju göra. Så jag hämtade henne och körde ut till Åryd och så red jag en runda på Tobbe. Måset bara bli färdig att ta ut sadlen dit så jag kan börja rida mer på riktigt.

Roxett fick faktiskt vila idag så jag bara mockade och fixade det sen åkte jag enr till mamma och åt Chili con carne och nu sitter jag här och drygar och fixar lite på datorn. Imorgon kommer det även komma upp en ny provridning.

Nej snart ska jag hem till lägenheten där Jenny antagligen väntar.



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Galet rolig kväll

Igår hade jag väldigt roligt. Jenny kom hit en stund innan jag skulle åka så hon bestämde vilken klädsel jag skulle ha och hjälpte mig packa lite saker medans jag stressade omkring. Sen runt kvart i 6 kom Angelica och Sonny som körde oss till Sickan.
Väl där började festen med att alla satt i sofforna och kollade på tv, kommer inte ihåg vad programet heter men det där Sean Banan också är programledare där de visar roliga klipp. Det var ganska kul men så kom vi på att det var lite B att kolla på tv på en fest xD Haha Så tvn stängdes av och musiken höjdes.
Jag måste säga att det var en extremt rolig förfest, jag var precis lagom full = alldeles på topp utan stopp ^^ Sen eftersom vi kollade på Harry Potter för några dagar sen så fick jag för mig att jag skulle vara honom. Jag hittade en galje som fick bli min trollstav så den gick jag runt med halva kvällen, jag försökte också hitta sånna glasögon men ingen hade det haha
Sen skulle jag ta papper till någon och såg inte att dom hade rullen på en prydnads grej (den var i rullen eller vad man säger) så jag tappar den på golvet så den går sönder så det var bara till att ta fram sopborsten och sopa. När det var klart såg jag att jag blödde i handen så idag har jag ett fint litet jack i handen.

Sen stack vi ut till Compa där det var väldigt trevligt folk och jag och Angelica blev bjudna på en jätte god shot. Jag lyckades även fixa gratis skjuts hem men det sabbade Angelica med att dra iväg mig därifrån fast å andra sidan ahde jag säkert fått nattkompisar inatt om jag åkt med dom och det pallade jag inet xD

Jag måste även på ngåot sätt ha bitit mig i kinderna när jag har sovit inatt för när jag vaknade har jag bitmärke i båda kinderna, hur lyckas jag? xD

Och jag saknar festerna i stugan :p
fer



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Grillat

Som sagt grillade vi idag med eftersom jag inte hann hem till dess igår så jag begav mig till strandpromenaden där jag mötte Eken, Jennifer, Emma, Sickan och Erik :)
Nästan två timmar satt vi där och snackade skit, åt och matade svanar. Många roliga skratt blev det och jag tackar för några trevliga timmar.

Nu är jag hemma igen och ska strax fixa mig inför kvälles festligheter som börjar hos Sickan och fortsätter till Compa.
Bara ett kort liten inlägg men jag har inte så mycket mer att skriva om, ha en trevlig lördag! :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Tävlingen :)


Hemma från tävlingen på Sporren nu, haha bra att man har koll när jag var på väg till stallet ringde mamma och sa att det började vid 10 istället för 9 så jag var ute i väldigt god tid xD

Jag började med att mocka och fixade allt det, jag tog det väldigt lugnt så tiden blev ganska bra ändå och det var skönt att ha allt gjort när man kom hem.

Hon var skit fin både på framridningen och framhoppningen, sen inne på banan blev hon väldigt tittig men skötte sig ganska bra. Vi rev första men det var lite konstig väg så vi kom inte riktigt igång sen var tvåan lite tittig så stog hon emot lite men jag fick över henne dock rev hon det med men fine dom två var okej. Sen stannade hon på 5:an eftersom det stod vid läktaren och hon tittade lite. Lite besviken över stoppet men är väldigt nöjd över lag och jag tyckte jag red så gott jag kunde! :D


Nu ska jag iväg och grilla eftersom det inte blev något för mig igår :)

bgfs



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Hoppat terräng

Idag var jag med Lina, Ellen och Mimmi nere i Vinslöv och hoppade deras terräng hinder med Roxett, som jag har saknat det! 
I början var hon ganska tittig, hon ville gärna stanna en gång först för att kolla vad det var sen när hon väl kom igång var det absolut inga problem, kanske starta en debutant innan hösten? Haha Nae men jag ska lätt åka iväg och hoppa henne fler gånger eftersom hon verkade tycka det var kul när hon väl kom igång.
Hon hoppade även några lite högre och länge hinder helt utan problem. Jag trodde att hon skulle vara mer tittig och bli väldigt stressad så jag är jätte nöjd med henne :)

Imorgon blir det lokal hoppning på Sporren dock blir det bara en 1m eftersom hon gick ganska hårt idag.

Nu sitter jag hemma och är skit trött och ska upp tidigt imorgon och självklart spelar någon av grannarna duktigt hög musik med mycket bas, Underbart när man vill sova!



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Nanana


Nu har jag varit ute hos Tobbe och mockat fyra boxar och skrittat hon en runda, det blev en liten kortare runda för nu är jag bara hemma och vänder sen ska jag iväg på ett litet äventyr med Roxett som jag hoppas går bra, berättar mer om det sen ikväll :)



// Frida FritZzJävel Svensson ♥






Bilderna från Pay & Jump

Hade tänkt lägga ut bilderna igår men insåg att jag hade glömt sladden till kameran hos mamma.. Trodde jag tills jag vid 12 kväll hittade den xD Så nu kommer dom dock dog kameran till andra klassen så jag kunde inte ta mer och inte heller ta på Fine.

bfg
vdf
bgdf
vcf
vfd
vfe

Eftersom hon hade hoppat fram lite innan vi kom blev det inte så många hopp bilder men så här ser Casper ut på väg mot ett hinder, lite synd att svansen på den andra kom med bara xD
cvfsd
vfe
bfg
Och så på banan, dom blev extremt suddiga tyvärr men man ser vad det är i alla fall ;)
fve
grt
ger


Och så måste jag bara ladda upp denna då den var så otroligt söt ^^
gstr



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Fredagsfräckis


Putte klev in på baren och beställde en öl. När han fått den såg han en skitsnygg tjej
sitta ensam vid ett bord. Det tyckte han inte att hon skulle göra så han gick dit och
frågade om han fick slå sig ner. Då smällde tjejen till honom och skrek:
"Vad i helvete? Tror du att jag är nån jävla hora eller?"
Hela baren vände sig om och tittade vad det var som var på gång. Putte tyckte det var
oerhört genant så han svepte sin öl och gick till en annan krog.
Två minuter efter det att han satt sig ner med en öl vid ett bord på den krogen, klev
samma tjej in genom dörren och gick direkt fram till honom:
"Ursäkta mig. Det är så att jag håller på med ett examensarbete om hur folk reagerar i
genanta situationer. Förlåt att jag använde dig som försöksperson."
Putte nickade, reste sig upp och skrek för full hals:
"1000 spänn för en avsugning? Försvinn, jävla hora!"




// Frida FritZzJävel Svensson ♥




RSS 2.0