Intressant men kort skoldag


Skolan idag var okej, först pratade vi om en bok vi har läst sen efter det kollade vi på en film. Självmodsturisten, den handlar om en ganska sjuk 59 årig man som har fått en allvarlig sjukdom, i filmen kan han prata och röra sig men behöver ändå ha rullstol och lever med hjälp av en resoperator men ju länge in på sjukdomen han kommer ju mer kommer han att kunna göra och tillslut lida sig till döds. Han tar då kontakt med ett ställe i schweiz där dödshjälp är tillåtet, får sin egen död beviljat och bestämmer ett datum. Väl dax åker han ner dit och dricker en medicin som gör att han somnar in och sen dör.
De filmade precis hela händelsen från det att han kom in där han skulle dö, medans han drack medicinen och tills han slutade andas. Kan säga att det var väldigt gripande, tre personer valde att gå ut och halva klassen satt och grät.
Filmen handlar ochså lite om en annan man som också hade någon sjukdom som jag inte kommer ihåg vad det var men han ville också ha dödshjälp vilket beviljades dock ville inte hanns fru leva utan honom så hon ville också "ta självmod" på detta sätt men eftersom hon var helt frisk och väldigt hälsosam beviljades inte hon och läkaren vägrade skriva ut medicinen till henne.

Jag är delvis för och delvis emot dödshjälp, är du helt klar i hjärnan, du har bara en viss tid att leva, du blir sämmre och sämmre och kommer bli en plågsam död då tycker jag det ska vara okej.
Därför tyckte jag ändå det var bra att läkaren i schweiz nekade den friska kvinnan dödshjälp!



// Frida FritZzJävel Svensson ♥





Kommentarer

Kommentera? :) ♥

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat? :


Trackback
RSS 2.0